Stiri Cupa României Masculin

Nikola Jevtovic, decisiv pentru FC Argeș în thriller-ul cu Athletic Constanța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.10.2021

Nikola Jevtovic, decisiv pentru FC Argeș în thriller-ul cu Athletic Constanța

FC Argeș a câștigat duelul cu BC Athletic Constanța cu scorul 77-76, după o repriză de prelungiri decisă în secundele de final de către Nikola Jevtovic. Argeșenii rămân neînvinși în startul noii stagiuni.

Piteștenii au început cu Voinescu, Jeremic, Gajovic, Fitzpatrick și Jevtovic. Dobrogenii i-au avut în primul 5 pe Kosic, Corpodean, Gribinic, Mâinea și Lowrance.

Cele două echipe au avut un debut timid de sezon, astfel că după 2 minute niciuna nu înscrisese. Nikola Jevtovic a fost cel care a deblocat tabela cu un and one provocat de Gribinic. Voinescu a contribuit și el cu o aruncare de trei puncte din zero grade. Dobrogenii au răspuns, iar datorită unui parțial personal foarte bun al lui Mâinea, consolidat de un coș de trei, un layup în tranziție și un capac spectaculos, aceștia conduceau cu 6-7. Au urmat alte transformări de trei puncte ale piteștenilor, și anume o aruncare de la distanță a lui Jeremic și un coș cu fault al lui Gajovic.

Un parțial de 11-4 al echipei de la malul Mării Negre a făcut ca scorul după primele 10 minute să fie 18-16 în favoarea oaspeților. Acest prim sfert a reprezentat și momentul de debut în noua stagiune pentru Ilari Seppala și Pavel Marinov la noile lor echipe. Finlandezul trupei din Trivale a înscris primele sale puncte după o pasă a lui Tudor Gheorghe la panou.

FC Argeș și Athletic au continuat prestația greoaie pe ofensivă, iar începutul sfertului doi nu a adus prea multe puncte. După 3 minute și jumătate scurse din acest act, scorul era 22-22. Zan Kosic a luat inițiativă și a înscris un coș frumos pe pătrundere și o triplă dificilă, cu Nikola Jevtovic în fața sa. Tudor Costescu a cerut timp de odihnă pentru elevii săi, iar imediat după acesta, Mihai Măciucă a răspuns cu o triplă. Jeremic a înscris și el de la semi-distanță pentru a restabili egalitatea.

Cele două echipe au continuat să meargă umăr la umăr. Max Darling a înscris dintre Fitzpatrick și Jevtovic. Banca piteștenilor a cerut fault ofensiv, dar a fost pedepsită cu un fault tehnic. Aceeași sentință a fost primită și la acțiunea următoare după ce aceștia l-au acuzat pe Mâinea pentru simulare. Thornton a înscris patru puncte consecutive, după o fază în care și-a arătat puterea în fața lui Wallace și o aruncare dificilă din zona liniei de libere. Gribinic a înscris ultimul coș al primei jumătăți de meci cu un layup dificil, iar scorul pauzei era 39-37 pentru constănțeni.

Sfertul trei a fost deschis de o triplă a lui Thornton, găsit de Jevtovic care a simțit dublajul adversarilor. Extrema americană a piteștenilor a punctat și pe pătrundere, iar la celălalt coș a răspuns Mâinea cu o aruncare de la distanță. Jeremic a reyșit un layup spectaculos ce a dus scorul la 44-42 pentru echipa sa, forțându-l pe Alexandru Olteanu să ceară timeout. Elevii săi au răspuns după timpul de odihnă printr-un coș cu fault al lui Jakob Lowrence. Replica lui Tudor Gheorghe de la celălalt inel a fost cel puțin la fel de spectaculoasă. Jucătorul autohton a înscris după un euro-step executat foarte frumos.

La un moment dat, argeșenii păreau să se desprindă de adversari datorită agresivității defensive de care au dat dovadă în sfertul trei, însă dobrogenii nu s-au lăsat mai prejos și au reușit să echilibreze partida, astfel că înaintea ultimului act, scorul era 59-58 în favoarea vulturilor.

În incipitul ultimului sfert, Pavel Marinov și-a dus echipa în avantaj cu o aruncare de trei după ce a fost lăsat liber de defensiva gazdelor. Debutantul Sepala a răspuns la coșul advers și a readus avantajul pentru echipa sa (62-61). A urmat o intercepție a lui Măciucă, iar Fitzpatrick a punctat cu un slam-dunk ce a adus descătușarea pentru FC Argeș. Finlandezul din tabăra trupei din Trivale a înscris și el cu o fază spectaculoasă, iar Olteanu s-a văzut nevoit să ceară timeout.

Cele două echipe nu au înscris preț de minute bune după timpul de odihnă cerut de tehnicianul echipei de la malul Mării Negre. Zan Kosic a fost cel care a spart gheața prin drumul său la linia de libere, ce a dus scorul la 66-63. Tudor Costescu a cerut un timeout după ce Lowrance l-a servit excelent pe mâinea, cu 2 minute și jumătate rămas de jucat. Tabela indica 68-65 în acel moment. Nikola Jevtovic a înscris două puncte foarte importante după pasa decisiva a lui Gajovic. Pivotul sârb a fost și înger și demon pentru echipa sa. La următorul atac a scăpat mingea, iar la acțiunea ofensivă rezultată, Lowrance a redus ecartul argeșenilor la doar un punct (70-68) după o reușită de la linia de libere. Constănțenii s-au apărat excelent, iar cu 4 zecimi de secundă rămase de jucat, Devante Wallace a înscris un coș de 2 puncte ce a trimis partida în prelungiri. Wallace a avut vârful adidasului pe semicerc, astfel că coșul său nu a adus victoria echipei sale.

Finlandezul Seppala a deschis repriza suplimentară cu un coș de trei puncte din zero grade. Lowrance și Kosic au egalat pentru Gladiatorii din Tomis și au dus scorul la 73-73. Piteștenii au continuat să facă greșeli personale, iar Dani Mâinea a avut 2 aruncări libere din care a înscris doar una. Și Jeremic a obținut un drum la linia de pedeapsă de unde a transformat ambele încercări. Goran Gajovic a greșit drastic cu 17 secunde rămase de jucat, când l-a faultat pe Pavel Marinov. Fostul căpitan al naționalei Bulgariei a înscris din ambele ocazii de la linia de libere. După un timeout cerut de Tudor Costescu, Ilari Seppala și Nikola Jevtovic au lucrat într-un pick and roll executat perfect și finalizat cu un layup al pivotului vulturilor, care a stabilit scorul final: 77-76 pentru FC Argeș.

Nikola Jevtovic a fost cel mai bun marcator al meciului cu 18 puncte. Acesta a fost aproape de un double double, întrucât a avut 9 recuperări. Dintre colegii săi s-au mai remarcat Jeremic (13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive) și Raynere Thornton (11 puncte, 3 recuperări și 3 intercepții). Din tabăra adversă, patru jucători au fost în double digits. Este vorba despre Mâinea (11 puncte), Lowrance (11 puncte), Darling (10 puncte) și Marinov (10 puncte).

În următoarea etapă, trupa din Trivale se deplasează în capitală pentru duelul cu Steaua București. Athletic Constanța primește vizita celor de la CSM Focșani.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!