Stiri Cupa României Masculin

Nikola Markovic: „Am dat peste o echipă căreia i-a intrat tot de la distanță”

Nikola Markovic: „Am dat peste o echipă căreia i-a intrat tot de la distanță”

CSM CSU Oradea a suferit primul eșec în Top 16 FIBA Europe Cup, după 73-91 pe teren propriu contra lui Anwil Wloclawek în etapa a doua a grupei L. Rezultatul din Oradea Arena a însemnat în același timp și primul eșec în noua sală, respectiv primul pas greșit pentru bihoreni după 13 victorii la rând.

Nikola Markovic a oferit câteva declarații după meci pentru csmoradea.ro, sârbul amintind că au loc și asemenea partide, dar tot acești jucători au contribuit și la seria impresionantă de victorii pe care a legat-o echipa:

„Nu știu cum să încep. Evident trebuie să-i felicităm pe cei de la Anwil. Astăzi au fost echipa mai bună. Au arătat de parcă ei ar fi gazde. Mai multă energie și intensitate, mai preciși, mai eficienți. Nu am putut să repetăm jocul bun din meciurile anterioare și am dat peste o echipă căreia i-a intrat tot de la distanță.

Îmi pare rău că am pierdut acest meci deoarece mi-am dorit să le oferim suporterilor noștri un Crăciun cu adevărat fericit. Pe de altă parte tot noi, cei care am jucat azi, am contribuit la seria de 13 victorii. Nu am uitat să jucăm baschet, dar pur și simplu se întâmplă astfel de seri. Firește, este important să analizăm ce puteam să facem mai bine și să corectăm erorile. Va trebui să reacționăm.”

El a spus și cum s-a simțit să joace împotriva echipei de la care a venit la Oradea:

„Cunosc pe toată lumea la Anwil. Staff, antrenori, jucători. A fost un sentiment foarte plăcut să mă revăd cu acești oameni după mai mulți ani. Cu toate acestea mi-am dorit foarte mult să învingem. Nu a fost să fie, nu a fost seara noastră.”

Markovic a prefațat și perioada următoare pentru „leii roșii”:

„Urmează câteva meciuri importante în campionatul României. Primim vizita Timișoarei, echipă care ne-a învins în tur, tot după un eșec suferit în cupele europene. Vom încerca să ne revanșăm, să o luăm de la capăt. Este limpede că avem un program aglomerat în continuare, cu o mulțime de meciuri importante.

În FIBA Europe Cup avem 1-1 la general. Pare că am pierdut avantajul conferit de victoria din Germania, dar în continuare lupta pentru calificare este complet deschisă. Mai este mult de jucat și este clar că trebuie să adunăm victorii pentru a avansa în sferturile de finală. Vom face tot ce putem pentru a ajunge acolo.”

Nikola Markovic a încheiat jocul contra lui Anwil Wloclawek cu 18 puncte, 7 recuperări, o intercepeție și un capac, sârbul având 23 index al eficienței, iar din acțiune a stat cu 6/7, respectiv cu 4/5 la linia liberelor.

CSM Oradea are 1-1 în grupa L și următorul meci european o să fie pe terenul lui Keravnos, pe 11 ianuarie 2023.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Dirty dance
    Cheia meciului de aseară a fost în ultimul sfert, mai precis la "defecțiunea" produsă tactic la ațele panoului nostru de către un om de-al lor, ca o schemă secretă. Profesorul CoAch s-a gândit și s-a gândit, mai ceva ca Profesorul Balthazar de pe vremuri din desenele de la 19.20, apoi a găsit schema de reparat ața, a desenat scara, leucoplastul și circulația până la inel și a reușit să repare gaura. Din păcate i s-a terminat carioca și până la sfârșit nu a mai avut cu ce desena la tablă și ne-au bătut...

    cu 1 an în urmă (22.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!