Stiri Cupa României Masculin

Noah Dahlman: „Nu sunt un atlet fenomenal sau un marcator desăvârșit, însă promit să dau totul"

Paul Olar

Paul Olar
21.07.2015

Dinamo București reprezintă una dintre grupările ce s-au mișcat rapid pe piața transferurilor, trupa din capitală numindu-l principal pe Aleksandar Todorov încă din luna iunie. Ulterior, tehnicianul macedonean a primit frâu liber din partea conducerii, astfel încât și-a creioat singur lotul pe care se va baza în stagiunea 2015/2016.

Pe lista antrenorului de 42 de ani s-a regăsit și Noah Dahlman. Americanul a activat sub bagheta lui Todorov și afirmă, într-un interviu acordat site-ului Total Baschet, că țintește performanțe notabile.

Ce te-a determinat să alegi pe Dinamo?

Mi-am dat seama că mă aflu într-o situație favorabilă. Cunoșteam antrenorul foarte bine, așa că am fost încrezător. România este aproape de Bulgaria, acolo unde am jucat eu în trecut. De asemenea, cunosc câțiva dintre viitorii mei coechipieri, în special pe Pavel (nr. Marinov). Sunt familiar cu majoritatea jucătorilor și atunci când ai încredere în sistem, totul devine ușor.

Ești încântat că vei evolua în România?

Sunt foarte bucuros, deoarece mă voi afla la cel de-al cincelea sezon ca baschetbalist profesionist. Am jucat în patru țări diferite, întâlnind oameni plăcuți. Iată că o iau din nou de la zero, la un alt club. Experiențele anterioare au fost plăcute, deci aștept să ajung în România. Avionul meu pleacă pe 9 august, încă puțin și voi sosi la București.

Ce știi despre România?

Cunosc câteva lucruri legate de România. Am urmărit ce se întâmplă în campionatul de baschet. Totodată, acum doi ani, în vacanța de Crăciun, am vizitat câteva orașe din România. Spre exemplu, am fost la București, iar ulterior am mers la Brașov, făcând chiar un tur al castelelor. Mi-a plăcut mult și nu credeam că voi ajunge să joc baschet într-unul din locurile vizitate ca turist. De abia aștept să începem!

Ai menționat adineauri cât de important este faptul că îl cunoști pe antrenorul Aleksandar Todorov. Cum ai descrie colaborarea ta cu dânsul?

Am avut o relație excelentă cu Aleksandar Todorov. Îmi pun multă încredere în el. Cunoaște jocul meu, văzându-mă evoluând încă din anul 2011. Dacă stau să mă gândesc, am fost în echipele lui din Macedonia și Bulgaria. Mă înțelege atât ca sportiv, cât și ca om. Acest aspect este foarte important.

Ești multiplu campion alături de Aleksandar Todorov. Cât de mult va conta mentalitatea voastră de învingători la o grupare nou-promovată precum Dinamo?

Întotdeauna contează să tânjești după rezultate mărețe, indiferent de situație. Orice echipă vrea performanță, să câștige un titlu sau măcar să intre în Play-Off. Succesul este dorit de fiecare sportiv, iar obiectivele noastre sunt mari. Eu vreau ca la final să punem mâna pe campionat. Pentru asta se luptă toată lumea și cred că dacă îl veți întreba pe domnul antrenor, va oferi un răspuns asemănător.

Îl cunoști și pe Pavel Marinov, fostul, respectiv viitorul tău coechipier...

Pavel este unul dintre cei mai atletici sportivi cu care am jucat vreodată. Dincolo de acest aspect, el este un lider înnăscut. Ca să vă dați seama mai bine, pe Pavel oricine l-ar numi căpitan. Îmi place să evoluez în compania lui și am multă încredere. 

Ce a câștigat Dinamo prin achiziția ta?

Voi contribui la programul de muncă pe care îl vom avea. Eu fac lucrurile mărunte pe teren, fiind un jucător de echipă. Îmi place mult să recuperez, este specialitatea mea. Îmi doresc cel mai mult să fiu un coechipier plăcut și apreciat de cei din jur. Nu sunt egoist, mă voi concentra să creez o imagine apreciată și în afara terenului. Totuși, voi face tot ce îmi stă în putință să câștigăm. Nu sunt un atlet fenomenal sau un marcator desăvârșit, însă promit să dau totul.

Ce mesaj le transmiți fanilor?

De abia aștept să ne întâlnim! Sper să mă primiți cu brațele deschise și vreau să știți că nu sunt americanul tipic. Înțeleg cultura europeană și îmi pun speranțe că ne veți susține. 

*Foto: Krepšinio klubas "Lietkabelis"

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!