Stiri Cupa României Masculin

Octavian Popa Calotă: „Am reușit să câștigăm dar asta nu înseamnă nici pe departe calificarea în Final 4”

Andreea Vlase, Valentin Todea

Andreea Vlase, Valentin Todea
14.03.2019

SCM Timișoara a câștigat acasă cu 86-75 primul meci al sfertului de finală cu Dinamo Știința București din Cupa României. Octavian Popa Calotă a fost al doilea marcator al învingătorilor, cu 22 de puncte, record stagional pentru căpitanul timișorenilor.

„În primul rând vreau să felicit echipa adversă pentru lupta pe care au purtat-o pe teren. S-a terminat jumătate de meci, sunt două manșe. Ne așteaptă un alt meci dificil în deplasare după meciul de azi. Trebuia să mă uit spre tribună să îmi dau seama dacă sunt în sala mea sau în deplasare. Nu mă refeream la public când am zis chestia asta, la altceva. Am purtat o luptă grea. Din fericire am reușit să câștigăm dar asta nu înseamnă nici pe departe calificarea în Final 4. Trebuie să rămânem concentrați, să mergem acolo cu gândul că ne așteaptă la fel, un meci foarte greu.

Dinamo este o echipă puternică. E bine structurată, jucători de valoare, jucători cu experiență, antrenori, de asemenea, de valoare, antrenorul lotului național, copii foarte buni. E o organizație foarte bună din câte văd eu cu ochiul liber. Ne așteptam să fie o luptă foarte grea și încă ne așteptăm în continuare. Nu s-a încheiat nimic. În baschet 11 puncte sunt aproape inexistente. Mergem acolo cu gândul că am pierdut la 11 puncte și poate reușim să le recuperăm”, a declarat Octavian Popa Calotă după meci.

Fundașul a jucat 26:21 minute și a încheiat partida cu 22 de puncte, 6 recuperări, 3 greșeli personale, 10 faulturi scoase, 3 mingi pierdute și o intercepție, cu +20 eficiență. Gazdele au avut un plus de 11 puncte cu el în teren. Cele 22 de puncte înscrise de Popa Calotă reprezintă cea mai bună performanță a sa într-un meci din acest sezon.

„Ușor, ușor încep să mă simt mai bine pe teren. Mai găsesc și coechipierii. Dacă nu e prin puncte, prin altceva, încerc să-mi ajut cât mai mult echipa și victoria contează până la urmă, că degeaba dai 30 de puncte într-o echipă care pierde tot timpul”, a mai spus Octavian Popa Calotă.

Returul este programat săptămâna viitoare, în 20 martie, pe terenul lui Dinamo Știința București. Până atunci timișorenii joacă sâmbătă acasă cu CSM CSU Oradea în campionat.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!