Stiri Cupa României Masculin

Omari Gudul a rămas la Craiova: „Mi-e dor să mă antrenez și să joc cu colegii mei”

Omari Gudul a rămas la Craiova: „Mi-e dor să mă antrenez și să joc cu colegii mei”

Întreruperea sezonului a picat cum nu se poate mai prost pentru sportivii străini din țara noastră. Dacă o parte dintre ei, cum ar fi sârbii, au ajuns cu greu în țara lor, alții nici nu s-au mai îndurat să facă drumul înapoi acasă.

Unul dintre aceștia este Omari Gudul. Pivotul african se află în autoizolare la Craiova încă de când liga a fost suspendată. Astfel, am stat de vorbă cu Omari, care ne-a povestit cu ce se ocupă el în zilele de autoizolare și ne-a transmit gândurile sale cu privire la posibila încheiere a sezonului.

1. Salut, Omari. Cum se face că încă ești în Craiova?

- Salutări! Sunt încă în Craiova pentru că am decis că așa e mai bine să stau aici până când situația se îmbunătățește. De asemenea, țara mea de origine, R.D. Congo, a închis toate frontierele, chiar și pentru cetățenii congolezi care vin din afara țării. Așa că nu pot încă să mă întorc acasă.

2. Ții legătura cu părinții tăi? Cum se simt? Sunt îngrijorați pentru tine?

- Da. Vorbesc cu ei tot timpul pe mai multe căi de comunicare, precum FaceTime, Facebook, WhatsApp și alte rețele de social media. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoși. Nu sunt îngrijorați pentru mine fiindcă au încredere că sunt tratat bine aici la Craiova.

3. Ce faci în Craiova? Mă gândesc că stai mai mult în casă. Colegii tăi români sunt prin oraș?

- Da, în mare parte din timp stau acasă. Mai fac niște exerciții fizice, mai am și alte activități domestice. Colegii mei au plecat mai toți din oraș.

4. Cum te menții în formă în perioada asta?

- Am un program de fitness pentru acasă pe care îl urmăresc pas cu pas.

5. Ce poți să îmi spui despre primul tău sezon în România? Ce părere ți-ai făcut despre Liga Națională?

- Din cauza pandemiei e u pic mai greu să descriu primul meu sezon aici pentru că a fost atât de scurt și mi-e dor să mă antrenez și să joc cu colegii mei. Îmi place să fiu în compania lor, și pe teren și în afara lui. Cât despre Liga Națională, mi se pare că se joacă un baschet de calitate, orice echipă o poate bate pe alta la orice moment, așa că trebuie tot timpul să fii pregătit și să cauți mereu să progresezi.

6. Ce părere ai despre posibilitatea ca acest sezon să fie încheiat?

- Faptul că acest sezon s-ar putea să fie gata nu este plăcut pentru mine personal, pentru că voiam să mergem până la capăt. Dar cred că este în interesul sănătății comunității să luăm cele mai bune decizii și să tratăm cu precauție pandemia de Covid-19.

7. Ce mesaj ai pentru fanii baschetului?

- Mesajul meu este să stea în case pentru moment și să respectăm indicațiile pe care le-am primit. Stați în siguranță alături de familiile voastre. Nu în ultimul rând, îmi doresc ca situația să treacă și baschetul să se întoarcă. Vă iubesc pe toți.  

Omari Gudul a jucat în acest sezon de LNBM în 19  partide, cu medii de 14,4 puncte și 6,6 recuperări, totul pentru 16,9 indice al eficienței.

SCM U Craiova se afla la întreruperea sezonului pe locul 8 în LNBM, locul 2 în Grupa Galbenă.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii