Stiri Cupa României Masculin

Opinie. Keith Clanton sau „Nikola Jokic” din Liga Națională

Opinie. Keith Clanton sau „Nikola Jokic” din Liga Națională

CSA Steaua București și Dinamo Știința București s-au duelat astăzi, 18 noiembrie, în Liga Națională de Baschet Masculin. Câștig de cauză în confruntarea celor mai titrate formații din România au avut militarii, care s-au impus cu scorul de 101-97.

În această partidă, Keith Clanton și-a consolidat titulatura de „Mr. Double-Double”, chiar dacă nu a reușit să marcheze minim 10 puncte. Pivotul american a terminat cu 8 puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive. Clanton a fost extrem de aproape de a înregistra primul triple-double al sezonului în Liga Națională de Baschet Masculin. El a avut o prestație foarte echilibrată și a mai înregistrat 3 capace și un singur turnover în 34 de minute petrecute pe parchet. Keith Clanton a încheiat cu 4/7 de la 2 puncte și 0/2 de la linia de fault pentru un indice al eficienței de 29 de unități, cel mai ridicat al meciului, și cu +7 la capitolul „+/-”.

Pivotul de la CSA Steaua București a înregistrat câte un double-double în fiecare meci din acest sezon competițional. El a fost aproape de un triple-double, după ce în etapa precedentă reușise un adevărat monster game, pe terenul lui BCM U Pitești, când a reușit 25 de puncte și 17 recuperări, pentru 39 la eficiență. În această primă parte a campionatului, Clanton are medii statistice de 14.3 puncte, 13.8 recuperări, 3.8 pase decisive și 1.8 capace pentru 28.0 la eficiență.

Păstrând proporțiile, prestațiile lui Keith Clanton din Liga Națională de Baschet Masculin ne pot duce cu gândul la o comparație cu Nikola Jokic, unul dintre cei mai dominanți centri din NBA. Pivotul sârb este mereu aproape de un triple-double în liga nord americană, la fel cum Clanton pare să devină în campionatul nostru. În plus de aspectele statistice și stilul de joc, cei doi jucători se aseamănă destul de mult și din punct de vedere fizic. Cu siguranță cei doi au câteva kilograme în plus dar aceastea nu par să le afecteze prestațiile de pe parchet. Pentru a duce comparația până la capăt, putem observa și o diferență importantă între cei doi. Clanton nu are aruncare de la distanță și semidistanță precum Jokic. Pivotul Stelei suferă chiar și la capitolul aruncărilor libere, iar în meciul cu Dinamo a „reușit” un air ball de la linia de pedeapsă.

Keith Clanton a sosit în vara lui 2019 la Steaua. El este un pivot de 2.06 metri, născut în Orlando, Florida. În cariera lui a trecut pe la echipe imprtante precum Anwil Wloclawek, PAOK Salonic, Hapoel Beer Sheva, Lukoil Academic Sofia sau Levski Sofia. Ultima echipă pentru care a evoluat este Rethymno Cretan Kings, în prima ligă din Grecia.

În cariera sa, Keith Clanton a filtrat cu medii statistice de double-double aproape peste tot pentru un a evoluat. Spre exemplu la PAOK a terminat stagiunea 2016/2017 din Basketball Champions League cu cifre de 9.4 puncte și 10.7 recuperări iar în campionatul Greciei cu 10.0 puncte și 9.6 recuperări.

Așadar, Keith Clanton și-a câștigat titulatura de „Mr. Double-Double” în Liga Națională de Baschet Masculin dar dacă  va continua cu evoluții precum cele din meciul cu Dinamo, poate ajunge la statutul de „Nikola Jokic” din Liga Națională de Baschet Masculin.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!