Stiri Cupa României Masculin

Opiniile baschet.ro: Concluzii după primul sfert de finală, dintre CSO Voluntari și BCM U Pitești

Opiniile baschet.ro: Concluzii după primul sfert de finală, dintre CSO Voluntari și BCM U Pitești

CSO Voluntari și BCM U FC Argeș Pitești deschid turneul final al Cupei României. Cele două echipe s-au întâlnit în ultima rundă a turului LNBM, iar argeșenii au înregistrat o victorie spectaculoasă, pe ultimul atac, după reușita lui Tudor Gheorghe. 

Cei trei jurnaliști baschet.ro prezenți la fața locului vor prefața duelul dintre Voluntari și Pitești, urmând ca apoi să tragă concluzii la pauza și la finalul partidei.

Finalul meciului

Bogdan Isailă, senior-editor baschet.ro: Piteștiul a avut meciul în mână. Consider că ei au fost cei care au pierdut meciul. Bineînțeles, meritul celor de la Voluntari este că au crezut până la capăt și au obținut rezultatul dorit. Această victorie poate deveni un factor important în evoluția ulterioară de la acest turneu. Nu vreau să închei fără să mă declar uimit că o echipă antrenată de Tudor Costescu a irosit șansa de a câștiga din postura avută.

David Istrate, reporter-special baschet.ro: Greșelile piteștenilor de pe finalul meciului au făcut ca CSO Voluntari să revină de la un deficit de șase puncte și să câștige într-un mod dramatic la ultima fază. Elevii lui Ocokoljic au arătat mult mai bine în repriza secundă și au demonstrat că, din punct de vedere ofensiv, sunt una dintre forțele campionatului.

Eduard-Nicolae Popa, redactor-șef baschet.ro: La jumătatea sfertului patru Piteștiul avea nouă puncte în față și meciul părea gata. Capacul lui Barro și coșul de 3 al lui Badiu au întors însă soarta partidei la nivel de exprimare baschetbalistică. Iar Malcolm Lee și-a păstrat calmul și a reușit să marcheze cinci libere consecutive. Voluntari a „furat” astfel o victorie pe care ar fi meritat-o pe deplin cei de la Pitești. 

Pauza meciului

Bogdan Isailă, senior-editor baschet.ro: Prima repriză a fost una echilibrată, în care miza meciului și-a spus cuvântul. Cred că și repriza secundă va avea o desfășurare asemănătoare și mai cred că dacă o echipă va reuși un run important, acesta va fi decisiv în economia meciului. Voluntari are nevoie de mai multă activitate pe tabelă din partea lui Hickey și Jospeh. Pentru Pitești cred că o desfășurare a reprizei secunde la fel ca prima ar fi una favorabilă.

David Istrate, reporter-special baschet.ro: După un prim sfert controlat de către CSO Voluntari, BCM U FC Argeș Pitești a revenit pe tabelă și a preluat conducerea. În prima repriză, trupa condusă de Tudor Costescu a arătat mai mult control și mai multă disciplină și de aceea o consider drept principala favorită la victorie. Formația din Pitești a stat mai bine și la nivelul jucătorilor autohtoni iar într-un meci de Cupă acest aspect este esențial.

Eduard-Nicolae Popa, redactor-șef baschet.ro: „Copiii” lui Costescu au venit cu poftă de meci. Măciucă și Tudor Gheorghe au arătat foarte bine și au reușit să compenseze prestația bună a lui Vlad Moldoveanu, care a adunat 11 puncte până la pauză. Ilfovenii duc și lipsa pivoților, după ce Barro a făcut două faulturi extrem de repede. Rămâne de văzut cine se va impune în repriza secundă. 

Începutul meciului 

Bogdan Isailă, senior-editor baschet.ro: Diferența în acest meci poate fi făcută la nivelul jucătorilor români, mai ales că în cupă e obligatoriu să fie doi jucători autohtoni în  permanență pe parchet. De asemenea cred că și forma la capitolul aruncărilor de la distanță poate fi decisivă, mai ales că ambele combatante au shooteri de mare valoare.

David Istrate, reporter-special baschet.ro: Dincolo de toate aspectele tehnice menționate de colegii mei, consider că în acest meci diferența va fi făcută de tăria mentală. În ultimul joc disputat între cele două formații, BCM U Pitești a obținut victoria în ultimele secunde chiar pe terenul ilfovenilor. Acest rezultat și bucuria manifestată de către argeșeni i-a motivat extrem de tare pe elevii lui Sașa Ocokoljic, aceștia așteptând cu nerăbdare șansa revanșei. Prin urmare, mă aștept la un duel intens, cu un nivel ridicat de agresivitate, în care diferența o va face capacitatea de a ține în frâu emoțiile.

Eduard-Nicolae Popa, redactor-șef baschet.ro: Cheia partidei va fi duelul dintre jucătorii foarte buni de sub panou ai lui Tudor Costescu și excelentul backcourt al Voluntariului. Rămâne de văzut cât de mult va conta absența lui Borovnjak în acest meci, dat fiind faptul că rotația lui Ocokoljic de sub panou s-a subțiat semnificativ. De asemenea, va fi interesant de urmărit duelul dintre jucătorii români tineri ai Piteștiului și mixul de români ai Voluntariului.

*foto: actionfoto.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Thriller
    Într-adevăr, Costescu nu și-a simțit deloc jucătorii pe final, a luat câteva decizii strategice greșite. Încă o dovadă că renumele a depășit valoarea lui ca antrenor...

    cu 3 ani în urmă (06.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!