Stiri Cupa României Masculin

Partida BCM U Pitești – CSU Sibiu va consemna debutul Top 6 LNBM

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
26.03.2018

bcm u pitesti csu sibiu

“Top 6” debutează cu partida dintre CSU Sibiu, ocupanta locului 1, cu un bilanț de 18 victorii și 4 înfrângeri, pentru un total de 40 de puncte și ocupanta locului 6, BCM U Pitești, cu 13 victorii și 9 înfrângeri pentru un total de 35 de puncte.

În primul duel desfășurat în acest sezon, BCM U Pitești a profitat de avantajul terenului propriu și a reușit victoria după un meci extrem de echilibrat, decis la ultima faza, împinși de la spate de proprii suporteri, cu scorul 79 – 78 (11-18, 21-19, 16-15, 31-26). Sibienii au trăit în acel moment pe propria piele gustul înfrângerilor pe care tocmai le administrasera în startul aproape perfect de campionat celor de la CSM CSU Oradea (73-72) și U-BT Cluj Napoca (84-83), la aceeași diferența de un singur punct.

Ulterior, în partida retur, elevii lui Dan Fleșeriu și-au luat revanșa pe teren propriu și au reușit să învingă cu scorul 79 – 71 (19-18, 20-27, 20-7, 20-19). A fost de asemenea un meci extrem de echilibrat, decis prin prisma unui joc foarte slab al pitestenilor în sfertul al treilea, când au reușit să marcheze doar 7 puncte, spre deosebire de cele 20 ale adversarilor.

În ciuda finalului diferit, top performerii ambelor echipe, mai exact Andriy Agafonov și Tyler Laser, și-au menținut poziția în ambele partide.

Andriy Agafonov a reușit în meciul tur 20 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 22, iar în retur 14 puncte, 7 recuperări și o pasă decisive, totalizând pentru un indice de eficientă de 16. Pivotul pitestenilor a suferit recent o accidentare la sfârșitul primei reprize al înfrângerii contra celor de la CSM Steaua Eximbank și a lipsit din lotul acestora în victoria cu BC Timba Timișoara. Acesta se află în continuare în perioada de recuperare și are șanse de a reveni în partida contra celor de la CSU Sibiu. Urmărind atât statisticile celor 2 partide, cât și mediile din acest sezon, este evident că în baza unui joc mai slab realizat de acesta sau chiar al absenței lui în totalitate, sibienii pot beneficia de un avantaj considerabil.

Un alt jucător accidentat al celor de la BCM U Pitești este Maati Nuuttinenn, care are însă puține șanse de a reveni pe parchet în acest meci.

De partea cealaltă, Tyler Laser a fost autorul a 30 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive pentru un indice de eficientă de 25 în sala din Trivale, iar la Sibiu a reușit 20 de puncte, 2 recuperări și 7 pase decisive, toate pentru un indice de eficientă de 23.

Un alt lucru de remarcat la cele două echipe este evoluția tinerilor jucători români sub comanda lui Hristu Sapera și Dan Fleșeriu. Vorbim în special de jucătorul sibienilor, Mirel Dragoste, care are în acest sezon medii de 10,5 puncte, 1,8 recuperări și 2,2 pase decisive pe meci. De asemenea, el a reușit primul triple-double al carierei și deține recordul stagional în LNBM la pase decisive, cu un total de 19.

De cealaltă parte, s-a remarcat Marius Ciotlaus, care arată prestații din ce în ce mai încurajatoare. Acesta are medii de 3,3 puncte, 3,3 recuperări și 0,4 pase decisive pe meci și a reușit un maxim personal de puncte în acest sezon împotriva celor de la BC Mureș, cu un total de 17 și 10 recuperări împotriva celor de la Phoenix Galați.

Sibienii vin după o serie impresionantă de 9 victorii consecutive, încheiată cu 3 reușite categorice împotriva ultimelor 3 clasate, BC Mureș Târgu Mureș, CS Politehnica Iași și CS Dinamo București.

În schimb, elevii lui Hristu Sapera au avut un program mai greu, cu 2 din ultimele 3 meciuri împotriva a două echipe foarte puternice prezente în “Top 6”, CSM Steaua Eximbank București și CSM CSU Oradea, care au consemnat și 2 înfrângeri. Piteștenii au încheiat cu prestația impresionantă contra celor de la BC Timba Timișoara, unde au stabilit un record stagional la nivel de echipa de 22 de aruncări de 3 puncte marcate într-un singur meci.

Ne așteptăm la o partida spectaculoasă, luând în considerare faptul că echipele sunt două dintre cele cu cel mai mare număr aruncări de 3 puncte marcate în acest sezon, respective 214( BCM U Pitești) și 201 (CSU Sibiu), BCM U Pitestii sunt liderii în acest sezon la capace (69) și cele două ocupă primele două poziții la recuperări, cu 760 pentru Sibiu și 749 pentru Pitești.

Partida va avea loc marți, 27 martie, începând cu orele 18:15, la sala Trivale din Pitești și va fi transmisă live pe Digi Sport.

*foto: facebook Emoții Galben-Albastre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!