Stiri Cupa României Masculin

Patru microbuze ale CSM Ploiești au fost sechestrate de creditori

Baschet .ro

Baschet .ro
03.11.2023

Patru microbuze ale CSM Ploiești au fost sechestrate de creditori

Austeritatea din sistemul public se resimte și în sportul românesc din moment ce o mare parte a cluburilor sportive sunt finanțate integral din bani public. Cu toate că datorează sume de bani, mai multe cluburi sportive din țară refuză să fie executate silit și să transmită creditorilor sumele de bani datorate conform unor hotărâri judecătorești definitive. 

Clubul Sportiv Municipal București nu este singurul club care datorează sume de bani foștilor colaboratori ai secției de baschet. Pe lista datornicilor se înscrie și Clubul Sportiv Municipal Ploiești care datorează încă din vara anului 2021 suma de 41.267,84 lei în dosarul execuțional demarat de către Rasty Petzalis, fost jucător de baschet al clubului în anul 2016.

Cu toate că a blocat toate conturile bancare a clubului încă din vara anului trecut, suma de bani nu a fost achitată până în prezent, deși Clubul Sportiv Municipal Ploiești a cheltuit peste 16.000.000 lei, adică peste 3 milioane de euro, numai în anul 2023. Ca urmare a ignorării prevederilor legale, sportivul a acționat în judecată Trezoreria Municipiului Ploiești și a câștigat definitiv litigiul, însă nici statul român, prin Trezoreria Ploiești, nu a achitat sumele de bani datorate ci a preferat să ignore poprirea emisă de către executorul judecătoresc.

Recent, executorul judecătoresc a decis sechestrarea a patru bunuri mobile ale clubului, anume un autoturism marca Renault Trafic din 2016, un Microbus Volkswagen Crafter din 2018, un al doilea Microbuz Volkswagen Crafter din 2018 și o Autoutilitară marca Ford model Transit Connect din 2018.

Procesul verbal de sechestru a fost întocmit la data de 30.10.2023, iar dacă CSM Ploiești se va mai folosi de către aceste bunuri va risca câte o amendă între 2.000 și 10.000 lei. De asemenea, avocatul creditorului ne-a transmis că urmează ca aceste bunuri să fie individualizate și ulterior valorificate.

Este inadmisibil ca o executare silită demarată de peste un an de zile să fie ignorată de către entități aflate în subordinea statului român. Vorbim despre un club sportiv care deține un buget de peste 3 milioane de euro, dar nu plătește un debit de 0.2% din bugetul său. Astfel nu ne rămâne decât să identificăm autoturismele și microbuzurile sechestrate și să începem procedura de valorificare. S-ar putea ca această procedură să creeze disconforturi mari pentru echipele CSM Ploiești aflate în deplasare,  dar este responsabilitatea clubului. - a declarat Sabin Gherdan, avocatul coordonator al societății specializate în dreptul sportului Gherdan și Asociații SCA.

Executarea silită este demarată de către Isofache Marius Nicușor, un executor judecătoresc din orașul Buzău.

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Ce pacat
    Ca unii nu inteleg ca au si obligatii - era clar ca se ajunge la sechestru.

    cu 5 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!