Stiri Cupa României Masculin

Pe 11 aprilie 2016, U BT Cluj-Napoca câștiga prima Cupă a României din seria de trei

Pe 11 aprilie 2016, U BT Cluj-Napoca câștiga prima Cupă a României din seria de trei

În urmă cu exact patru ani, U BT Cluj-Napoca câștiga Cupa României ediția 2016, într-o finală cu CSM CSU Oradea jucată în Arena Antonio Alexe și încheiată cu scorul de 82-75. Pentru clujeni era prima cupă cucerită dintr-o serie de trei.

Partida jucată pe 11 aprilie 2016 a fost deschisă excelent de U BT Cluj-Napoca, care la jumătatea sfertului inaugural înregistra cel mai mare avantaj consemnat pe toată durată meciului, 14-6. Până la finalul primelor 10 minute, gazdele au înjumătățit deficitul, 18-14. Sfertul secund a fost unul mai echilibrat. Oradea a trecut rapid în avantaj dar cele două formații s-au succedat apoi la conducere pentru ca la cabine să se intre cu scorul de 36-33 tot pentru clujeni. După pauză cele două echipe s-au anihilat și diferență era aceeași și după actul trei, scor 52-49. Bihorenii au început perfect secvența decisivă, cu un run de 8-0. Echipa antrenată de Marcel Țenter la aceea vreme a reacționat iar Muhamed Pasalic și Filip Adamovic au dus scorul la 68-62 înaintea ultimului minut de joc. Orădenii au apelat la multe faulturi pe final dar nu au mai putut întoarce soarta partidei, care s-a încheiat cu scorul de 82-75.

Filip Adamovic a fost MVP-ul acelei finale cu 24 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Kyndall Dykes a terminat cu 16 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Ivan Zigeranovic a adăugat 13 puncte iar Muhamed Pasalic 11. Pentru U BT Cluj-Napoca au mai jucat: Nandor Kuti – 8 puncte, Cătălin Baciu – 6 puncte, Miroslav Todic -–2 puncte, Adrian Guțoaia – 2 puncte, Rolland Torok și Andrei Calnicenco.

U BT Cluj-Napoca era antrenată în acel sezon de Marcel Țenter iar Mihai Silvășan era antrenor asistent.

Uros Lucic a fost cel mai bun orădean cu 14 puncte și 2 recuperări. Radovan Markovic a adăugat 13 puncte iar Will Franklin 11.

U BT Cluj-Napoca a început la Oradea o serie de cupe câștigate. Au urmat succese în Final 8-ul de la Sibiu – 2017 și Final 8-ul de la Sfântu Gheorghe – 2018. Între timp, clubul de pe Someș a ajuns la 4 cupe în 5 ediții, după ce a cucerit trofeul și în 2020, chiar pe teren propriu.

foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!