Stiri Cupa României Masculin

Performerii primei zile în Cupa României

Performerii primei zile în Cupa României

Primele meciuri în ediția 2022/2023 din Cupa României la baschet masculin au avut loc sâmbătă, 1 octombrie, această fază inaugurală disputându-se sub formă de turnee în șase grupe a câte trei echipe. O grupă, cea în care se află SCM U Craiova, Laguna București și CSM Constanța, nu are loc în această perioadă după ce oltenii și-au prelungit aventura europeană și au putut să se califice în grupele FIBA Europe Cup.

Site-ul nostru a ales să formeze o echipă ideală după ziua de debut în care să se regăsească doi jucători autohtoni. Cei aleși vin din cadrul echipelor care au putut să câștige vineri.

1. Erick Neal (CSM CSU Oradea)

Debutul oficial la CSM Oradea a fost extrem de reușit pentru fundașul american, acesta conducând lista marcatorilor din echipa bihoreană în duelul cu CSM Petrolul Ploiești. Neal a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții în 22 de minute pe parchet din postura de titular, pentru un index al eficienței de 24 de unități și +12 la +/-.

Extrem de bine a aruncat în acest prim meci al Cupei României jucătorul celor de la CSM Oradea, fiind la final cu 7/10 din acțiune (3/4 de la distanță) și 4/4 de la libere.

2. Marcu Badiu (Rapid București)

„Specialistul” Cupei României, prin titlurile de MVP pe care le deține în ani consecutivi în finala întrecerii, a adunat 24 de puncte în victoria rapidiștilor cu CSM Focșani, fiind nu doar principalul marcator al echipei, ci și baschetbalistul cu cea mai bună performanță individuală, la numărul de puncte marcate, în prima zi a întrecerii. De când joacă la seniori, Marcu Badiu a bifat cel de-al doilea meci cu 20+ puncte în CRBM și al 9-lea per total în double figures.

3. Toddrick Gotcher (CSO Voluntari)

Un punct i-a lipsit pentru double-double în fața lui CSM Miercurea Ciuc, Gotcher terminând cu 9 puncte, 10 pase decisive, 6 intercepții și 4 recuperări într-o prestație all-around. Cu indicele de 25 de unități la eficiență el a fost liderul Voluntariului la acest capitol, iar dintre marcatori al patrulea în echipa lui Sașa Ocokoljic.

Americanul a încheiat cu 4/7 din acțiune meciul, un singur coleg din primul 5 al echipei având procentaj mai bun decât el.

4. Daniel Manchon (BC CSU Sibiu)

CSU Sibiu a muncit serios pentru victorie cu CSM Târgu Jiu, partidă la finalul căreia Daniel Manchon a condus lista marcatorilor cu ale sale 21 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, pentru un index al eficienței de 17 unități. Cifrele ibericului ies în evidență după ce a început meciul din postura de rezervă.

Manchon a stat cu 7/17 într-un final din acțiune și la libere a avut 4/6 încercări bune, în cadrul ultimei referințe statistice amintite ratând două aruncări pe final de meci. Împreună cu Roberts Blumbergs a contribuit la cele 11 puncte pe care sibienii le-au marcat în ultimele două minute fără să primească în schimb.

5. Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

Cu toate că majoritatea punctelor le-a reușit de la linia de fault (8/9), Vlad Moldoveanu a fost o piesă importantă în succesul lui Dinamo cu U-BT Cluj. Fostul internațional român a avut mâna foarte sigură în sfertul decisiv al întâlnirii, când a fost liderul grupării din șoseaua Ștefan cel Mare.

După ce a avut 0 în dreptul punctelor după trei sferturi, Vlad a adunat 13 în decursul parțialului final, pe lângă acestea având 5 recuperări și 3 intercepții în 27 de minute venind de pe bancă, însă cu doar 2/6 din acțiune. Vlad Moldoveanu a avut cel mai mare indice al eficienței de la Dinamo, de 14 unități.

Turneele Cupei României continuă duminică, 2 octombrie, programul jocurilor fiind disponibil AICI.

*foto: Facebook Baschet Rapid

1 comentariu la aceasta stire:
  • Benjamin :


    Moldoveanu? Ce sa zic.. sper doar sa nu ajunga Varful Moldoveanu sponsor si la TB.
    Sincer mi se pare o alegere ciudata. Am vazut tot meciul, dar cand clujul a avut chef de joc l-au jucat cum au vrut.
    Am mai spus aici pe forum ca nu am nimic cu el ca si jucator. E un jucator care, avand in vedere ca e roman, isi merita rolul pe care il are in echipa si are un aport ridicat acolo unde joaca, dar aseara in afara liberelor din ultimul sfert (care deja au devenit marca inregistrata) nu a realizat nimic.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!