Stiri Cupa României Masculin

„Petrecerea e gata” – mesajul lui Vaidas Kariniauskas după victoria cu U-Banca Transilvania

„Petrecerea e gata” – mesajul lui Vaidas Kariniauskas după victoria cu U-Banca Transilvania

În urmă cu mai puțin de o lună, CS Rapid București primea vizita lui U-BT Cluj-Napoca și era învinsă, după un coș marcat în ultima secundă de Stefan Bircevic: 79-77. Ieri, 23 decembrie, formația din Capitală și-a luat revanșa, reușind să se impună în Sala Sporturilor „Horia Demian” cu scorul de 88 la 83.

De această dată, diferența nu a fost făcută de un coș pe sirenă, dar soarta partidei a fost pecetluită de o triplă marcată de Vaidas Kariniauskas, cu 14 secunde înainte de final. Chiar dacă nu a fost pe teren la precedenta întâlnire a celor două formații, fundașul lituanian și-a ajutat echipa să își ia revanșa și a marcat din fața lui Emi Cățe.

Datorită acelui coș, Kariniauskas a terminat meciul cu 11 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Jucătorul transferat în locul lui Darius Odom-Johnson a înscris trei coșuri de la distanță din tot atâtea încercări și are medii de 16.7 puncte, 5.7 recuperări și 4.0 pase decisive după revenirea în Liga Națională.

„Petrecerea este gata”, a fost mesajul transmis de Vaidas Kariniauskas pe pagina sa personală de Instagram, la finalul confruntării cu U-Banca Transilvania.

Baschetbalistul în vârstă de 29 de ani a evoluat în perioada 2017-2018 sub comanda lui Mihai Silvășan, reușind să cucerească titlul național alături de alb-negri. Apoi, la jumătatea stagiunii 2017-2018, Kariniauskas a plecat la Oradea, unde a devenit din nou campionul României.

După plecarea din România, jucătorul originar din Alytus, Lituania, a mai trecut pe la Lietkabelis, Kymis, Igokea, Nevezis, Juventus Utena și Rytas Vilnius. Kariniauskas a început actuala stagiune în Germania, la Brose Bamberg, însă acolo nu și-a găsit locul și, astfel, a decis să revină în România, la CS Rapid București.

Nu este pentru prima oară când fundașul de 1.98 metri este decisiv pentru gruparea din Giulești. Vaidas Kariniauskas a reușit chiar în primul joc disputat în alb și vișiniu, contra lui CSU Sibiu, 28 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

*foto: Facebook - Baschet Rapid

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bihor :

    atitudine
    mesajul ironic al lui kariniauskas (cam nepotrivit si lipsit de fair-play) poate fi explicat in mai multe feluri: dorinta jucatorului de a iesi in evidenta, dupa un meci destul de slab (pana la cosul acela avea doar 8 puncte maecate ...), o revansa a unei echipe care in tur a pierdut la ultima aruncare, o descatusare a unei echipe care recent pierduse la vreo 30 de puncte la ploiesti si avea nevoie de o victorie care sa ii redea increderea ca poate conta in lupta la varf ... dar cred ca, mai degraba, este ”un cui” fata de fosta echipa sau fostul antrenor
    intamplarea de acum ma determina sa fac o legatura cu jucatorii plecati de la cluj la oradea si nu ai cum sa nu te intrebi ce i-a determinat pe acestia sa plece / sa accepte propunerea tocmai de la principala adversara din campionat? In toate cazurile a fost vorba de jucatori buni, care sigur au avut oferte si din alte parti ... Nu cred ca a fost vorba de bani, de salarii mai mari la oradea decat aveau la cluj, pentru ca indiscutabil clujul mereu a avut cel mai mare buget de la noi (vorbim de perioada post-asesoft) ... Convingerea mea e ca, atunci cand un jucator alege sa treaca la principalul oponent, decizia lui contine, intr-o certa masura, si dorinta de a plati o polita celui de care s-a despartit (nu tocmai in cele mai bune conditii )
    fara a lua din meritele lui silvasan (in special ultimele 2 sezoane incheiate), e clar ca in destule situatii nu numai ca nu reuseste sa aiba cea mai buna relationare cu unii jucatori, dar uneori si-i face ostili ...
    ps. ... in acelasi registru as inscrie si plecarea lui jordan taylor in plin sezon

    cu 1 an în urmă (27.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!