Stiri Cupa României Masculin

Petrolul Ploiești caută revanșa în fața lui FC Argeș după eșecul usturător din Cupa României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.11.2022

Petrolul Ploiești caută revanșa în fața lui FC Argeș după eșecul usturător din Cupa României

FC Argeș și CSM Petrolul Ploiești se duelează în unul dintre ultimele meciuri ale rundei cu numărul șase din Liga Națională de Baschet Masculin. Disputa va avea loc duminică, în Sala Sporturilor Trivale.

Piteștenii traversau un moment bun înaintea pauzei internaționale. Elevii lui Milan Mitrovic tocmai beneficiaseră de o etapă de pauză, după care au înregistrat două victorii importante cu SCM U Craiova și CSM Târgu Mureș. Ambele partide au avut loc pe teren propriu.

În derby-ul cu SCM Universitatea Craiova, trupa din Trivale s-a distanțat rapid de adversari și conducea la 16 puncte la pauza mare.  Leii din Bănie au revenit și au reușit să treacă în avantaj în ultimul sfert, dar în cele din urmă alb-violeții au reușit să domine finalul de meci pentru a se impune cu 79-71.

O etapă mai târziu, FC Argeș a trecut și de CSM Târgu Mureș la capătul unei alte partide cu un final plin de suspans. Acest duel a necesitat două reprize de prelungiri, iar scorul final a foat 108-106 după reușita lui Andreja Milutinovic din finalul de meci.

Nikola Jevtovic este cel mai valoros jucător al vulturilor în debutul acestei stagiuni. El conduce echipa în ierarhia punctelor pe meci (17.5 în medie) și a recuperărilor pe meci (7 în medie). Sârbul mai adaugă și 1.3 pase decisive, dar la acest capitol lider este Trey Freeman cu o medie de 5 assist-uri.

Și Petrolul Ploiești traversa o formă foarte bună înaintea opririi campionatului. Galben-albaștrii bifaseră trei victorii consecutive în ultimele trei etape, după ce începuseră Liga Națională cu eșecuri în fața lui Rapid București și U-BT Cluj-Napoca.

Prahovenii au bifat cel mai categoric succes al acestei stagiuni în disputa cu CSM Miercurea Ciuc, încheiată cu 103-45. A urmat apoi o victorie la un singur punct în fața nou-promovatei de la Târgu Mureș, 87-86. În ultima etapă de dinaintea pauzei, Petrolul a trecut cu 92-86 de CSM Târgu Jiu la debutul pe banca tehnică pentru Porter Troupe.

CSM Ploiești va căuta să își ia revanșa în fața celor de la FC Argeș pentru eșecul categoric din Cupa României. Cele două echipe s-au duelat în Grupa A a competiției, iar piteștenii s-au impus cu 96-58 pentru a își asigura calificarea în sferturile de finală ale turneului.

Ca și în cazul adversarei de mâine, gruparea prahoveană are același lider la capitolul punctelor și al recuperărilor pe meci. Este vorba despre Veljko Brkic care adună 14.8 puncte și 4.4 recuperări pe meci. La pase decisive lider este Kwamain Mitchell, cu o medie de 4.6 assist-uri.

Meciul dintre FC Argeș și CSM Petrolul Ploiești are loc duminică, 20 noiembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărit pe Digi Sport 4, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!