Stiri Cupa României Masculin

Phoenix Galați s-a impus în duelul promovatelor cu Dinamo București

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
30.10.2015

Sărbătoare joi seara în sala Polivalentă Dunărea la partida Phoenix Galați – Dinamo București din cea de-a 5-a etapă a Ligii Naționale. Managerul Alex Stanciu i-a premiat pe Virgil Căruțașu și Iulian Orbeanu, jucător crescut în curtea Phoenix, iar lovitura de începere a fost dată de Cătălin Tofan, jucător emblematic pentru echipa de fotbal Oțelul și președintele Fundației Sportul Gălățean.

Antrenorul Florin Nini a început cu formula: Bojovic, Rohde, Threatt, Pesic, Petică, iar omologul său, Aleksandar Todorov, a răspuns cu: Marinov, Babkauskas, Dahlman, Sulovic, Corpodean. Cele două adversare au mers cap la cap în primele patru minute, după care Phoenix a jucat senzațional, s-a apărat agresiv și în atac a fructificat tot. Bojovic a acumulat repede două greșeli personale și a fost schimbat, dar au ieșit la rampă coechipierii săi Rohde, Tresac și Lemyk și echipa gălățeană s-a desprins decisiv. Phoenix a fost ajutată mult în prima repriză și de jucătorii români: Țelinoiu, cu procentaje 100% deși a evoluat doar 5 minute, Petică și Pîrlog. Dinamo a fost de nerecunoscut, s-a apărat slab și a ratat din toate pozițiile și a permis echipei gazdă să intre cu un avantaj de 23 de puncte la vestiare. Bucureștenii au dat semne de revenire, Marinov și Dahlman au marcat de la distanță, și-au adjudecat sfertul trei, apoi după un ecart de 4-0 s-au apropiat la 10 puncte, scor 72-62 (min.31). Gălățenii nu s-au precipitat, au dat dovadă de maturitate și au gestionat foarte bine finalul și au câștigat meritat.

Rezultat final: Phoenix – Dinamo 90-76 (28-14, 24-15, 20-29, 18-18). Principalii marcatori: Lemyk 21 p, Tresac 18 p, Bojovic 11 p (Phoenix) respectiv Dahlman 18 p, Sulovic 15 p, Marinov 14 p. Phoenix a urcat pe locul 7 cu 7 puncte și va juca etapa viitoare la Mediaș cu Gaz Metan (1 noiembrie). Dinamo se află pe locul 3 și va juca runda viitoare acasă cu SCM U Craiova (2 noiembrie).

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!