Stiri Cupa României Masculin

Piteștenii dispun de 15 puncte avantaj înaintea returului. Să fie suficient pentru calificare?

Paul Olar

Paul Olar
11.01.2014

Cupa României

Returul manșei a-II-a

Sala Sporturilor "Horia Demian"

Duminică, ora 19:45/Digi Sport

1-2 Fișa meciului 1-0

Returul manșei dintre BCM U Pitești și "U"-BT Mobitelco are loc duminică, cu începere de la ora 19:45, în direct la Digi Sport. Partida se dispută la Sala Sporturilor "Horia Demian" și va fi arbitrată de o brigadă formată din Fabiana Martinescu, Ciprian Stoica și Dragoș Nicolae.

Victorioși cu 84-69 miercuri seara, piteștenii sunt aproape de o revenire în Final Four-ul Cupei României, după o pauză de doi ani. Atunci, argeșenii au avut cel mai bun parcurs din istorie, punând mâna pe două din cele trei trofee puse la dispoziție de stagiunea 2011/2012. Sperând să repete figura, băieții lui Hristu Șapera s-au impus meritat acum trei zile, în ciuda unor modificări de lot. Piteștiul s-a despărțit de Ante Krapic, care a ajuns în curtea campioanei CSU Ploiești, iar contractele jucătorilor Vlad Dogaru și Iulian Corneanu au fost reziliate. În locul lor a sosit sârbul Edi Sinadinovic, baschetbalist ce a contribuit din plin la succesul formației sale.

Precum a declarat și antrenorul Dorin Pintea, "alb-violeții" și-au început marșul prin coșuri de la distanță fără a primi replica adversarului. Aici a contat prezența fundașului amintit mai sus, el totalizând 3/5 de la mare distanță. Chiar și așa, în ofensivă rolurile importante le-a jucat tandemul format din Lamonte Ulmer și Pankracije Barac, sportivi care au combinat pentru 41, din cele 84 de puncte marcate, BCM plecând așadar cu prima șansă.

Înaintea duelului de mâine, statisticile din trecut și posibila dorință de revanșă a unor baschetbaliști, le dau încă speranțe suporterilor ardeleni. Trebuie scos în evidență faptul că "alb-negrii" au pierdut în turul ultimelor două manșe de Cupă, dar au obținut calificarea în propriul fief. S-a întâmplat cu CSM Oradea la începutul lui 2013, respectiv cu SCM U Craiova, ambele fiind grupări cu pretenții. Totuși, în aceste întâlniri, "U" nu a avut de surmontat o diferență mai mare de șase lungimi.

Per ansamblu, trupa de pe malul Someșului a oferit o reprezentație modestă la mijlocul săptămânii. Cu excepția lui Josh Sparks și Cătălin Baciu, niciunul dintre oamenii de bază ai transilvănenilor nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Indiscutabil, Mihai Silvășan, Ivan Kuburovic sau Branko Cuic sunt capabili de prestații total opuse celora din "Trivale", rezultatele pozitive înregistrate de echipă depinzând de evoluțiile lor. Rămâne de văzut însă la ce nivel pot aceștia să facă uitat eșecul din confruntarea anterioară.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!