Stiri Cupa României Masculin

Ploieștiul, la un pas de calificarea în Final 4

Costin Marinescu

Costin Marinescu
28.12.2012

63 - 76
8-12, 23-23, 17-22, 15-19
  Statistică  

Meciul a fost în cea mai mare parte a sa unul anost, lent, ca prima zi de antrenament după câteva zile de sărbătoare, presărat cu foarte multe greșeli. Ploieștiul a controlat partida în mare măsură, iar după ce s-a desprins la 10 puncte pe parcursul sfertului 3 nu a mai lăsat niciun dubiu în privința învingătoarei.

Având doar 2 jucători mari sub panou, Vlaicu și Ware, gazdele au fost surclasate cu 39 la 26 la capitolul recuperări. De altfel cheia meciului a stat jocul din zona de trei secunde. Jocul echilibrat de până atunci s-a schimbat radical după retragerea pe bancă a lui Ware din sfertul trei din cauza cumului de greșeli personale. Tica și Stănescu au abuzat în 3 secunde de înlocuitorul acestuia, Cristian Nicolae. Patru puncte ale românului combinate cu cinci ale lui Tica au ajutat Ploieștiul să se desprindă la 14 puncte diferență cu 4 minute până la finalul sfertului 3.

Nicolae nu a fost capabil să răspundă cu acceași monedă, însă a făcut-o d ela mare distanță prin două coșuri consecutive, care alături de un coș pe pătrundere al lui Sims au redus diferența la 6 lungimi, 46 – 52. Giurgiu nu profită însă de moment, comite un fault antisportiv iar greșela este taxată de Szijarto cu 2 aruncări libere și Tudor printr-un coș de trei puncte ce măresc din nou diferența la 11 puncte, 57 – 46.

Cătălin Vlaicu își aduce echipa la 7 puncte, 50 – 57, în debutul ultimei perioade de joc, dar diferența nu mai coboară sub această valoare până la final când ploieștenii se impun cu 76 – 63 și iau o opțiune serioasă în privința calificării în Final 4.

Tica și Stănescu au marcat câte 14 puncte, iar Levi Szijarto a avut 12, la care a adăugat 5 recuperări și 4 pase decisive pentru un indice de eficiență de 16, cel mai mare de la Ploiești. Aleksandar Vlahovic a contribuit cu 9 puncte și 7 recuperări.

La Giurgiu, Cătălin Vlaicu a fost principalul realizator cu 14 puncte și 9 mingi recuperate. Petty Perry a avut 13 puncte, 5 recupeărri și 3 pase decisive, iar Kevin Simms a marcat 11 puncte.

Partida retur va avea loc pe 4 ianuarie de la ora 20:00, la Brazi.

Foto: Mirela Oprea (ziarulprahova.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!