Stiri Cupa României Masculin

Porter Troupe aduce victoria lui CSM Târgu Jiu pe terenul Stelei, CSM Târgu Mureș are 2-0 în seria cu Focșani

Porter Troupe aduce victoria lui CSM Târgu Jiu pe terenul Stelei, CSM Târgu Mureș are 2-0 în seria cu Focșani

Ultimele meciuri ale zilei de joi, 13 aprilie, în Liga Națională de Baschet Masculin au avut loc la Târgu Mureș și București. CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu au făcut 2-0 în seriile cu CSM Focșani și CSA Steaua București, gorjenii reușind o victorie dramatică.

Steaua: Branislav Vujadinovic, Luca Vasile, Albert Stan, Titus Nicoară, James Farr

Târgu Jiu: Dylan Frye, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Noam Weinberg, Thomas Kottas

Gorjenii începeau mai bine și Frye înscria pentru 1-5, Steaua venind la conducere prin tripla lui Vujadinovic de la 8-7, duelul decurgând apoi sub semnul echilibrului pentru mai multe posesii. Roș-albaștrii întorceau de la -3 și Nicoară scutura plasa de la distanță pentru 23-21, sfertul de debut terminându-se cu 30-26. Oaspeții au egalat în primă fază și apoi Durham și-a transformat și a doua liberă la 32-33, Farr având acțiuni consecutive finalizate cu coș pentru 43-40 cu patru minute înaintea pauzei. Steaua a putut de fiecare dată să răspundă reușitelor celor de la CSM Târgu Jiu și la vestiare s-a intrat cu 50-47.

Târgu Jiu reușea să egaleze cu libera suplimentară pe care a transformat-o Stevenson la 56-56 la jumătatea sfertului trei și apoi Durham rata șansa să-și ducă echipa la conducere, Steaua răspunzând cu șapte puncte la rând și era 63-56. Gazdele reușeau să urce la peste 10 puncte în față ulterior și conduceau după 30 de minute cu 74 la 61. Troupe oprea o perioadă de două minute fără coș pentru Târgu Jiu în sfertul patru și Stevenson era precis pentru 79-68, moment în care Steaua cerea time-out, cu trei minute rămase din meci diferența fiind de trei puncte, 82-79. Troupe întorcea situația cu o triplă când era puțin peste un minut pe cronometru (86-87), Stevenson egalând apoi de la libere, Porter Troupe fiind cel care a decis meciul cu buzzer beater-ul său pentru 91-92.

Shamiel Stevenson a avut un monster game cu 36 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, eroul celor de la Târgu Jiu, Porter Troupe, fiind al doilea marcator cu 14 puncte și 4 recuperări.

Branislav Vujadinovic (28 de puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări) și James Farr (25 de puncte, 11 recuperări) au fost liderii Stelei.

Meciul trei va avea loc la Târgu Jiu pe 19 aprilie, de la ora 18.30.

Mureș: Goran Martinic, Goran Gajovic, Anthony Mathis, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Focșani: Pavle Reljic, Cătălin Petrișor, Adika Peter-McNeilly, Myles Thomas, Ionuț Berceanu

Gazdele au debutat excelent și conduceau cu 7-3 după două minute, apoi Martinic punea șapte puncte între la 13-6. Tripla lui Gajovic ducea diferența la 8 lungimi (20-12), dar din acel moment CSM Focșani a prins un run de 10-0 în decurs de patru minute și își adjudeca primul sfert cu 20-22. Swopshire mărea ecartul la șase punce (22-28), Lowrance apropiind gazdele la 31-33 la jumătatea celui de-al doilea sfert și apoi CSM Târgu Mureș trecea fără mari emoții la conducere, în ultimele patru minute ale reprizei oaspeții marcând doar trei puncte și la pauză era 49-37.

Mureșul gestiona mai bine începutul părții secunde și avea 59-42 prin tripla lui Martinic, Swopshire transformând liberele prin care Focșaniul reducea puțin la 63-49 și cel de-al treilea parțial se termina cu 68 la 54. Vrâncenii marcau cinci puncte la rând în debutul sfertului decisiv și venea un time-out pentru gazde (68-59), gazdele oprind apoi seria celor de la CSM Focșani și la jumătatea parțialului era 78-67. CSM Târgu Mureș avea să se impună într-un final cu 93-85 și scorul la general în această serie a devenit 2-0.

Goran Gajovic s-a remarcat cu 19 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Goran Martinic și Jakob Lowrance au avut câte 17 puncte, iar Szabolcs Santa a contribuit cu un double-double format din 14 puncte și 10 recuperări.

Jordan Swopshire (22 de puncte, 4/7 de afară, 6 recuperări) și Ionuț Berceanu (20 de puncte, 9/11 din acțiune, 4 recuperări) au fost liderii oaspeților.

Meciul trei va avea loc la Focșani pe 19 aprilie, de la ora 16.00.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!