Stiri Cupa României Masculin

Prezentarea lui Umana Reyer Venezia, următorul adversar pentru U-BT Cluj în EuroCup

Prezentarea lui Umana Reyer Venezia, următorul adversar pentru U-BT Cluj în EuroCup

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca joacă pentru al doilea meci la rând în fața propriilor suporteri în EuroCup, marți seara (25.10) pe terenul campionilor României sosind Umana Reyer Venezia în etapa a treia a grupei A.

Italienii s-au înființat în urmă cu 97 de ani și au în spate șase trofee majore, printre care patru titluri în întrecerea internă, o cupă a Italiei și trofeul FIBA Europe Cup. Campionatele câștigate în Italia au venit în două perioade diferite, primele în 1942 și 1943, iar cele mai recente în 2017 și 2019, Cupa Italiei cucerind-o în 2020. În fine, distincția pe plan european a venit în campania 2017/2018.

Venezia are un start lent în EuroCup, unde a pierdut ambele meciuri de până acum, 80-81 la Ulm și 73-79 acasă cu JL Bourg. Italienii s-au remarcat în aceste dueluri atât cu un număr bun de assist-uri, dar în același timp au pierdut și destule posesii importante, din spatele arcului de cerc având mereu peste 30% procentaj. Punctele în urma intercepțiilor sunt cele la care Venezia stă bine, iar la capace are o medie de 4.5 pe întâlnire, aflându-se în topul competiției.

Doi jucători au participat la EuroBasket 2022

În lotul lui Walter De Raffaele se află doi jucători care au fost în lotul Italiei la EuroBasket 2022, respectiv Marco Spissu și Amedeo Tessitori. De urmărit sunt și Mitchell Watt, principalul marcator al echipei în EuroCup, Jayson Granger sau Allerik Freeman, acesta din urmă venind de la CSKA Moscova. El are în spate și meciuri în Euroligă pe când juca la ASVEL Lyon.

Granger are și unele distincții importante, fiind campion în Germania și Spania, dar a jucat în trecut și pentru Anadolu Efes în Turcia. Jeff Brooks este un alt nume important, americanul cu cetățenie italiană fiind campion în EuroCup în 2017, pe când juca la Unicaja Malaga.

Situație diferită pe plan intern

Venezia are un parcurs mult diferit în campionat față de EuroCup, în Lega Basket Serie A stând cu 3-1 bilanț. Ultimul rezultat, 77-69 pe teren propriu cu Olimpia Milano poate atrage atenția, dar trebuie luat în considerare și faptul că echipa de Euroligă a avut parte de trei deplasări într-o săptămână, pe lângă acesta de la Venezia având drumuri la Belgrad sau Munchen.

Media de puncte (85.3 pe întâlnire), index-ul eficienței (97.0), precum și procentajele din acțiune (50%) o plasează pe Umana Reyer Venezia în Top 5 la aceste capitole în Italia. Adversarii Clujului sunt lideri la procentajele din interiorul arcului de cerc (57.7%), iar de la distanță au 40% pe plan intern.

Venezia a avut în lot un baschetbalist care joacă acum la U-BT

Victor Sanders a ajuns la campioana României după ce evoluase anterior la Venezia, însă nu este singurul nume din lotul lui U-BT care a avut legătură în vreun fel cu baschetul italian. Patrick Richard, Jordan Taylor sau Andrija Stipanovic au evoluat de asemenea în trecut în „cizmă”, căpitanul ardelenilor sosind în România de la Reggio Emilia.

Campioana României se va duela marți seara, 25 octombrie, cu Umana Reyer Venezia în BTarena începând cu ora 19.00, meciul urmând să fie transmis în exclusivitate pe Prima Sport 3.

*foto: euroleaguebasketball.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!