Stiri Cupa României Masculin

Procentaje cutremurătoare pentru Asesoft la Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.09.2013

CSU Asesoft Ploiești a început sezonul competițional 2013/14 în forță pe faza ofensivă. Campioana în exercițiu a României a confirmat că prestațiile din presezon, când a punctat cu generozitate, nu sunt întâmplătoare. Prahovenii au înscris 108 puncte într-un meci disputat la Timișoara, în fața Timbei, asigurându-și practic calificarea în sferturile de finală ale Cupei României încă din manșa inaugurală a acestei duble.

Cifrele sunt de-a dreptul înspăimântătoare pentru rivalii alb-albaștrilor:

- 25/35 la aruncările de două puncte pentru un procentaj de 71%.
- 16/27 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj de 59%.
- nu mai puțin de șase jucători au marcat din spatele semicercului.
- 9 dintre cei 10 jucători folosiți au marcat cel puțin un coș din acțiune.
- nu mai puțin de 8 jucători au bifat cel puțin o pasă decisivă, iar echipa a totalizat 18 pase decisive, pentru a ne elucida asupra faptului că Asesoftul are pe lângă valoare individuală și un joc colectiv solid.

De urmărit dacă orice echipă din baschetul românesc se va putea apropia de cifrele reușite de prahoveni încă din primul joc oficial în acest sezon competițional. Poate aici ar trebui făcută precizarea: exceptând meciurile cu Farul.

Cu siguranță antrenorul Vladimir Arnautovic își dorește o defensivă mai eficientă decât cea din prima repriză a acestui meci, întrucât să încasezi 56 puncte în 20 minute de joc este îngrijorător chiar și pentru o echipă cu asemenea ofensivă. Pe de altă parte, în faza ofensivă se pare că Asesoftul a găsit oamenii capabili să aducă siguranță și să creeze panică în defensiva adversarului.

Bine-nțeles ținem cont de faptul că Timba a jucat în patru străini și nu are jucători autohtoni suficient de rutinați pentru a suplini absența tandemului Lawrence - Glynn (sau a străinului care va fi adus în cazul în care cel din urmă nu va fi păstrat). De asemenea, nu putem să uităm că cel puțin în sezonul precedent într-o alcătuire asemănătoare, gruparea bănățeană nu a avut cea mai impenetrabilă defensivă cu putință. Însă rămâne să vedem de ce vor fi în stare alte echipe împotriva acestei echipe a Timbei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!