Stiri Cupa României Masculin

Rapid a bifat al doilea succes în perioada de pregătire

Rapid a bifat al doilea succes în perioada de pregătire

Rapid București și CSM Petrolul Ploiești s-au întâlnit duminică (27.08) în fieful giuleștenilor pentru un joc amical, acesta terminându-se cu un succes clar pentru echipa lui Tudor Costescu: 93-76.

După ce prahovenii s-au dovedit mai buni în primele 10 minute (21-25), Rapid a început să recupereze din deficit și a putut să întoarcă situația de pe tabelă în favoarea sa până la pauză, acolo unde diferența a fost minimă, 41-40.

Cel de-al treilea sfert a adus tot o bătălie echilibrată și gazdele au fost mai bune cu un singur punct, astfel că s-a ajuns la 64-62. Ultimele 10 minute au decis învingătoarea, Rapid fiind cea care a controlat autoritar această perioadă și a fost la cea mai eficientă perioadă pe ambele faze, cu 29 de puncte marcate și 14 primite. Tabela a indicat în cele din urmă 93-76 pentru bucureșteni, aceștia obținând a doua victorie în perioada de pregătire.

Pentru acest amical, Tudor Costescu a mizat pe un prim 5 format din Alterique Gilbert, Marcu Badiu, Paulius Petrilevicius, Josip Bilinovac și Ben Altit. Ploieștiul a răspuns cu Reggie Johnson, George Angelian, Kenny Funderburk, Bogdan Popa și Veljko Brkic.

Rapid a avut în acest joc amical patru jucători cu cel puțin 25 de minute petrecute pe parchet. În double figures s-au aflat Sayeed Pridgett (19 puncte), Alterique Gilbert (18 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Toarlyn Fitzpatrick (15 puncte, 7 intercepții, 3/5 de afară) și Paulius Petrilevicius (13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 5/7 din acțiune). Giuleștenii au forțat adversarii să aibă 24 de posesii pierdute și au terminat cu 13/26 de la distanță.

Kenny Funderburk a fost liderul vizitatorilor cu 23 de puncte în 28 de minute, alături de 5 pase decisive și 4 recuperări. L-au urmat Veljko Brkic (14 puncte, 4 recuperări) și Reggie Johnson (12 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 6/7 din interiorul arcului de cerc). CSM Petrolul și-a dominat adversara la recuperări (39-21), dar a faultat mai mult.

Rapid are o dublă cu CSM Constanța pe 2 și 3 septembrie, ambele partide fiind de la ora 18.00, iar pentru CSM Petrolul Ploiești urmează un amical pe teren propriu cu CSO Voluntari, pe 1 septembrie de la ora 18.00.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!