Stiri Cupa României Masculin

Rapid aduce doi tineri jucători de la Știința București

Rapid aduce doi tineri jucători de la Știința București

Rapid București a oficializat transferurile jucătorilor Matei Dorneanu și David Oprea, ambii de la Știința București, ei urmând să debuteze în LNBM cu ocazia sezonului 2022/2023.

Dorneanu, în vârstă de 19 ani, este extremă și a adunat în Liga 1 alături de Știința medii de 13.9 puncte, 3.4 recuperări, 2.1 intercepții și 1.1 assist-uri. De asemenea, a evoluat și la Final Four-ul Campionatului Național U20, unde în 31 de minute în medie a adunat 9.0 puncte, 5.0 recuperări și 3.5 intercepții.

În 2019, el a făcut parte din echipa României care a evoluat la Balkanic Cup.

Oprea, în vârstă de 18 ani, este conducător de joc și a prins tot 22 de meciuri în Liga 1, cu 11.5 puncte, 2.5 recuperări și 1.6 pase decisive, având 39.5% procentaj de la distanță. Asemenea lui Dorneanu, și David Oprea a jucat în Final Four-ul CN U20 Masculin, în 32 de minute pe parchet în medie totalizând 13.0 puncte, 2.0 recuperări și 1.5 pase decisive, cu 53.8% de trei puncte.

El a îmbrăcat de 4 ori tricoul tricolor la Cupa Balcanică din 2018/2019.

Ambii jucători se vor afla la primul sezon în LNBM în 2022/2023.

Pe lângă Dorneanu și Oprea, Rapid București a anunțat până în prezent transferurile lui Alex Olah, Marcu Badiu și Tudor Gîrbea.

*foto: Facebook Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!