Stiri Cupa României Masculin

Rapid București a pornit cu dreptul aventura în preliminariile FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.10.2023

Rapid București a pornit cu dreptul aventura în preliminariile FIBA Europe Cup

Rapid București a început excelent parcursul european din acest sezon. În grupa A a turneului preliminar din FIBA Europe Cup, giuleștenii au jucat în prima etapă cu Rabotnicki Skopje și au obținut o victorie dominantă chiar pe terenul gazdelor, scor 57-87. Macedonenii au înscris doar două puncte în ultimul sfert.

Rabotnicki Skopje: Boban Stajic, D’Mitrik Alexander Trice, Quenton De Cosey, Dorde Dzeletovic, Robert Rikic

Rapid București: Josip Bilinovac, Paulius Petrilevicius, Tudor Gîrbea, Sayeed Pridgett, Ben Altit

Giuleștenii au deschis partida cu cinci puncte consecutive, bifate de Pridgett și Bilinovac. Rikic a spart gheața pentru macedoneni. Petrilevicius a punctat apoi de la semi-distanță, înainte ca De Cosey să înscrie un stop-șut din interior. Trice și Dzeletovic au dus scorul la 10-9 pentru ca mai apoi Petrilevicius să reușească patru puncte la rând. Gîrbea a reușit a doua triplă a feroviarilor. Efremovski a fost primul marcator de la distanță al lui Rabotnicki. După primul sfert, bucureștenii conduceau cu 20-21.

Al doilea parțial a debutat cu tripla lui Dorneanu. Baschetbalistul autohton a înscris apoi și din interior. Rikic și Trice au restabilit egalitatea cu patru puncte consecutive. Altit a înscris un layup, iar Trice i-a urmat exemplul la următoarea posesie. Gîrbea a reușit mai apoi un coș de afară care ducea scorul la 28-31. Tehnicianul macedonenilor a cerut timeout când diferența a crescut la două posesii. Elevii săi au reacționat bine, iar Dzeletovic a reușit o triplă. Rabotnicki a egalat cu puțin înainte de finalul sfertului, dar Rapid conducea cu 41-45 la pauza mare, datorită lui Pridgett.

Dzeletovic și Rikic au egalat la 45. Pridgett și Trice s-au duelat apoi cu reușite din interior. Americanul rapdiștilor i-a distanțat mai apoi la două posesii, alături de Petrilevicius. Diferența a intrat pentru prima oară în double-digits după ce Pridgett a reușit un and-one din interior cu care ducea scorul la 53-64. Cu 10 minute înainte de final, elevii lui Tudor Costescu conduceau cu 55-66.

Efremovski a înscirs primele puncte în sfertul al patrulea pentru Rabotnicki. Acestea au fost singurele puncte ale gazdelor în primele șase minute ale reprizei, timp în care rapidiștii Dorneanu, Pridgett și Fitzpatrick au dus-o pe Rapid la 20 de puncte avantaj. Scorul era 57-80 după ce Sayeed a reușit să înscrie pe pătrundere. La final, Rapid București au câștigat la 30 de puncte diferență: 57-87.

Sayeed Pridgett a fost MVP-ul disputei, terminând cu 23 de puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive. Paulius Petrilevicius a adunat 16 puncte și 7 recuperări. Matei Dorneanu a avut 13 puncte și 7 recuperări la debutul său european. D’Mitrik Alexander Trice a avut și Dorde Dzeletovic au avut câte 15 puncte pentru Rabotnicki.

Rapid București va juca din nou marți, 3 octombrie, de la ora 18:30, împotriva celor de la Donar Groningen. Disputa va putea fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Rapid
    Felicitări echipei giulestene! Rectificati " marți 3 octombrie" nu "miercuri 3 octombrie"

    cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Mai contează ?
      Marți sau miercuri tot în 3 octombrie se joacă! Am nimerit 2 din 3! :)

      cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Exact de-asta avem nevoie de regula jucatorului roman, pentru ca Matei Dorneanu la 20 de ani sa poata debuta intr-o cupa europeana cu 13p si 7r. Fara ea, probabil el si multi altii ar fi agatat ghetele in cui dupa ce si-ar fi termionat junioratul.
    Pentru el regula asta a fost una de dezvoltare, iar pentru altii a fost si va fi una de protectie. Dar daca in fiecare an vom ajunge sa castigam 2 3 jucatori precum Matei, eu sunt gata sa traiesc cu ea si sa accept poate un nivel mai scazut baschetbalistic in prima liga, pentru o perioada. Chiar daca unora dintre voi le va aluneca mai greu popcornul la meciuri....

    cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    • varu silvois:

      orice reforma
      in orice domeniu are o perioada mai lunga sau mai scurta in care va da roade, atat ca in Romania totul e mai greu. Aduceti-va aminte cum a fost cu legea antifumat in spatii publice!

      cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      In sfirsit
      s-a prins si FIBA de utilitatea reguluii cu 2 romani in teren. Atita tot ca la Rabotnicki n-am vazut nici unul. Iar la Rapid lipsesc Badiu si Somacescu. Asa a putut si Dorneanu sa joace si sa inscrie. Mi-a placut si mie aplombul lui Matei, dar cred ca prea ne entuziasmam ( a cita oara ) cind un jucator face un meci foarte bun. Eu zic sa asteptam sa confirme, asta nu inseamna ca nu doresc ca Badiu si Somacescu sa revina in teren. Altfel eu prefer sa joace si sa confirme anual cite 1-2 jucatori romani, dar pe bune, pe merit, nu pe conjuctura sau reguli absurde. Sincer, prefer sa vad spectacol, cu sufletul la gura decit sa ingurgitez popcorn ca la filmele de mina 14.
      Chiar acum vad ca Matei face din nou un joc bun, in prima repriza cu Groningen, sper sa-l tina. In schimb Girbea pare din alt film ( si sport) desi acum un an-doi era vazut tot ca un jucator de viitor, eu inca sper sa-si revina. qed !

      cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Susțin
    De aceeași părere cu Titi. Nu mai dezvolt și eu ideea privitoare la directiva FRB. Oricum, ca un privitor amator de baschet, am norocul să nu-mi placă popcornul. Mi-ar sta în gât!

    cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    • varu silvois:

      Dacă nu facem nimic constructiv
      Sportul romanesc se duce naibii și cel mai simplu este sa contesti încercările d a schimba ceva in bine. Sigur că suntem maeștri la măsuri proaste, dar daca nu facem nimic...

      cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!