Stiri Cupa României Masculin

Rapid București bifează prima noutate în rândul jucătorilor străini

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.08.2023

Rapid București bifează prima noutate în rândul jucătorilor străini

Rapid București a anunțat oficial prima noutate în rândul jucătorilor străini pentru sezonul 2023/24. Feroviarii au ajuns la un acord cu americanul Alterique Gilbert, un conducător de joc american în vârstă de 25 de ani care va bifa a treia stagiune la nivel profesionist în Europa.

Gilbert a sosit pe Bătrânul Continent în stagiunea 2021/22, când a jucat în Estonia, la Parnu Sadam, unde a avut medii de 14.9 puncte, 3.2 recuperări și 5.1 pase decisive în 13 meciuri, pentru ca în play-off să urce la 16.5 puncte, 4.5 recuperări și 4.3 pase decisive, cu un procentaj de 43% de la distanță. În acel an, el a câștigat bronzul în Liga Estoniei și Letoniei și aurul în Campionatul Estoniei.

Alter a rămas în Estonia, dar a trecut la BC Kalev/Cramo, bifând astfel și primele sale prezențe în cupele europene. Fundașul a avut medii de 12.5 puncte, 2.8 recuperări și 3.9 pase decisive în FIBA Europe Cup, în 12 minute. În preliminarii, el a avut 19 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în disputa cu SCM U Craiova, iar la finalul sezonului a câștigat din nou titlul în Estonia.

În NCAA, Gilbert a reprezentat două echipe diferite, jucând cinci sezoane în liga colegiilor de peste ocean. Patru dintre acestea și le-a petrecut la Connecticut Huskies, iar în ultimul său an a jucat la Wichita State Shockers, adunând în total 88 de meciuri în această competiție.

Până la momentul actual, lotul lui Rapid București îi mai conține pe Josip Bilinovac, Marcu Badiu, Tudor Gîrbea, Tudor Șomăcescu, Matei Dorneanu și Ben Altit, în timp ce Tudor Costescu rămâne principalul echipei.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Rapid
    Ori s-a micșorat bugetul ori au cheltuit oe romani prea mult. Dacă anul trecut au avut 3 super americani încă de la început acum vad ca nu reușesc asa super transferuri. Dar acest pg american este bun l-am văzut în meciul cu Craiova...

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Rapid în anul centenarului
    Sunt curios sa vedem cum o sa meargă campania de transferuri în continuare. Pana acum cam slăbuț! Un pg decent dar un shooter mult sub medie. Dacă lotul Rapidului nu va avea cel puțin 6 străini dat fiind faptul ca deja au pierdut un roman valoros, Olah, nu cred ca vor putea emite pretenții la primele 4 locuri!

    cu 8 luni în urmă (08.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!