Stiri Cupa României Masculin

Rapid București caută a zecea victorie în acest sezon al Ligii Naționale

Rapid București caută a zecea victorie în acest sezon al Ligii Naționale

Rapid București se pregătește pentru ultima deplasare în Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin. Giuleștenii vor juca sâmbătă, 13 ianuarie, la Galați în cadrul etapei a 17-a.

Duelul din Sala Dunărea nu va afecta situația din faza secundă a campionatului, după ce Rapid va juca în Top 10 și CSM Galați se va lupta pentru evitarea retrogradării. Înaintea disputei din etapa a 17-a, dunărenii au un bilanț de două victorii și 12 eșecuri, iar Rapid stă cu 9-5.

Ambele formații au reușit să câștige la precedenta apariție în campionat, CSM Galați fiind capabilă de acest lucru în cursul serii de joi (11.01), prin rezultatul pozitiv obținut la București, 80-59 în restanța cu Laguna Sharks. Rapid a trecut în urmă cu o săptămână de CSM Târgu Jiu, 103-87, într-un meci care nu doar că a adus calificarea în Top 10, ci și un record stagional de triple marcate pentru echipa lui Tudor Costescu.

În ceea ce privește partida tur, din Sala Rapid, trupa din Capitală a reușit să se impună cu 101 la 71. Sayeed Pridgett a avut atunci 20 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 5 intercepții, iar Alterique Gilbert l-a urmat cu 19 puncte, 7 assist-uri și 5 intercepții, acesta din urmă plecând între timp de la Rapid. Marlon Ruffin a adăugat 22 de puncte pentru CSM Galați.

Giuleștenii sunt fără victorie în deplasare de la mijlocul lunii noiembrie 2023 și au învins doar pe terenul unor formații cu bilanț negativ. Galațiul, în schimb, suferă în acest sezon și a putut să treacă doar de Laguna Sharks, iar la precedentele trei apariții acasă nu a putut să atingă borna celor 80 de puncte, fiind întrecută de Timișoara (79-88), Târgu Jiu (73-89) și Brașov (75-112).

Statistica ține cu Rapid, grupare care este în Top 10 la aproape fiecare categorie, excepție fiind procentajul triplelor (30.3%), media de capace (2.1) și cea de posesii pierdute (14.6). În schimb, CSM Galați este clubul din Liga Națională cu cele mai multe mingi pierdute (18 în medie). Doi dintre marcatorii foarte buni ai campionatului se vor afla față în față, fiind vorba despre Marlon Ruffin (19.9 puncte, 37.2% de la distanță) și Sayeed Pridgett (19.5 puncte, 5.4 pase decisive, 21.4 index al eficienței).

Întâlnirea de la Galați va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 18.30 și va putea fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Rapid

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Păcat
    Gălățenii au luptat

    cu 4 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!