Stiri Cupa României Masculin

Rapid București dispută primul meci pe teren propriu în 2023

Rapid București dispută primul meci pe teren propriu în 2023

Rapid București revine pe teren propriu cu ocazia etapei a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, rundă în care primește vizita echipei CSM Târgu Mureș sâmbătă seara, 14 ianuarie.

Giuleștenii vor disputa primul meci acasă după trecerea în anul 2023, prima apariție oficială fiind în deplasarea de la Miercurea Ciuc, unde echipa lui Tudor Costescu s-a impus categoric, 102 la 67. Reușita din Harghita le-a adus rapidiștilor cea mai bună prestație ofensivă din Liga Națională în sezonul 2022/2023, fiind pentru a doua oară când ajung la un scor format din trei cifre.

Mureșul a început cu dreptul noul an și a câștigat partidele cu CSM Petrolul Ploiești, respectiv CSM Târgu Jiu, ofensiva nou-promovatei fiind sub media obișnuită însă în aceste partide. CSM Târgu Mureș a câștigat acele partide marcând 78, respectiv 77 de puncte.

Situația din clasament îi este favorabilă Rapidului, care are 10-3 bilanț și a devenit a doua echipă din Conferința A, după U-BT, cu minim 10 victorii. Mureșul are 5-8 și ocupă poziția a șaptea înaintea acestui meci.

Meciul tur s-a încheiat cu victoria rapidiștilor la Târgu Mureș, 81 la 62, doar în cel de-al treilea sfert primind formația bucureșteană peste 15 puncte din partea adversarei. Tyler Stone și Josip Bilinovac au fost atunci liderii Rapidului, ambii cu 20 de puncte, iar Goran Martinic și Goran Gajovic au încheiat în double figures pentru Mureș.

Mediile celor două echipe sunt apropiate în privința punctelor, recuperărilor sau assist-urilor, Rapid și CSM Târgu Mureș fiind printre fruntașe la recuperările ofensive, respectiv defensive.

Întâlnirea din Sala Rapid va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 18.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!