Stiri Cupa României Masculin

Rapid București își dorește să rămână neînvinsă și după deplasarea de la Sibiu

Rapid București își dorește să rămână neînvinsă și după deplasarea de la Sibiu

Luni, 31 octombrie, etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin se încheie cu duelul dintre BC CSU Sibiu și CS Rapid București. Meciul are loc în Sala Transilvania și va începe la ora 18:00, fiind transmis pe Digisport 4 și Prima Sport 1.

Ambele formații au câte trei victorii în acest început de sezon, însă gazdele au și o înfrângere, încasată în runda precedentă, pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca. Galben-albaștrii au trecut de FC Argeș Basketball, de CSM Miercurea Ciuc și de CSM Târgu Mureș, jucând două partide pe teren propriu și două în deplasare până în acest moment.

De partea cealaltă, alb-vișiniii au stat în etapa a patra a Ligii Naționale, după ce reușiseră să se impună în primele trei runde la diferențe mai mari de 20 de puncte. Pe teren propriu, Rapid a trecut de CSM Miercurea Ciuc și CSM Ploiești iar, în deplasare, a învins-o pe CSM Târgu Jiu.

Trupa lui Tudor Costescu este favorită și în disputa de luni, însă CSU Sibiu este o formație care își va vinde scump pielea, mai ales în Sala Transilvania, unde au un public numeros în spate. Așadar, se anunță un duel interesant, fiind primul test mai important pentru gruparea feroviară.

Până în acest moment, liderul lui Rapid este Tyler Stone, jucător ce înregistrează niște medii excelente: 24.7 puncte și 12.0 recuperări. Americanul este cel mai eficient baschetbalist al echipei din Capitală, în timp ce Josep Bilinovac este cel mai bun pasator: 5.0 pase decisive.

De partea cealaltă, sportivul de la Sibiu care a impresionat cel mai mult în această primă parte a stagiunii este Roberts Blumbergs. Letonul a adunat 17.5 puncte, 5.5 recuperări și 20.8 la eficiență. Cel mai bun recuperator este Dallas Walton (7.0 recuperări), iar cel mai bun pasator este Dani Manchon (4.5 pase decisive). Mai merită menționat și Gaston Whelan, jucătorul adus în locul lui Unai Mendicote, care are medii de 12.0 puncte, 3.7 recuperări și 4.3 pase decisive după sosirea la Sibiu.

Nu doar gazdele s-au confruntat cu probleme de sănătate, ci și oaspeții. Până acum, în Liga Națională, nu a fost vreun meci în care Costescu să aibă la dispoziție tot lotul. În prima etapă a lipsit Bilinovac, în a doua nu a jucat Chris Evans, iar în a treia nu au fost utilizați Evans și Darius Odom-Johnson.

Din punct de vedere statistic, Rapidul stă mai bine la puncte (94.7 – 87.5), recuperări (45.7 – 31.5), pase decisive (20.0 – 18.3), eficiență (115.3 – 96.3), turnovers (10.0 – 15.3) și aruncările de două puncte (57.6% - 54.8%).

În schimb, Sibiul aruncă mai bine de la linia de libere (76.0% - 68.5%) și de la distanță (40.7% - 34.5%) și adună mai multe intercepții (8.5 – 8.0) și capace (2.0 – 1.3).

Cu o victorie, BC CSU Sibiu ar urca pe primul loc în Conferința A, în timp ce, în cazul unui succes, CS Rapid București ar egala-o pe U-BT Cluj-Napoca, rămânând singurele formații neînvinse în Liga Națională.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!