Stiri Cupa României Masculin

Rapid București leagă victoriile în preliminariile FIBA Europe Cup

Rapid București leagă victoriile în preliminariile FIBA Europe Cup

Rapid București a continuat grupa de calificare în FIBA Europe Cup la mai puțin de 24 de ore distanță de la victoria în fața lui Rabotnicki Skopje. Formația din Capitală a evoluat marți, 3 octombrie, împotriva lui Donar Groningen și a reușit să câștige cu 69 la 65, în cadrul grupei de la Skopje.

Rapid: Josip Bilinovac, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Toarlyn Fitzpatrick

Donar: Justinas Ramanauskas, Karolis Babusis, Kjeld Zuidema, David Gabrovsek, Treo John

Olandezii au început meciul cu cinci puncte consecutive, Pridgett fiind cel care a răspuns de la distanță pentru 3-5 și apoi același jucător a avut o intervenție decisivă în apărare prin care nu le-a permis celor de la Donar să continue desprinderea. Petrilevicius i-a ajutat pe rapidiști să vină la conducere, 8-7, iar Bilinovac a prelungit perioada mai eficientă pentru echipa lui Tudor Costescu. Alb-albaștrii au întors în câteva secunde și s-a mers cap la cap, tripla lui Ramanauskas fiind cea care a mărit diferența la două posesii (12-16). Donar nu a cedat conducerea de pe tabelă în momentele rămase din parțialul inaugural și scorul a fost 15-18.

Rapid a început sfertul doi într-o manieră asemănătoare cu Donar în primele 10 minute, prin cinci puncte la rând, după care Gabrovsek și John au făcut 20-22. Scorul a devenit egal în câteva rânduri și giuleștenii au ratat o aruncare de afară prin Bilinovac, iar cu trei minute înaintea pauzei a urmat un time-out la banca grupării batave. Momentele ulterioare au fost de partea Rapidului și s-a ajuns la 31-26, iar la finalul celor 20 de minute din prima repriză a existat o diferență de nouă puncte în dreptul bucureștenilor: 35-26.

Babusis a oprit run-ul rapidiștilor la două minute de la startul celui de-al treilea sfert, dar în decurs de câteva atacuri Pridgett a dus diferența la una formată din două cifre: 41-29. Avantajul a devenit de 13 puncte în scurt timp, iar Donar a oferit câte o replică pentrua nu pierde mai tare contactul cu Rapid și a venit la trei posesii în urmă cu dunk-ul lui Gabrovsek de la 50-41. Finalul sfertului i-a găsit pe olandezi într-un deficit de șapte lungimi, 50-43, la capătul unei perioade în care au marcat mai mult decât cei de la Rapid.

Donar a ratat în câteva ocazii scăderea diferenței (54-47) și ambele echipe au început să irosească posesiile. Babusis și-a transformat liberele prin care i-a adus pe alb-albaștrii la -5, iar după reușitele lui John și din nou Babusis scorul a devenit egal, 54-54. Elevii lui Tudor Costescu au răspuns bine după un timp de odihnă și cu tripla lui Fitzpatrick s-a mers la +6, iar tabela a indicat 63-58 cu două minute rămase pe cronometru. Olandezii au ratat ultimele șanse să se apropie la o posesie și printr-o serie de aruncări libere cei de la Rapid au putut să se impună în cele din urmă cu 69 la 65.

Sayeed Pridgett a adunat 20 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, Toarlyn Fitzpatrick a stat cu 18 puncte și 6 recuperări, iar Paulius Petrilevicius a semnat un double-double format din 11 puncte și 10 recuperări, alături de 4 pase decisive.

În replică, John Meeks a terminat cu 15 puncte și 3 recuperări, iar Justinas Ramanauskas și David Gabrovsek au avut câte 13 puncte pentru Donar.

Rapid București va juca peste două zile, pe 5 octombrie, ultimul meci la acest turneu de calificare. Sayeed Pridgett și colegii săi se vor duela cu Sabah BC, de la ora 18.30.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Felicitarile pe mai tirziu
    Iar daca nu sunt rapidisti care sa comenteze, cu permisiunea anumitor ofuscati de serviciu de la Oradea o sa-mi permit sa fac citeva comentarii. Joc bun astazi, cu o banca extrem de scurta, eu zic si cu un antrenor inspirat ( separ omul, de antrenor ). Nu vreau sa fac comentarii referitor la jucatori, dar nu pot sa remarc ca Pridgett e "scula". In rest boxscor-ul este revelator. Deocamdata Rapid este in pole position pentru calificare. Rezultatele de pina acum si programul ( cu zi pauza) este in avantajul Rapidului si sa speram ca orgoliul gazdelor ii va aduce pe rapidisti mai aproape de calificare.

    cu 7 luni în urmă (03.10.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Acs Titi
      Aș zice mai degrabă că azerii pornesc cu prima șansă la meciul de mâine, deși au avut un meci foarte greu aseară cu gazda turneului...
      Pauza le prinde într-adevăr foarte bine celor de la Rapid, în rotația scurtă pe care o au ziua de odihnă s-ar putea să facă diferența...
      Sper să câștige mâine și să avem 4 reprezentante românești în competițiile internaționale, ar fi foarte bine!

      cu 7 luni în urmă (04.10.2023)
    Raspunde
  • Bihor :

    rapid
    o calificare le-ar prinde foarte bine celor de la rapid. ei sunt genul de echipa unde principala problema e sa tii jucatorii mereu in priza, iar asta s-a vazut la ei sezonul trecut, cu multe evolutii oscilante, de la o etapa la alta ... puteau la fel de bine sa bata clujul la el acasa, dar sa piarda la ploiesti la 30 de puncte ... la situatii din astea sunt predispuse echipele cu jucatori buni, suficient de buni ca sa se califice fara probleme in primii 5 din grupa de campionat si apoi in play-off, fara a fi necesar sa fie concentrati in permanenta ... in cazul echipelor din bucuresti riscul unei vieti extrasportive e considerabil mai mare decat in cazul altor orase ... intr-un oras mai mic, cum ar fi oradea, sibiu, craiova etc, chiar si cluj, o eventuala ”escapada” a unui jucator e sesizata imediat (orasul e mai mic, locurile de frecventat sunt mai putine, suporterii cunosc jucatorii), in schimb in bucuresti amatorii de petreceri mai lungi si nocturne sunt mai la adapostul anonimatului ... pentru rapid, o participare in europa le-ar tine treaza sau le-ar creste motivatia cel putin pina in iarna

    cu 7 luni în urmă (04.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!