Stiri Cupa României Masculin

Rapid București obține un succes important în Top 10

Rapid București obține un succes important în Top 10

Rapid București și CSM Constanța s-au întâlnit miercuri, 20 martie, în etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, meciul fiind foarte important în cursa pentru calificarea în playoff.  Giuleștenii i-au egalat pe dobrogeni în clasamentul din Top 10 în urma victoriei cu 92-84, dar nu vor avea avantajul rezultatelor directe la finalul fazei secunde, după ce Constanța a câștigat în tur la 11 puncte.

Rapid: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Constanța: Jorden Duffy, Cedric Henderson, Andrei Oprean, Rolland Torok, Kyndall Hill

Giuleștenii au avut un start lansat, astfel că după trei minute s-au bazat pe un avantaj de nouă puncte (11-2), Henderson fiind cel care a marcat următoarele trei puncte ale Constanței. Duffy a redus handicapul la o posesie (13-10), moment urmat de o nouă perioadă ceva mai eficientă pentru Rapid și jucătorii pregătiți de Tudor Costescu au urcat la +8 cu liberele lui Petrilevicius. Torok a răspuns în scurt timp cu o triplă, iar Griffin a stabilit scorul primelor 10 minute: 23-19.

Reușita lui Cizauskas a fost urmată de șase puncte la rând din partea rapidiștilor și Lazăr a putut să-și transforme liberele la 29-23. Aproape la jumătatea sfertului secund s-a ajuns în premieră la un ecart format din două cifre, Șomăcescu fiind cel care a scuturat plasa pentru 39-27, iar apoi Petrilevicius a refăcut diferența de 12 lungimi. Constanța a încercat să taie din avansul gazdelor, scorul la pauză fiind 47-34 în urma unei reușite a lui Alex Hunter.

Ambele formații au pus pe tabelă câte șase puncte în deschiderea reprizei secunde, Petrilevicius fiind autorul unui three-point play apoi la 54-40. Henderson și Griffin au răspuns la fel pentru a apropia trupa dobrogeană la opt puncte, după care Petrilevicius și Pridgett au contribuit la parțialul de 7-1 în care a intrat Rapidul. Altit a contribuit cu o triplă la 64-50, moment urmat cu o perioadă mai eficientă pentru vizitatori și situația la finalul acestui act a devenit 69-59, cu toate că Șomăcescu a înscris un ultim coș, dar reușita acestuia din spatele arcului de cerc a venit după expirarea timpului.

Sfertul patru a debutat cu liberele lui Henderson, după care cei de la Rapid au prins un run de 7-2 și în urma reușitei de la distanță a lui Hunter a venit time-out-ul solicitat de către Dan Fleșeriu (76-63). Duffy, Șomăcescu și Hunter au finalizat acțiuni din căciulă, astfel că la nici 60 de secunde de la precedentul timp de odihnă, a urmat un altul din partea lui Fleșeriu. Dobrogenii au încercat să reducă din handicap pentru a nu avea probleme în privința rezultatelor directe la finalul fazei secunde, Duffy fiind precis la linia de fault și Henderson a punctat de la distanță pentru 82-77. Pridgett a dublat avantajul gazdelor cu and-one-ul său, Torok a răspuns la 89-83 și disputa s-a încheiat cu 92-84, după ce s-a acordat o greșeală tehnică în dreptul băncii tehnice a Rapidului pentru proteste. Rezultatul face ca cei de la CSM Constanța să beneficieze de avantajul rezultatelor directe în cazul egalității la finalul fazei secunde.

Paulius Petrilevicius a ajutat-o pe Rapid cu 24 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Sayeed Pridgett (17 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) și Alex Hunter (13 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții) au fost următorii marcatori.

Liderii Constanței au fost Cedric Henderson (24 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 7/8 la libere) și Jorden Duffy (20 de puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții, 6/7 la libere). Niciun alt jucător al dobrogenilor nu s-a aflat în double digits.

Rapid (6-9) va evolua departe de casă la finalul acestei săptămâni, împotriva lui CSM Târgu Mureș. Pentru CSM Constanța (6-9) urmează duelul de acasă cu CSO Voluntari.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!