Stiri Cupa României Masculin

Rapid București primește vizita Coronei Brașov în runda inaugurală a Ligii Naționale

Rapid București primește vizita Coronei Brașov în runda inaugurală a Ligii Naționale

Rapid București și CSM Corona Brașov sunt două dintre formațiile care vor debuta sâmbătă, 23 septembrie, în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Va fi primul duel direct în campionat între acestea.

Meciurile din Cupa României, din finalul săptămânii trecute, s-au încheiat în mod diferit pentru Rapid și Corona Brașov. Dacă giuleștenii au putut să câștige grupa A, după 62-57 cu FC Argeș și 74-70 cu CSM Târgu Jiu, formația de sub Tâmpa a ratat la coșaveraj calificarea la Final 8. Brașovul a pierdut cu 60-81 primul meci al grupei E, în fața lui CSO Voluntari, după care a trecut cu 102-49 de Laguna Sharks, dar diferența nu a fost suficientă pentru a obține biletele la turneul final.

Rapid a avut nouă jucători care au strâns minute în Cupa României, dintre aceștia Sayeed Pridgett și Paulius Petrilevicius fiind principalii marcatori, cu medii de 15.5, respectiv 12.0 puncte. În privința autohtonilor, Ben Altit și Tudor Șomăcescu au terminat cu cifre apropiate, primul trecându-și în cont 9.5 puncte și 4.0 recuperări, iar cel din urmă 8.0 puncte, 5.0 recuperări, 2.0 pase decisive și 1.5 intercepții.

Brașovenii i-au avut în formă pe străini în grupa pe care au găzduit-o în Cupa României, CJ Williams remarcându-se cu 35 de puncte în duelul cu Laguna Sharks. În ceea ce-i privește pe români, Andrei Oinaru și Georges Darwiche au fost mai eficienți.

Echipele antrenate de Tudor Costescu și Ionuț Bâscoveanu s-au întâlnit în perioada de pregătire, pe 25 august. Atunci, Rapid a avut câștig de cauză pe teren propriu cu 80 la 73.

Întâlnirea din Conferința A va marca debutul galben-albaștrilor în primul eșalon, după ce anul trecut au încheiat Liga 1 fără să cunoască gustul înfrângerii. Rapid, de partea cealaltă, poate să folosească și acest meci drept o pregătire bună pentru calificările FIBA Europe Cup de la începutul lui octombrie.

Duelul dintre Rapid și CSM Corona va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!