Stiri Cupa României Masculin

Rapid București s-a calificat în finala Memorialului Georgel Ziguli

Rapid București s-a calificat în finala Memorialului Georgel Ziguli

Rapid București și Spartak Pleven au deschis ediția a șaptea a Memorialului Georgel Ziguli, partida de vineri (08.09) din Pitești Arena terminându-se cu victoria giuleștenilor, 75-58.

Rapidul a putut să conducă la cinci puncte diferență după sfertul inaugural, 17-12, după care a urmat încă o perioadă în care niciuna dintre echipe n-a atins pragul celor 20 de puncte marcate și la pauză bucureștenii au beneficiat de un avantaj minim, 32-31.

Echipa lui Tudor Costescu a controlat cel de-al treilea sfert și s-a putut distanța de oponenții bulgari (56-43), iar în minutele rămase s-a format o diferență maximă de 17 lungimi și tabela a indicat la final 75-58.

Formula de start a Rapidului i-a cuprins pe Alterique Gilbert, Tudor Gîrbea, Sayeed Pridgett, Josip Bilinovac și Ben Altit. Din cei 10 jucători trecuți pe foaia de joc, Toarlyn Fitzpatrick n-a evoluat deloc.

Rapid a terminat partida cu 44% din acțiune, reușitele fiind în special de la două puncte (21/32). Formația bucureșteană a adunat 35 de recuperări, cu trei mai puține decât bulgarii, dar a stat mai bine la assist-uri (15-13) și a forțat adversara la 26 de mingi pierdute.

Ben Altit s-a evidențiat cu 22 de puncte și 7 recuperări, după 8/9 din acțiune și 4/5 la libere. Sayeed Pridgett l-a urmat cu 17 puncte, 5 recuperări și 5 intercepții, iar Marcu Badiu și Paulius Petrilevicius au avut câte 10 puncte. 

În cel de-al doilea meci al zilei se întâlnesc FC Argeș și CSM Corona Brașov, jocul fiind programat de la ora 20.15.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!