Stiri Cupa României Masculin

Rapid București se impune cu emoții în Sala Transilvania

Rapid București se impune cu emoții în Sala Transilvania

Etapa a cincea a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu duelul dintre BC CSU Sibiu și CS Rapid București.

CSU Sibiu: Gaston Whelan, Roberts Blumbergs, Mirel Dragoste, Mouhamed Barro, Basti Ionescu

CS Rapid București: Darius Odom-Johnson, Marcu Badiu, Alex Olah, Chris Evans, Tyler Stone

Primele puncte ale meciului au fost înscris de Evans. A urmat un parțial de 8-0 al gazdelor, după coșurile lui Barro, Blumbergs și Ionescu. Oaspeții nu au părut să fie în formă, din punct de vedere ofensiv, însă aceștia au profitat de multiplele greșeli ale sibienilor. Elevii lui Miguel Angel Hoyo au avut o zi bună din afara semicercului, în timp ce jucătorii lui Tudor Costescu s-au bazat mai mult pe pătrunderi. În cele din urmă, după actul inaugural, CSU Sibiu conducea cu 22 la 18.

În actul secund, rapidiștii au dominat lupta la recuperare și au arătat un ritm mai ridicat, jucând din ce în ce mai bine. De partea cealaltă, galben-albaștrii au continuat să comită multe greșeli, având un total de 12 turnovers în prima repriză. După revenirea lui Ionescu și Dragoste pe teren, dinamica jocului s-a schimbat, aceștia reușind să marcheze toate cele opt aruncări încercate. Stone, Odom și Badiu nu s-au lăsat mai prejos și au legat câteva acțiuni excelente dar, după coșul lui Blumbergs, CSU Sibiu a intrat la vestiare cu un avantaj de două puncte: 41-39.

Iată cum a arătat sfertul al treilea: două puncte pentru Rapid, run de 6-0 pentru Sibiu, parțial de 9-0 pentru Rapid, run de 4-0 pentru Sibiu, parțial de 8-0 pentru Rapid și un ultim punct reușit de Sibiu. Drept urmare, înaintea actului decisiv, gruparea feroviară conducea cu 58 la 52. Principalii remarcați ai penultimului sfert au fost Stone și Odom-Johnson, care au impresionat atât prin pătrunderi, cât și prin coșuri de la distanță. De partea cealaltă, sibienii au continuat să comită o mulțime de greșeli.

În ultimul act, elevii lui Angel Hoyo nu au mai ținut pasul cu adversarii, iar oaspeții s-au îndreptat treptat spre a patra victorie stagională. Stone a continuat să fie de neoprit în ofensivă, iar Badiu a dus-o pe Rapid la o diferență de 16 puncte, 72-56, cu o triplă înscrisă cu șase minute și jumătate rămase din meci. Un four-point-play reușit de Ionescu a dat startul unui parțial de 8-0 al galben-albaștrilor, iar aceștia s-au apropiat la zece puncte, 64-74, făcând o ultimă încercare de a reveni în meci. Costescu a cerut imediat un timp de odihnă, dar CSU Sibiu a continuat să se apropie pe tabelă și, cu puțin peste două minute rămase din joc, scorul era 74 la 69 pentru oaspeți. Odom-Johnson a fost trimis la linia de libere și a marcat doar una din cele două aruncări primite și, la celălalt panou, Blumbergs a reușit o triplă care a apropiat-o pe gazdă la trei puncte. A fost rândul lui Evans să rateze o liberă, iar același Blumbergs a dus scorul la 74-76. În cele din urmă, Rapidul și-a păstrat avantajul și s-a impus cu 78 la 74.

Liderii echipei învingătoare au fost Tyler Stone (22 de puncte, 7 recuperări), Darius Odom-Johnson (20 de puncte) și Marcu Badiu (14 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Basti Ionescu (19 puncte), Roberts Blumbergs (19 puncte), Dallas Walton (12 puncte, 9 recuperări) și Mirel Dragoste (10 puncte).

În următoarea etapă, ambele formații vor juca în deplasare: CSU Sibiu pe terenul lui SCM U Craiova și CS Rapid București pe terenul lui CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    La cald
    Emoțiile și le-au creat singuri, cu o apărare slabă în prima repriză și cu superficialitatea din a doua repriză când s-au crezut câștigători la +18.
    Un meci pe care am fost la un pas să-l câștigăm, cu 12 pase și 26 turnovers... Doar datorită publicului. . Dacă avem un dram de minte, mâine îi facem pachet pe turc și pe sârb și-i trimitem acasă.. Și să nu mai aducem nimic în loc, nu e nici o pierdere. MAH ca de obicei, în lumea lui, habar nu are cum să conducă un meci de pe bancă, dar deja sunt resemnat.
    Arbitrajul din nou halucinant, după o primă repriză aproape fără cusur, au făcut meciul praf... Trecând peste anumite greșeli inerente, cea mai mare problemă este cred eu inconsistența cu care fluieră același gen contact. Adică lasă jocul liber 3 faze la rând cu un tip de contact între jucători, iar la al 4 lea contact identic îl fluieră fault... Apoi compensații peste compensații și ai reușit să iriți pe toată lumea.
    La Rapid 2 jucători senzaționali, Odom, care a jucat într-un picior tot meciul și Stone... În rest, nimic special, dar ar trebui să arate puțin mai bine pe viitor.

    cu 1 an în urmă (31.10.2022)
    • Norbertinho:

      De
      De ce zici ca Johnson Odom a jucat intr-un picior?

      cu 1 an în urmă (31.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Pentru că era vizibil nerefacut, nu putea alerga de loc. A început meciul cu tape pe genunchi și după câteva minute și-a pus genunchiera. Am fost aproape, se vedea din tot body language ul lui că are mari dureri.
      În schimb e extraordinar de puternic, dacă se va reface va fi foarte greu de oprit.

      cu 1 an în urmă (31.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!