Stiri Cupa României Masculin

Rapid București și CSU Sibiu dau o luptă extrem de importantă pentru clasamentul din play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.03.2024

Rapid București și CSU Sibiu dau o luptă extrem de importantă pentru clasamentul din play-off

Etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin se încheie duminică, 31 martie, cu un duel în Giulești. Gazdele de la Rapid București primesc vizita celor de la CSU Sibiu, echipă aflată în căutare de revanșă după eșecul din tur. Confruntarea are loc de la ora 18:00.

Feroviarii sunt pe val după pauza internațională și au trei victorii în ultimele cinci meciuri. Această serie a început chiar cu un succes în fieful adversarilor de duminică, scor 80-82. Uță a trimis atunci meciul în prelungiri, dar oaspeții s-au menținut pe poziții și s-au impus în cele din urmă.

Sayeed Pridgett a fost magistral în această confruntare și a reușit să strângă 23 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții. Mouhammed Barro a oferit o replică pe măsură, cu 23 de puncte și 13 recuperări.

Pentru alb-vișinii au urmat două eșecuri consecutive, unul la limită, 87-84 cu FC Argeș, respectiv unul la o diferență de două cifre, 96-80, pe terenul celor de la CSM Oradea.

Elevii lui Tudor Costescu au reușit să spargă gheața în fața celor de la CSM Constanța, impunându-se cu scorul de 92-84 pe teren propriu. Aceștia au repetat isprava o săptămână mai târziu, cu un succes acasă la CSM Târgu Mureș, scor 76-79, ajungând la un bilanț de 7-9.

Același bilanț în Top 10 îl au și sibienii, care au pierdut trei dintre ultimele cinci meciuri, începând cu eșecul de pe teren propriu în fața Rapidului. Vulturii și-au luat revanșa și au învins cealaltă echipă din Capitală din Top 10, Dinamo București, scor 77-66.

Celelalte două eșecuri au fost consemnate în fața a două dintre cele mai în formă echipe din Liga Națională, 77-72 cu CSO Voluntari, respectiv 99-65 în derby-ul Ardealului din etapa trecută cu U-BT Cluj-Napoca.

Cel mai recent succes pentru formația de pe malul Cibinului a venit în fața nou-promovatei Corona Brașov, scor 93-85 pe teren propriu, după prestații excelente din partea lui Uță și Pratt, care au combinat pentru 40 de puncte.

Sayeed Pridgett este liderul Rapidului la două categorii principale de statistică, datorită mediilor de 19.3 puncte și 5 pase decisive. La recuperări, primul este Toarlyn Fitzpatrick, cu 6 astfel de realizări pe meci.

De partea cealaltă, ofensiva ardelenilor este dirijată de către Jay Threatt, care înregistrează 16.1 puncte și 4.8 pase decisive pe meci. Rareș Uță este principalul recuperator, cu 7.3 pe meci.

Confruntarea dintre Rapid București și CSU Sibiu este programată duminică, 31 martie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!