Stiri Cupa României Masculin

Rapid București trece de nou-promovata Corona Brașov în primul amical disputat în această vară

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.08.2023

Rapid București trece de nou-promovata Corona Brașov în primul amical disputat în această vară

Rapid București a câștigat primul meci amical din această vară, disputat chiar pe teren propriu. Giuleștenii au trecut de nou-promovata Corona Brașov cu scorul de 80-73, după ce au dominat autoritar finalul încleștării. Gruparea de sub Tâmpa are un bilanț de 1-1 în presezon, după ce în primul joc a trecut de CSM Constanța cu scorul de 92-72.

Feroviarii au fost dominați în primul act, în care au reușit să înscrie doar 12 puncte și au încasat 19. Elevii lui Tudor Costescu s-au regrupat până la intrarea la cabine, astfel că după primele două sferturi diferența de pe tabelă era minimă: 34-35.

Echilibrul s-a păstrat și după revenirea de la vestiare, iar sfertul al treilea a fost cel mai prolific la capitolul ofensiv pentru ambele formații. Înaintea ultimului act, Corona conducea cu 55-57. Brașovenii aveau un avantaj de patru lungimi cu cinci minute rămase de jucat, dar formația din Capitală a închis partida cu un run de 17-6 și s-a impus în cele din urmă cu 80-73.

Alterique Gilbert a fost MVP-ul partidei, reușind să umple foaia de statistică cu 21 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 5 intercepții și 2 capace. Josip Bilinovac, căpitanul alb-vișiniilor, a avut 21 de puncte. În double-digits a fost și Paulius Petrilevicius, cu 11 puncte marcate și procentaj de 100% din acțiune.

Andrei Oinaru continuă să impresioneze, după ce vara aceasta a strălucit și la Campionatul European U18 – Divizia B. Tânărul a fost cel mai bun jucător din formația pregătită de Ionuț Bâscoveanu și a încheiat amicalul cu 17 puncte, 8 recuperări (6/9 aruncări din acțiune și 3/6 de la distanță) pentru +25 la eficiență.

Următorul meci al rapidiștilor este programat duminică, 27 august, tot pe teren propriu, împotriva celor de la CSM Petrolul Ploiești. În cazul nou-promovatei Corona Brașov, cunoaștem la acest moment doar faptul că va participa la Memorialul Georgel Ziguli pe 8 și 9 septembrie.

*foto: Facebook/Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!