Stiri Cupa României Masculin

Rapid București, victorie în extremis pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca

Rapid București, victorie în extremis pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca

Astăzi, 23 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CS Rapid București, într-un meci din cadrul etapei a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După un meci echilibrat, trupa din Giulești s-a impus, în urma unei aruncări a lui Vaidas Kariniauskas, și i-a administrat clujenilor prima înfrângere din actuala ediție de campionat: 88-83.

U-BT Cluj-Napoca: Nemanja Gordic, Nandor Kuti, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

CS Rapid București: Josip Bilinovac, Vaidas Kariniauskas, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alexandru Olah

Guzman a înscris primele patru puncte ale gazdelor, în timp ce Kariniauskas și Olah s-au remarcat pentru oaspeți. Bircevic a egalat la 7 cu un coș de la distanță și apoi tot el a marcat o liberă prin care echipa sa a revenit la conducere. Bilinovac, Stone și Olah au venit cu replica, însă rapidiștii au avut mari probleme cu greșelile personale. Pe finalul sfertului inaugural, Gordic, Stipanovic și Richard au punctat pentru ardeleni, care conduceau cu 22 la 18.

Elevii lui Tudor Costescu au început excelent secvența secundă, pe fondul unui joc foarte bun al lui Stone. Cele două formații au continuat să joace cu multă intensitate, iar meciul a rămas extrem de echilibrat. La jumătatea sfertului secund, Cățe a reușit un slam-dunk pe contraatac, iar Victor Sanders a marcat o triplă dar Chris Evans și Stone au răspuns imediat. Alb-vișiniii au continuat să acumuleze o mulțime de faulturi personale, însă alb-negrii nu au profitat de liberele primite, iar la finalul primei reprize scorul era 46 la 45 pentru Rapid, după o triplă marcată pe sirenă de Bilinovac.

După revenirea de la vestiare, clujenii au reușit un parțial de 8-2, printr-un coș de la semi-distanță al lui Sanders și două coșuri de trei puncte ale lui Guzman. Costescu a cerut un timp de odihnă, dar elevii lui Mihai Silvășan au continuat să controleze partida și s-au distanțat la 11 puncte: 59-48. Jucătorii Rapidului nu au renunțat la luptă și au reușit să se apropie la trei puncte, 62-59, cu puțin peste 200 de secunde rămase din penultimul act. În această perioadă, fiecare echipă a înscris câte un alley-oop: Guzman pentru U-BT și Stone pentru Rapid. În cele din urmă, la finalul sfertului al treilea, gazdele conduceau cu 69 la 65, după patru puncte marcate de Gordic.

Rapid a început excelent actul decisiv, cu două triple marcate de Stone și Evans, în timp ce Cățe și-a făcut foarte bine treaba la celălalt panou. U-BT a dus scorul la 76-71, dar Rapid s-a apropiat la un punct, după un poster reușit de Stone peste Cățe. Arbitrii au rămas fără reacție la protestele clujenilor față de o potențială lovitură primită de Guzman și Kariniauskas a egalat din exteriorul semicercului: 78-78. Cu trei minute rămase până la final, Barovic a înscris de lângă panou și oaspeții au preluat conducerea: 82-80. La următoarele două acțiuni, Bircevic și Cățe au ratat trei din cele patru libere primite și Gîrbea a dus scorul la 85-81. Silvășan a cerut un timp de odihnă și Guzman a obținut imediat două aruncări libere pe care le-a și transformat. La celălalt panou, Evans a primit și el două libere însă americanul nu a avut succes. Ardelenii au ratat, Kariniauskas a marcat o triplă și Rapid s-a impus cu 88 la 83.

Tyler Stone a contribuit cu 25 de puncte și 8 recuperări la victoria giuleștenilor, Chris Evans urmându-l cu 16 puncte și 3 pase decisive, iar Tudor Gîrbea și Vaidas Kariniauskas au fost și ei în double figures cu 12, respectiv 11 puncte.

Karel Guzman a avut 21 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții pentru U-BT, Emi Cățe fiind următorul marcator cu 17 puncte și 4 capace, iar Nemanja Gordic, Stefan Bircevic și Patrick Richard au încheiat de asemenea în double figures.

U-BT Cluj-Napoca revine pe teren marți, 27 decembrie, când primește vizita lui SCM U Craiova, în timp ce Rapid București joacă miercuri, 28 decembrie, împotriva lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

11 comentarii la aceasta stire:
  • bela57 :

    De loc surprinzator
    Judecand la rece, meciul pierdut pe final miercuri , iar la numai doua zile, primul esec in campionat si inca acasa, nu-s chiar surprinzatoare si probabil nu-i mira prea tare nici pe sefi . Inscrierea in a doua competitie europeana fara a asigura un lot adecvat a condus la aceasta situatie, ba in atari conditii rezultatele interne si internationale au fost chiar ok . Iar daca nu vor fi intariri ( si cred ca nu, sau in cel mai bun caz ceva cenusii ), slabe sanse pt un nou titlu, jucatorii spre finalul sezonului vor fi storsi de energie, ceea ce din nou nu va fi o surpriza , ci un esec asumat . Pt mine greu de inteles si acceptat, dar probabil pt cei mai multi va functiona gandirea : " titlul e ceva secundar fata de avantajul de a juca cu echipe de prim rang " . Asta este, in final, Craciun fericit !

    cu 1 an în urmă (23.12.2022)
    • pipzn:

      Scuze
      pentru dezacorduri si ...altele
      Fiecare e obosit in felul lui. :)

      cu 1 an în urmă (23.12.2022)
    • pipzn:

      Mda
      si completarea era pentru ce scrisesem anterior (Scuze) nu raspuns la mesajul lui bela57 sau al altcuiva.

      cu 1 an în urmă (23.12.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :


    Intrebat si dupa acest meci daca crede ca jucatorii sai sunt obositi, antrenorul celor de la U-Bt a zis:
    “Sarbatori fericite”

    Din pacate jucatorii nostri sunt obositi fizic si as zice si foarte jos dpdv psihic. Rapidul nu a jucat mare lucru, dar noi in dulcele stil clasic nu am stiut sa ne distantam si cand am avut 10pct am uitat cum se joaca baschetul.
    Mie mi s-a parut ca Silva a avut 0 reactie pe final de meci si nu a stiut sa raspunda cu nimic la cosurile Rapidului.
    De micimea lotului pentru ritmul asta de jocuri nici nu mai are rost sa vorbim..

    cu 1 an în urmă (23.12.2022)
    • pipzn:

      Re
      Jucatorii nu antrenorul au lasat 17 puncte la libere (oaspetii ,,, 3) si cu un procentaj penibil, pe care eu nu tin minte sa il fi avut vreodata.

      In final am vazut meciul, o parte pe digi restul pe youtube. Pentru un spectator neutru cred ca a fost un meci frumos cu faza spectaculoare si suspans pana spre final.

      Nu sunt prea multe de spus fata de ce am spus si altii si eu dupa ultimele 3-4 meciuri.
      Era clar pentru toti, cred, ca nu se poate duce atat cu un lot asa 'subtire" dar mi se pare ca aceasta cadere a venit foarte devreme totusi, adica la jumatatea primei faze in Europa respectiv nici macar la mijlocul sezonului regulat in campionat.

      In acest ritm sunt sanse destul de mari sa pierdem campionatul (nu stiu cine isi face iluzii legate de Europa in acest sezon), categoric da. Dincolo de asta e vorba despre o lectie care ramane de vazut daca va fi invatata sau nu.

      Altfel, cu urmatorul meci de acasa programat la ora 16.... ne vedem la sala la anul.
      Sarbatori fericite!

      cu 1 an în urmă (23.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Meci
    Meci pierdut 100% pe mana noastră, si la propriu si la figurat. Sfârșitul asta de lună ne-a terminat din punct de vedere fizic. Următoarele 3 meciuri, chiar daca sunt in 2 săptămâni, măcar avem 2 deplasări scurte (Tg Mures si Sibiu), si poate reușesc cumva sa isi revina. Teoretic sunt 3 victorii simple, sper sa nu ma înșel, care ne-ar face bine și la moral.
    Sper ca Meindl sa isi revina rapid si sa nu fie nimic grav, chiar si cu el ieșit din forma, tot e de ajutor.
    In alta ordine de idei, e o înfrângere care nu ar trebui sa ne afecteaze in campionat, inca cred ca suntem favoriți.
    Si inca mai aștept de la Mos Crăciun sa ne aducă ceva întăriri ca e nevoie mare.
    Haide U!

    PS: Mi-a fost dor de atmosfera din Horia Demian.

    cu 1 an în urmă (23.12.2022) Raspunde
  • bela57 :

    Cata2106,
    Daca n-ar fi play-off, poate am fi favoriti, dar , ca si acum, in play-off vom fi storsi ca lamaia, asa ca ne putem astepta la alte evolutii slabe, desigur daca suntem realisti . Dar cum am zis, aceasta situatie este asumata de conducere, norocul mare ca n-am avut si accidentati . Cum iti asterni, asa dormi !

    cu 1 an în urmă (23.12.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Scurte consideratii
    Nu stiu daca e nevoie de alti jucatori, dar sigur ar fi nevoie, vorba lu varu-meu, de vreo doua saptamani in care baietii sa nu faca altceva decat sa antreneze macar aruncarile libere, de alea de trei puncte nici nu mai am pretentii. Nu poti sa te numesti jucator profesionist de baschet, dupa umila mea parere, daca nu esti capabil sa inscrii minim jumatate din liberele de care beneficiezi! Si da, sunt si eu tot mai convins ca vom avea mari probleme in a ne adjudeca al treilea titlu consecutiv. As incheia cu ceva pozitiv si anume, prestatia de inalt nivel a lui Guzman, clar cel mai bun om al lui U in acest moment. Se vorbea pe aici de oboseala fizica si psihica, la Guzman nu se vede asa ceva!
    Craciun fericit tuturor!

    cu 1 an în urmă (23.12.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nu oboseala,
    ci mai degraba aduce a epuizare...e foarte greu sa rezisti pe doua planuri la nivel inalt si cred ca,daca mai erau dubii,s-a convins toata lumea de nivelul fizic extrem de puternic din Euro Cup,care efectiv te stoarce de energie.Altminteri un spectacol extrem de agreabil de dinainte de Craciun,pentru care multumim celor doua echipe si mai putin brigazii de arbitraj...

    cu 1 an în urmă (23.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    despre forma de moment si playoff
    E clar ca jucatorii au acumulat o oboseala si o lipsa de incredere, care se traduce si prin procentajele lamentabile de la libere si 3 pct (in Eurocup, pt ca la noi in LNB avem 41%) - dar sa nu uitam de procentajele la 2 pct (67% in Eurocup!! si 60% in LNB) sau de asisturi (21 in Eurocup si 24 in LNB)

    Din pacate cu o floare-doua nu se face primavara, iar in Europa la acest nivel nu poti performa cu procente doar la un capitol.

    Partea proasta ca aglomeratia de meciuri continua - in Ianuarie avem 5 in LNB si 4 in Eurocup, deci in continuare 2 meciuri pe saptamana. Dar - partea buna - e ca meciurile din Europa se termina in 29 Martie (iar daca nu e o mare performanta si [teoretic] avem sanse, dar nu cred ca putem duce cele 2 fronturi doar cu acesti jucatori), iar play-off-ul intern incepe in 12 Aprilie.

    cu 1 an în urmă (23.12.2022) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    oportunisti
    daca jucatorii universitatii nu ratau atat de mult, rapid nu ar fi plecat cu victoria de pe horia demian. insa, si-au dozat eforturile mai bine si au reusit imposibilul. Tyler Stone e o masina de inscris cosuri, e incredibil americanul. felicitari rapidului, chiar daca au avut bulan. sper sa fie unica infrangere a studentilor in campionat si sper sa reuseasca sa cucereasca un nou campionat si cupa a romaniei

    cu 1 an în urmă (24.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!