Stiri Cupa României Masculin

Rapid București, victorioasă în jocul din fieful vicecampioanei

Rapid București, victorioasă în jocul din fieful vicecampioanei

CS Rapid București a câștigat pentru a opta oară în sezonul 2022/2023 al Ligii Naționale de Baschet Masculin un meci departe de casă, giuleștenii trecând cu 98-76 sâmbătă seara (04.02) în fieful lui CSO Voluntari la debutul în Top 10.

Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, Rasheed Moore, Rolland Torok, Darko Planinic

Rapid: Vaidas Kariniauskas, Tudor Gîrbea, Josip Bilinovac, Tyler Stone, Alexandru Olah

Giuleștenii au fost cei care au condus la început, Voluntari egalând în două rânduri, apoi a urmat un run de 9-2 și cu layup-ul lui Gîrbea se făcea 6-13. Tohătan și Torok au adus-o pe Voluntari la cinci puncte în spate la jumătatea sfertului de debut, pentru ca Vaidas Kariniauskas să scuture plasa la 10-18. David Antonescu era și el precis de afară și CSO Voluntari reducea la o posesie (15-18), urmând o nouă perioadă bună pentru Rapid, care termina parțialul cu 18-26 pe tabelă.

Watson își ajuta echipa să se apropie la 27-28, Gîrbea și Jeremic răspunzând cu cinci puncte consecutive pentru oaspeți și Thompson modifica scorul la 29-33. După ce la jumătatea celui de-al doilea sfert diferența era de trei puncte, au urmat două minute fără coș marcat până la liberele lui Planinic, 35-36, Bilinovac și Gîrbea având triple consecutive prin care giuleștenii mergeau la 37-44. Blevins a reușit un capac spectaculos spre finalul reprizei, ultimele puncte din prima parte a meciului venind din mâinile lui Rasheed Moore și Rapid conducea cu 40 la 46.

Oaspeții au început perfect repriza secundă și se desprindeau la 40-53 prin dunk-ul lui Barovic, moment în care Ainars Bagatskis cerea un timp de odihnă pentru CSO Voluntari, Moore fiind cel care a oprit run-ul rapidiștilor. Stone a ieșit în evidență pe următoarele atacuri ale grupării în alb și vișiniu (49-61), Thompson ajungând să-și împartă liberele aproape de jumătatea parțialului, iar Rapid mergea la 53-66 cu tripla lui Blevins. Diferența a ajuns la 16 puncte cu două minute și jumătate rămase din acest parțial, Rapid București având 62 la 75 după trei sferturi.

Ultimele 10 minute au debutat cu liberele înscrise ale lui Thompson și coșul din căciulă pentru Kariniauskas, Jeremic și același Kariniauskas majorând diferența la 64-81. CSO Voluntari a marcat cinci puncte la rând după time-out, Bilinovac ajungând apoi la linia de fault pentru 69-83, pentru ca la jumătatea parțialului diferența să fie de 14 puncte. Olah nu-și rata aruncările libere și Kariniauskas scutura plasa de la distanță pentru 74-92, în cele din urmă giuleștenii reușind să se impună la Voluntari cu 76 la 98.

Vicecampioana țării va juca la Sibiu în runda următoare, în vreme ce Rapidul o să evolueze în Cupa României cel mai curând, meciul din campionat de la Oradea urmând să fie reprogramat.

Vaidas Kariniauskas a încheiat cu 19 puncte și 8 pase decisive, următorii marcatori ai giuleștenilor fiind Alex Olah, Tyler Stone (ambii cu 18 puncte), Tudor Gîrbea (14) și Filip Barovic (10).

Mo Watson a totalizat 17 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții pentru CSO Voluntari, în double figures fiind și Toddrick Gotcher (11 puncte, 3 intercepții), respectiv Eric Thompson (10 puncte, 9 recuperări).

*foto: Facebook Baschet Rapid

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Se vede clar
    ca Rapid a jucat o data pe saptamina. Victorie fara drept de apel, in timp ce Oradea obtine o victorie grea dar foarte pretioasa in conditiile in care se vede oboseala acumulata in competitia europeana. La fel U-BT, joc greoi cu multe suisuri si coborisuri ( in continuare procentaj slab la 3 puncte). Sper ca vacanta sa fie cu folos, dar dupa Brescia si Cupa.

    cu 1 an în urmă (04.02.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Titi
    salut.singurii jucâtori decenți ai tâi 11 pcte impreunâ, indecentii de la rapid (olah garbea) 32 pcte?! Succes ın obtinerea dovleacului 4

    cu 1 an în urmă (05.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Foarte frumos !
      Felicitari lor !
      Eu zic sa-ti pui in rama statistica asta, ca nu se stie peste citi ani o sa mai vezi asa ceva. ( dar tot in perechea asta).
      Altfel, cred ca am mai sus aici, Olah face parte dintr-o generatie in care am crezut mult, dar care pina acum nu a artat mult. Din contra pina anul acesta in care a functionat celebra regula U21, i-a incurcat mai mult fiind mai aproape de plafonare dupa ce au iesit din regula. E vorba desigur de Uta, Nicolescu, Kuti si altii care uite ca acum incep sa-si revina. Uff gata, scuze, am uitat ca e greu sa intelegi ca vorbeam de valoarea DOVEDITA si/sau PROBATA ( sper sa nu-mi spui ca e acelasi lucru) inclusiv pe plan international.

      P.S. STIMATA REDACTIE afisati va rog la stimabilul Ciuca 7,45(6) bostani ca vad ca e obsedat sau stergeti de la mine.

      cu 1 an în urmă (05.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!