Stiri Cupa României Masculin

Rapid se desprinde din sfertul inaugural și se impune în partida cu CSM Petrolul Ploiești

Rapid se desprinde din sfertul inaugural și se impune în partida cu CSM Petrolul Ploiești

Rapid București a obținut o nouă victorie în competițiile interne, 99-71 cu CSM Petrolul Ploiești în meciul care a tras cortina peste runda a doua din Liga Națională de Baschet Masculin. Giuleștenii au avut 10 jucători trecuți pe foaia de joc, Chris Evans lipsind de data aceasta.

Rapid: Odom-Johnson, Badiu, Jeremic, Stone, Olah

CSM Petrolul: Popa Calotă, Mitchell, Funderburk Jr., Popa, Brkic

Formațiile au mers cap la cap în primele două minute ale întâlnirii, CSM Petrolul găsind mereu un răspuns pentru coșurile Rapidului (4-4), apoi giuleștenii au prins un run de 10-0 și cu layup-ul lui Alex Olah se făcea 14-4, scor la care vizitatorii cereau time-out. Three-point play-ul lui Popa Calotă (16-7) a oprit pentru moment seria gazdelor, ulterior Badiu fiind abia al doilea rapidist care a ratat în prima jumătate a sfertului inaugural și Olah a mărit avantajul la +13, scor 20-7. Sfertul excelent a continuat pentru Rapid, ajungându-se la 29-9 cu reușita lui Odom-Johnson, iar după 10 minute tabela a indicat 35 la 16 pentru gazde, la finalul unui parțial în care Stone și Olah erau deja în double figures.

Ratările au devenit mai multe în debutul celui de-al doilea sfert, câte un coș reușind să înscrie combatantele, după care Misters și Chițu i-au ajutat pe prahoveni să taie din handicap (37-23). Octavian Popa Calotă a prelungit seria excelentă în care s-a aflat CSM Petrolul, Josip Bilinovac fiind trimis apoi la linia de fault, unde și-a împărțit încercările și menținea încă un avantaj format din două cifre pentru Rapid. Misters a marcat al patrulea coș de la distanță din tabăra oaspeților (41-30), Stone ratând peste câteva zeci de secunde un dunk, însă și-a luat revanșa de la semi-distanță și făcea 44-30, până la pauză ecartul rămânând constant de peste 10 puncte pentru Rapid București, chiar +20 cu un minut rămas din repriză și la cabine s-a intrat cu 54-37.

Tripla lui Stone a deschis partea secundă a partidei și cu liberele lui Odom-Johnson se făcea 59-39, prahovenii replicând prin Misters, Milin și Brkic (61-46), apoi Jeremic a scuturat plasa de la distanță și avantajul era de +18. Popa Calotă a punctat din spatele arcului de cerc la 66-49, încasând apoi imediat un fault tehnic pentru comentarii cu banca adversă și Barovic o ducea pe Rapid iar la +20. Prahovenii au redus puțin din ecart și la 71-56 Tudor Costescu cerea un timp de odihnă, la finalul acestui sfert fiind 75-60 pentru Rapid.

Stone ajungea la 4/5 din spatele arcului de cerc și înscria pentru 78-61, cu tripla lui Bilinovac diferanța devenind de 20 de puncte. Stone a continuat să facă spectacol și a reușit un dunk în forță de lângă Brkic și Jeremic era precis la 85-63, Funderburk beneficiind de trei aruncări libere după ce a fost faultat pe aruncare. Giuleștenii au profitat de o mare neatenție în defensiva oponenților pe o repunere și Stone a finalizat cu un nou dunk spectaculos, formația lui Tudor Costescu apropiindu-se de borna celor 100 de puncte marcate, pentru ca la final scorul să fie 99 la 71.

Rapid ajunge la două victorii în LNBM și se va deplasa la Târgu Jiu în etapa a 3-a, iar CSM Petrolul coboară la 0-2 și o să primească vizita lui CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Tyler Stone a fost MVP-ul întâlnirii cu un double-double (29 de puncte, 12 recuperări, 4 assist-uri, 6/7 de la distanță. 38 index al eficienței), Alex Olah (20 de puncte, 8/9 din acțiune, 4 recuperări), Mladen Jeremic (18 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Darius Odom-Johnson (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) fiind de asemenea în double figures.

Kenny Funderburk și Andris Misters au marcat 15 puncte fiecare pentru CSM Petrolul, iar Matija Milin i-a urmat cu 11 puncte și 4 recuperări.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!