Stiri Cupa României Masculin

Rapid va juca la Skopje în cadrul turneului preliminar din FIBA Europe Cup

Rapid va juca la Skopje în cadrul turneului preliminar din FIBA Europe Cup

Rapid București are parte de un turneu preliminar pentru calificarea în grupele FIBA Europe Cup, meciurile urmând să se joace în Macedonia de Nord, la Skopje. Formația din Capitală are trei adversare în lupta pentru trecerea pe tabloul principal al întrecerii.

Giuleștenii vor da peste Rabotnicki Skopje, Donar Groningen și Sabah BC în această grupă preliminară din Macedonia de Nord. Toate jocurile vor avea loc la Skopje, în Sala SRC Kale.

Rabotnicki Skopje

Primul oponent pentru Rapid este Rabotnicki Skopje, formația care deține cele mai multe titluri în Macedonia de Nord (15). Ultimul titlu a venit în 2018, iar în ediția 2022/2023 formația din capitala țării s-a oprit în semifinalele campionatului, după ce a pierdut în minim de meciuri seria cu MZT Skopje.

Rabotnicki are o istorie bogată cu participări europene, perioada anilor ’90 fiind cea mai importantă pentru clubul din Skopje. În trecut, mai exact în 2003, s-a duelat și cu CSU Asesoft Ploiești în FIBA Euro Challenge.

Antrenorul echipei este Dimitar Mirakovski și în lot se regăsesc patru străini. Doi sunt americani (Quenton DeCosey și D’mitrik Trice), în plus fiind vorba despre croatul Robert Rikic și sârbul Dorde Dzeletovic. Dintre autohtoni, Stojan Gjuroski este cel mai experimentat.

Macedonenii au disputat un meci oficial până la preliminariile FIBA Europe Cup. În campionat au trecut cu 73-56 de TFT Skopje și principalii marcatori au fost Dzeletovic (13 puncte, 10 recuperări), respectiv Gjuroski (12 puncte, 9 recuperări).

Donar Groningen

Formația olandeză reprezintă deja un nume cunoscut în România prin întâlnirile cu U-BT Cluj din urmă cu câteva sezoane. Donar are prezențe consecutive în cupele europene, indiferent că vorbim despre FIBA Europe Cup sau Basketball Champions League, ultima lor absență pe plan european fiind în 2014/2015.

Vicecampioană anul trecut pe plan național, Donar Groningen a avut un parcurs mai scurt în BNXT League, unde s-a oprit în sferturi, după ce în urmă cu două stagiuni a disputat finala.

Multipla câștigătoare a titlului în Olanda nu a beneficiat de o vară liniștită și s-a confruntat cu mari probleme financiare, lucru care a dus la mai multe schimbări în lot. Astfel, antrenorul Andrej Stimac are la dispoziție trei americani (Theo John, John Meeks, Dakota Quinn), doi lituanieni (Karolis Babusis, Justinas Ramanauskas), pe germanul Lars Jung și pe slovenul David Gabrovsek, pe lângă jucătorii autohtoni.

Două meciuri oficiale au prins cei de la Donar până acum în BNXT League, competiție în care au 1-1 bilanț. John Meeks și Karolis Babusis au adunat câte 15 puncte în medie, respectiv câte 3 pase decisive pe meci.

Sabah BC

Adversarul cel mai puțin cunoscut îl reprezintă azerii de la Sabah BC, campioana țării în chiar primul an de existență. Acest club va fi la debutul absolut în competițiile europene cu ocazia turneului de la Skopje.

Înființată în 2022, Sabah a cucerit titlul după 3-2 la general în finala cu Gence BK Ganja, o altă formație aflată la prima șansă de a pune mâna pe principalul trofeu din Azerbaidjan.

Sabah se bazează se o serie de americani, printre care Donovan Smith, Desmond Cambridge Jr, Michael Holton Jr, Corin Henry, Kaelin Crane sau Anthony Wilson Jr. În plus, din lot fac parte croatul Pavle Marcinkovic și letonul Artjoms Butjankovs pe lângă nucleul de jucători autohtoni. Antrenor este Boban Mitev.

Programul rapidiștilor la Skopje

Giuleștenii vor avea meciuri în zile consecutive, după care ultimul joc se va disputa după o scurtă pauză. Ordinea este următoarea:

  • Luni, 2 octombrie – vs. Rabotnicki Skopje (ora 21.30)
  • Marți, 3 octombrie – vs. Donar Groningen (ora 18.30)
  • Joi, 5 octombrie – vs. Sabah BC (ora 18.30)

Toate partidele vor fi în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!