Stiri Cupa României Masculin

Raynere Thornton, decisiv pentru FC Argeș în victoria cu CSM Galați

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.01.2022

Raynere Thornton, decisiv pentru FC Argeș în victoria cu CSM Galați

FC Argeș Basketball a reușit să treacă peste cele două eșecuri consecutive, cu U-BT Cluj și BC CSU Sibiu și a învins-o pe CSM Galați în etapa cu numărul 14 a Ligii Naționale, cu scorul de 85-81.

Patru jucători ai piteștenilor au fost în double digits. Este vorba despre Raynere Thornton, Mladen Jeremic, Toarlyn Fitzpatrick și Ilari Seppala.

Thornton a fost și MVP-ul trupei din Trivale. Extrema din SUA a încheiat disputa cu 24 de puncte, 5 recuperări și 2 mingi pierdute, cu 9/11 din acțiune, 3/4 de la distanță și 3/3 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de +24. Din postura de titular, jucătorul american a evoluat preț de 27 de minute, timp în care echipa sa a fost la -2 puncte.

Acesta a reușit să puncteze și la impresia artistică. În primul sfert, el a reușit 2 slam dunk-uri aproape similare. La primul dintre ele a fost găsit de Jevtovic și l-a pus pe Sturanovic pe un poster, iar la cel de-al doilea, servantul a fost Seppala, care l-a găsit excelent în aceeași poziție.

Cele 24 de puncte reprezintă record personal pentru Raynere în Liga Națională. Precedentul fusese stabilit chiar în prima etapă, împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc, când a încheiat cu 16 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

În acest sezon, Thornton are medii de 10.1 puncte și 5.5 recuperări pe meci, cu 63% pe aruncările de 2 puncte și 33% pe cele din afara semicercului. El a evoluat în toate meciurile de până acum, cu o medie de 25 de minute pe dispută. Trupa din Trivale are la momentul actual un bilanț de 10 succese și patru eșecuri.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!