Stiri Cupa României Masculin

Rezumatele ultimelor meciuri în grupele A, D și F din Cupa României

Rezumatele ultimelor meciuri în grupele A, D și F din Cupa României

Ultima zi din turneele Cupei României a clarificat situația formațiilor calificate în Final 8, pe lângă câștigătoarele celor 5 grupe desfășurate în perioada 1-3 octombrie devenind certă și prezența lui FC Argeș la turneul final.

Partidele care au închis grupele A, D și F au derulat astfel:

FC Argeș Pitești - CSM Petrolul Ploiești: 96-58 (26-12, 22-15, 21-10, 27-21) - grupa A

Piteștenii aveau nevoie de un succes la o diferență cât mai mare pentru a spera în continuare la calificarea în Final 8 și au început cu un parțial de 26-6 meciul cu CSM Petrolul Ploiești, ulterior fiind o diferență de 21 de puncte la pauza meciului. Alb-violeții au ajuns să-și formeze în repriza a doua un avantaj de 40 de puncte și în cele din urmă s-au impus cu 96-58.

Doar la capitolul triplelor bune și la punctele venite din partea rezervelor a stat mai rău Argeșul decât adversara, în rest controlând absolut toate datele statistice. Diferențele cele mai mari au fost la aruncările de două puncte (57-26%), la recuperări (52-30) și la punctele din paint (36-16).

Cinci jucători a avut Argeșul în double figures, lider fiind Dragan Zekovic (19 puncte), apoi tripleta Freeman-Jevtovic-Măciucă a pus câte 16 puncte și Tudor Fometescu a totalizat 10 puncte. Veljko Brkic (17 puncte, 6 recuperări), Andris Misters și Codruț Dinu (ambii 11 puncte) au fost principalii marcatori de la CSM Petrolul.

Argeșul devine cea de-a șasea calificată în Final 8-ul Cupei, această echipă fiind capul de listă în cazul lucky loser-ilor.

CSM Galați - Rapid București: 66-89 (18-23, 16-29, 20-20, 12-17) - grupa F

Rapidul a început puțin mai lent, dar după cel de-al doilea sfert și-a intrat în ritm și și-a format un avantaj de 18 puncte la pauza meciului. Diferența a continuat să crească în repriza a doua și giuleștenii și-au câștigat grupa fără emoții în partidele de pe teren propriu, trecând de CSM Galați cu 89-66.

Procentajul aruncărilor bune de două puncte a ridicat mult ofensiva rapidistă (71%) într-o zi modestă de la trei puncte. Formația lui Tudor Costescu a adunat dublul recuperărilor Galațiului și per total a marcat 28 de puncte pe contraatac.

Darius Odom-Johnson a avut 19 puncte și 6 recuperări, următorii pe lista marcatorilor fiind Chris Evans (13 puncte, 4 assist-uri, 3 intercepții) și tripleta Stone-Jeremic-Barovic, toți cu 10 puncte. Nedeljko Prijovic (18 puncte, 5 recuperări), Luka Mitrovic și Robert Stan (ambii 10 puncte) au fost principalii marcatori de la Galați.

Rapid ajunge în Final 8 de pe primul loc în grupa F, iar CSM Galați părăsește întrecerea cu 0-2 bilanț după ce anul trecut a jucat în semifinale.

CSM Târgu Mureș - CSO Voluntari: 79-83 (21-26, 23-17, 17-29, 18-11) - grupa D

Mureșul a fost la conducere la pauza partidei, după ce a recuperat un deficit de 10 puncte, dar apoi Voluntari a replicat cu un sfert trei foarte bun. Ilfovenii au ajuns să conducă cel mult cu +13, în cele din urmă diferența fiind de patru puncta, 83-79, ecart la care CSM Târgu Mureș are încă de așteptat fiecare rezultat din grupa B pentru a vedea dacă o să devină ultima calificată în Final 8.

CSO Voluntari a aruncat mai bine din interiorul arcului de cerc, reușind astfel să echilibreze statistica în duelul cu Mureșul după ce nou-promovata a avut cifre solide de la 3, cu 8/18 la final. În aproape toate celelalte detalii statistice a fost egalitate sau echilibru foarte mare, Voluntari fiind peste la recuperări (36-32), cele ofensive făcând diferența.

Sarunas Vasiliauskas a totalizat 18 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, Rolli Torok (15) și Darko Planinic (14) urmându-l. Botond Solyom (17 puncte, 6 recuperări) și David Engi Rosenfeld (14 puncte, 4/5 de la distanță) au fost remarcații nou-promovatei.

CSO Voluntari a terminat pe prima poziție grupa D, conform așteptărilor, iar CSM Târgu Mureș are +18 la coșaveraj și speră să obțină ultimul bilet pentru Final 8.

S-au calificat în Final 8 echipele CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, CSO Voluntari, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, Rapid București și FC Argeș Pitești (lucky loser). Grupa B, cea în care sunt SCM U Craiova, CSM Constanța și Laguna Sharks București, o să închidă primul tur al Cupei României.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Joc bun
    Ce diferenta de ieri pana azi. Felicitari pentru atitudine, determinare, concentrare si iata ca rezultatele se fac vizibile. Iar norocul tine cu cei curajosi.. Jucati la acest nivel si in meciul urmator, cu Clujul si primiti aplauze, indiferent de cine va castiga.

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    M-am ferit
    Și încerc să ma feresc în continuare să vorbesc despre Milan pentru că îl cunosc personal și știu ce fel de om este și cât baschet știe, dar asta va trebui să demonstreze prin jocul echipei lui. Pot doar să spun, fără frica de a greși, Milan este unul dintre cei mai buni motivatori din toți oamenii pe care io cunosc, iar rezultatul de ieri seara il descrie perfect: poate să piardă un meci la 20 puncte într-o seara pentru ca a doua zi să reînceapă munca și să își îndeplinească obiectivul.

    cu 1 an în urmă (04.10.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Milan
      E foarte important sa stii sa-ti motivezi jucatorii. Nu cred ca ar contesta cineva cat baschet stie Mitrovic, tinand seama de experienta sa. Pana aici e ok, dar nu e suficient sa fii un antrenor principal foarte bun. I se potriveste la perfectie functia de secund si asta s-a vazut. Din pacate pt el ii lpseste si doza necesara de "rautate" , de "agresivitate". Daca tu nu o ai, nu o poti nici transmite jucatorilor, mai ales in timpul meciurilor in momentele importante. E bine sa-i incurajezi, sa le ridici moralul dar trebuie sa-i mai si certi. Sunt jucatori de baschet profesionisti, nu sunt copii in tabara de vara.
      Cel putin asta e parerea mea. Si cat a fost la Oradea nu cred ca l-am vazut vreodata agitantu-se pe margine, indiferent de rezultat sau de miza. Pt asta a si fost laudat de suporteri : atitudinea lui calma si concentrarea strict asupra jocului, fara a fi influentat emotional, il ajuta sa dea sfaturile necesare si avea un efect benefic pt Achim.

      cu 1 an în urmă (04.10.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    De acord 99%
    Răutate are (datorită locului de baștină), dar într-adevăr secundul din el iese la iveală, adică apucăturile pe care le-a antrenat peste 15 ani nu pot dispărea într-o pregătire de vară. Multe carențe, parcă nu își ia rolu în serios, face schimbările, dar pare că încă așteaptă să dea altcineva indicațiile de "profesor". Cine știe, poate un sezon ca principal ii va arăta de fapt cine e sau mai bine zis ce e: sârb sau român, are sau nu are capacitatea de evoluție într-un timp relativ scurt? Pentru că nu cred că îl va aștepta cineva până in februarie dacă nu livrează.

    De acord, funcția de secund i se potrivește perfect, dar ca noi toți probabil vrea mai mult și e de datoria lui să arate dacă poate sau nu. Datoria mea în schimb e să zic, da, poate!

    cu 1 an în urmă (04.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!