Stiri Cupa României Masculin

Rilski Sportist, următorul adversar pentru CSM Oradea în FIBA Europe Cup

Rilski Sportist, următorul adversar pentru CSM Oradea în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se pregătește de primul meci european în istoria Oradea Arena, acolo unde o să sosească formația Rilski Sportist în cadrul etapei a doua din grupa E a FIBA Europe Cup. Meciul de miercuri, 19 octombrie, nu o să reprezinte prima întâlnire directă între ele.

Atât Oradea, cât și Rilski au debutat cu stângul în faza grupelor FIBA Europe Cup, bulgarii suferind o înfrângere mai dură (66-100 cu Kangoeroes Mechelen) pe teren propriu. Bulgarii au fost la al treilea joc în această competiție europeană cu acea ocazie, după ce și-au început parcursul din tururile preliminare. Rilski a fost a doua pe lista lucky loser-ilor și așa a avansat în grupe.

Bulgarii au o istorie de aproape 100 de ani în spate, fără să câștige însă titlul pe plan intern. Gruparea din Samokov are două medalii de argint în întrecerea internă (2021, 2022), trofeele cucerite venind prin Liga Balcanică (2009), Cupa Bulgariei (2016, 2018, 2021, 2022) și SuperCupa Bulgariei (2021, 2022).

Jucători de urmărit din lotul bulgarilor

Pentru sezonul 2022/2023 antrenorul Ludmil Hadjisotirov la dispoziție trei americani în lot (Demajeo Wiggins, Brandon Randolph și Evan Battey), restul jucătorilor fiind bulgari. Randolph este un nume trecut prin LNBM, în sezonul 2018/2019 evoluând pentru SCM Timișoara în 34 de meciuri cu medii de 14.3 puncte, 3.6 recuperări, 2.6 pase decisive și 38% procentaj la nivelul aruncărilor de trei.

Rilski îi are în lot pe Deyan Karamfilov, Chavdar Kostov și Aleksandar Yanev, toți participând la EuroBasket 2022 cu naționala Bulgariei. Dintre aceștia Kostov și Yanev dispun de experiență mai mare, fiind trecuți de 30 de ani ambii, dar și Karamfilov are numeroase prezențe în Europe Cup, Liga Adriatică sau Liga Balcanică.

Câțiva foști baschetbaliști în Liga Națională au evoluat pentru Rilski

Recent, Rilski a avut un derby în campionat cu Balkan Botevgrad, meci pe care l-a câștigat cu 89 la 83. Americanii Wiggins și Randolph au marcat 18, respectiv 17 puncte, alți patru jucători fiind în double figures de la adversara Oradiei.

În trecut în lotul bulgarilor s-au regăsit unii jucători care sunt sau au fost la echipe din Liga Națională, numele cele mai notabile fiind Igor Kesar, Sean Barnette, Ousmane Barro, Tony Gugino sau Branko Mirkovic, acesta din urmă și Barnette fiind în trecut în lotul lui CSM Oradea. Americanul are în palmares două titluri cu „leii roșii”.

Precedentele întâlniri dintre Rilski și o echipă din România pe plan european

Bulgarii au devenit un adversar obișnuit în ultimii ani în perioada de pregătire, chiar și în această vară disputând amicale cu Rapid și FC Argeș, iar în trecut au participat și la Memorialul Antonio Alexe, unde s-au întâlnit cu CSM Oradea.

În privința meciurilor oficiale, Rilski are opt întâlniri cu formațiile din România pe plan european, cele mai multe cu BC Mureș. În 2010/2011 s-au duelat în Liga Balcanică, iar în sezonul 2013/2014 al FIBA EuroChallenge și-au împărțit victoriile, 70-68 pentru Rilski în Bulgaria și 92-85 pentru BC Mureș în propriul fief. Celelalte adversare ale bulgarilor au fost Dinamo București și Elba Timișoara.

Întâlnirea de miercuri, 19 octombrie, dintre CSM Oradea și Rilski Sportist are loc începând cu ora 19.00 și o să fie transmisă pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!