Stiri Cupa României Masculin

România va avea două reprezentante în ediția 2023-2024 a FIBA Europe Cup

România va avea două reprezentante în ediția 2023-2024 a FIBA Europe Cup

Joi, 6 octombrie, CS Rapid București a fost învinsă de Sabah BC cu scorul de 90 la 71 și, astfel, ocupanta locului 4 din stagiunea 2022-2023 a Ligii Naționale de Baschet Masculin a ratat calificarea în grupele FIBA Europe Cup.

Grupa A de calificare a fost singura alcătuită din patru formații, restul având în componență doar trei echipe. Drept urmare, pentru a departaja între grupările aflate pe locul secund, rezultatul lui CS Rapid București cu ultima clasată nu a fost luat în considerare (87-57 vs. Rabotnicki Skopje).

Astfel, giuleștenii au avut un coșaveraj de -15, situându-se pe ultima poziție în clasamentul lucky-loserilor. Primele două locuri au fost ocupate de Keravnos BC (+28) și de FC Porto (+6), aceste formații obținând calificarea în grupele FIBA Europe Cup. Pe lângă aceste trupe, s-au mai calificat Sabah BC, Manisa BBSK, BC Trepca, Kataja Basket, Rostock Seawolves, Bnei Herzliya și Casademont Zaragoza.

CS Rapid București și-a încheiat participarea în faza preliminariilor cu două victorii și o înfrângere. Elevii lui Tudor Costescu au arătat bine în multe momente, cu toate că au fost lipsiți de trei jucători: Alterique Gilbert, Marcu Badiu, Tudor Șomăcescu. Însă, în cele din urmă, rotația scurtă și-a spus cuvântul, iar cele trei meciuri jucate în patru zile s-au dovedit a fi prea multe pentru Rapid.

Astfel, România va avea două reprezentante în sezonul regulat al FIBA Europe Cup. Este vorba de CSM Oradea, vicecampioana Ligii Naționale, și de BC CSU Sibiu, medaliata cu bronz a ediției precedente.

Echipa lui Cristian Achim se află în grupa J, alături de Legia Varșovia (Polonia), Patrioti Levice (Slovacia) și Kataja Basket (Finlanda). În schimb, galben-albaștrii îi vor avea drept adversari în grupa B pe Anwil Wloclawek (Polonia), Surne Bilbao Basket (Spania) și Caledonia Gladiators (Marea Britanie).

Primele meciuri vor avea loc miercuri, 18 octombrie, ambele formații jucând pe teren propriu, la ora 19:00. CSM Oradea va primi vizita lui Patrioti Levice, iar CSU Sibiu se va duela cu Caledonia Gladiators.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!