Stiri Cupa României Masculin

Salvarea Energiei Târgu Jiu, un foc de paie?

Paul Olar

Paul Olar
16.07.2016

Revitalizarea Energiei Târgu Jiu prin infuzie de capital grecesc se dovedește a fi un foc de paie. Investitorii eleni sunt pe picior de plecare, după ce echipa nu a beneficiat de un wild card pentru a participa în Liga Națională. Totodată, grecii se declară dezamăgiți de lipsa de interes a autorităților locale, după cum se arată într-un comunicat transmis de către Stathis Smyris, cel care trebuia să ocupe funcția de manager la Energia.

„După cum știți, eu am un contract valabil pe cinci ani cu firma domnului Krokos, KSK PHARMA HELLENIQUE SRL. Atunci când noi ne-am angajat în acest proiect cu Energia, ni s-a promis că echipa va continua în proporție de 99% în Liga Națională, întrucât va primi, alături de Gaz Metan Mediaș, un wild card. Drept urmare, domnul Krokos a elaborat un plan și a început să plătească din datoriile acumulate. Mai mult, am reușit transferul a doi baschetbaliști străini, Joe Howell și Nemanja Petrovic, și chiar am găsit câteva companii dispuse să ne sprijine. La capitolul antrenori, ne-am gândit la sârbul Nedelko Lazic, ajutat de pe margine de Ioannis Diamantakos și Claudiu Alionescu. Ulterior, la Biroul Federal s-a luat o decizie împotriva noastră, oficialii anunțându-ne că nu putem să continuăm în prima ligă. Nu este cazul să critic decizia FRB, chiar dacă ei, spre exemplu, i-au permis anul trecut unei echipe să participe în campionat, deși nu avea voie”, a spus Smyris. 

Hotărârea FRB de a păstra Liga Națională cu 12 echipe a afectat imaginea Energiei în ochii posibililor sponsori, consideră Smyris.

„Noi am încasat o lovitură prin decizia FRB, pierzând practic 80% din sponsori. În ciuda problemelor, domnul Krokos a anunțat că este dispus să o luăm de la capăt în eșalonul secund. Am transferat un nou baschetbalist american, Sean Sheldon, și ne-am dorit să îi oferim pașaport românesc lui Joe Howell. Eu și Claudiu Alionescu am început să căutăm jucători români ce să completeze lotul. Așa cum era stipulat în angajament, domnul Krokos le-a trimis autorităților locale un raport de activitate și a convocat o întâlnire pe data de 8 iulie, cu scopul de a găsi o cale să acoperim uriașele datorii. Dintre entitățile chemate, un răspuns a oferit doar domnul Ionel Ilie, care ne-a spus că se poate vedea cu noi în 8 iulie. Restul nu au dat niciun răspuns.  Pe data de 7 iulie, domnul Krokos mi-a dat de înțeles că se retrage de la echipă, după ce s-a sfătuit cu avocatul său. Mi-am exprimat punctul de vedere și am încercat să îl conving să se răzgândească, însă fără succes. Mi-a plătit salariul pe luna iunie și a anunțat că renunță la colaborarea cu Energia. Între timp, autoritățile din Gorj ne-au informat că se pot vedea cu noi pe data de 13 iulie. La rândul său, domnul Krokos le-a comunicat că el este disponibil doar în luna august, deoarece are de rezolvat mai multe afaceri.”

În ciuda situației tragice, Smyris își păstrează o mică doză de optimism și le transmite un mesaj oamenilor cu putere de decizie din Târgu Jiu.

„Chiar dacă nu sunt de acord cu decizia domnului Krokos, eu îl respect. A venit la echipă dornic să ajute atunci când erau probleme. Autoritățile locale trebuie să știe că echipa nu este a noastră, a grecilor, ci a lor și a fanilor din Târgu Jiu. Vom vedea ce se va întâmpla în august, însă sper să se găsească o soluție pozitivă.”

Total Baschet vă va ține la curent cu informații legate de acest subiect.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Marele grec plin de creme, s-a imbufnat si a plecat. Respect Energia pentru ce inseamna in baschetul Romanesc si mi-ar fi placut sa-i vad, alaturi de Medias, in Liga Nationala. 100% nu cunosc substraturile din spatele deciziei daca se confirma ideea cum ca le-ar fi fost promis un wildcard, dar daca acest om era serios ar fi ramas alaturi de echipa si in acest moment greu, Energia merita asta.

    cu 7 ani în urmă (17.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    Grecii
    In cazul acesta s-a adeverit vorba aceea cum ca pe greci sa nu-i crezi nici cand vin cu daruri.Iubitorii de baschet din Tg Jiu s-au entuziasmat cand au aparut acesti "salvatori"ai echipei,desi "Google"spunea multe lucruri negative despre ei,reticenta a inceput sa apara,dar stiind ce a insemnat echipa asta pentru orasul nostru,undeva intr-un colt al mintii noastre am sperat ca au venit cu ganduri serioase.Incet,incet reticenta i-a cuprins si pe cei mai mari optimisti si ne-am dat seama ca interesele lor erau altele...Energia si Medias meritau sa ramana in prima Liga de baschet.

    cu 7 ani în urmă (17.07.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      JCN
      Explica-mi si mie cum de meritau din moment ce au retrogradat ? Daca se face anul asta liga de 14 de ce sa nu facem la anul de 16 pe urma de 18 si tot asa? Poate mai sunt echipe ce merita sa ramana si atunci mai bine marim numarul echipelor.

      cu 7 ani în urmă (17.07.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Sa o zicem pe aia dreapta...
    Federatia nu a oferit wildcard-uri pentru Gazu si Energia, deoarece e guvernata de unii presedinti de club, care au inclinat balanta spre un campionat tot cu 12 echipe.

    cu 7 ani în urmă (17.07.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Cat de mult mi-as fi dorit ca Energia si Medias sa joace in LNBM trebuia la un moment dat sa se termine cu wildcardurile si sa aratam ca suntem totusi o federatie serioasa. Si incepand de anul acesta gata, fara favoruri. Daca se retrage una din cele 12 hai , mai zic sa dam o sansa altei echipe, dar asa doar de dragul sponsorilor e o prostie. Pai au fost 1 an de circ si haost cand nu se retrograda si stim cu totii ce s-a intamplat, daca retrogradezi dar defapt revii in lnbm de ce sa te mai chinui? Fara miza e chiar absurd!

    cu 7 ani în urmă (17.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    dada
    la Medias nu s-a mai vrut echipa de baschet, bani au fost si sunt...dar efectiv nu sa mai dorit...as spune mai multe pentru ca stiu, nu vreau sa acuz pe nimeni direct (desii as avea pe cine) dar a fost un plan bine organizat, marsav...doar asa se putea sa nu mai fie echipa....de ce??? pentru ca baschetul nu e profitabil in Romania noastra....de aceea
    in schimb toti banii alocati pentru sectia de baschet s-au dus catre echipa de fotbal...care a luat jucatori destul de buni, l-au adus pe eric....si asa mai departe...si da...din banii echipei de baschet se infinteaza echipa a doua a gazului metan care va evolua in liga a III si care va pleca 10 zile in serbia intr-un cantonament complet....cate echipe de lega a III isi permit conditiile astea ?>??? nici una...vecini nostrii fc hermannstadt nu au bani nici de hartie igienica...deci asta este adevarul...
    stiti oare ca de anul trecut nici un director din gaz nu a mai speijinit echipa de baschet???
    stiti ca nu s-a mai dat nici un ban si ca jucatorii au restante impreuna cu antrnorii din februarie???
    NICI MACAR IN LIGA A DOUA NU MAI AVEM ECHIPA....IAR HERR SERBAN A AFLAT TARZIU...DESII ALTII L-AU ANUNTAT DE MULT TIMP DE REALITATEA CRUDA....ASTA ESTE REALITATEA NU BALIVERNELE UNOR SUPORTERI MEDIESENI MINTITI MEREU....
    NU SE PUTEA DESFINTA ECHIPA DECAT ASA...O RETROGRADARE SPORTIVA ...DUPA CARE DEZASTRUL....SINGURII OAMENI CARE AU SUSTINUT BASCHETUL IN MEDIAS SUNT MARCEL PITEIU (DIN PACATE DECEDAT) SI FLORIN MUNTEAN CARE NU MAI ESTE INTERESAT ....
    NUMAI BINE.

    cu 7 ani în urmă (17.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    dada
    nu este de vina nici FRF ....nici Sibiul...sefii nostrii nu au mai vrut cu nici un chip echipa de baschet...asta este adevarul...CA NE PLACE SAU NU E FIX TREABA NOASTRA.....si as mai spune ceva ce va socha...
    MEREU O SA RESPECT SIBIUL....SI STITI DE CE ??? PENTRU CA NU NE-AU FURAT NICI CU ARBITRII DIRECT, NICI CU ALTE MISMASURI...CUM AU FACUT ALTI VECINI.....SI CU ASTA CHIAR NU SPUN MAI MULTE....

    cu 7 ani în urmă (17.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!