Stiri Cupa României Masculin

Sarunas Vasiliauskas este noul fundaș al lui CSO Voluntari

Sarunas Vasiliauskas este noul fundaș al lui CSO Voluntari

În această după-amiază, CSO Voluntari a anunțat transferul unui conducător de joc în vârstă de 32 de ani. Este vorba de Sarunas Vasiliauskas, care sosește de la Petkimspor, o formație din prima liga turcă.

Noul fundaș al ilfovenilor s-a născut în Kaunas și și-a făcut junioratul la cea mai importantă echipă a țării: Zalgiris. Timp de șase ani, Vasiliauskas a fost împrumutat de Zalgiris Kaunas la mai multe echipe din Lituania, dar în 2012 acesta a semnat cu Pieno zvaigzdes. După un sezon, jucătorul de 1,88 metri s-a transferat în Polonia, la Trefl Sopot.

În 2016, Vasiliauskas a făcut pasul spre liga ACB și a semnat cu Joventut Badalona, trupă pentru care a evoluat de 12 ori. În iarnă, lituanianul a plecat în Turcia, la Usak Sportif, iar următoarele cinci sezoane la petrecut în primul eșantion din acea țară. Vasiliauskas a mai jucat pentru Trabzonspor (2017-2018), Gaziantep (2018-2020) și pentru Socar Petkimspor (2020-2021).

În stagiunea precedentă, Sarunas Vasiliauskas a înregistrat medii de 10.7 puncte, 4.8 pase decisive și 1.1 recuperări. La nivelul procentajelor, conducătorul de joc a avut 42.1% de la mare distanță (1.96/4.67) și 45% din interiorul semicercului (3.15/7.00). Un aspect demn de menționat e că în ediția 2017-2018, Vasiliauskas a condus liga turcă la capitolul paselor decisive, adunând 6.3 assisturi/meci.

Reamintim că CSO Voluntari i-a mai transferat pe David Vida și Rolland Torok și i-a păstrat din lotul de anul trecut pe Vlad Moldoveanu, Marcu Badiu, Cezar Stănescu, Ousmane Barro și Malcolm Lee. Între timp, alb-albaștrii s-au despărțit oficial de Anthony Hickey, Devoe Joseph, Matt McCarthy, Dejan Borovnjak, Zarko Djuric, Dani Popescu și Tudor Gîrbea. Antrenor a rămas tot Sașa Ocokoljic.

 

Sarunas Vasiliauskas vine în SUD! 💙 ✍️ Al treilea nume nou din echipa condusă de Sașa Ocokoljic va ocupa poziția de...

Posted by CSO Voluntari - Baschet on Thursday, July 22, 2021

*foto: championsleague.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Voluntari
    Vasiliauskas sub Hickey.

    cu 2 ani în urmă (22.07.2021)
    • uplifter:

      Re:
      Ce argumente ai de ești atât de sigur? L-ai văzut jucând pe lituanian în multe meciuri?
      Altfel, ca și CV, ituanianul nu se compara în sensul invers afirmației tale cu Hickey.
      Eu zic ca este un transfer super pt Voluntari. Experienta la nivel înalt în campionate puternice pt un jucător lituanian de backcourt crescut la școala Zalgiris, ce poți sa ceri mai mult.

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • uplifter:

      Re:
      Plus experienta la nivel de națională. A Lituaniei...

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • Ricardo:

      Vasiliauskas
      Din ce stiu si ce am vazut lituanianul sta bine ca la aruncați pe de 3 pct. Este foarte bun pasator si pot spune ca este bun in jocul cu pivotul.... Nu stiu daca este sub sau peste Hikey dar stiu ca este un jucător cu foarte multă experiență . Cred ca o sa fie un transfer foarte foarte bun...

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • Csm.O:

      Nu..
      Eu trebuie sa vad un jucător 2 minute sa mi dau seama daca i bun sau nu. El e sub american, in afara de aruncare de 3 nu are nimic. Plus că Voluntari nu reprezintă nimic în baschet, e o formație fara suporteri, o formație de moment, care nu are nici un fel de viitor. Știm foarte bine ce oameni striga "hei hei Voluntari"...

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • uplifter:

      Re:
      "Argumentele" din primele 2 propoziții îmi sunt suficiente 😁

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      Stai să ne zică după ce se uită la Hogue 2 minute că e mult sub Zganec...

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • uplifter:

      @gyke
      😁
      Gata, nu ma mai bag cu el la discuții, mi-a zis-o de nu o pot duce

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!