Stiri Cupa României Masculin

Sașa Ocokoljic, înaintea SuperCupei: „Întotdeauna este o plăcere să jucăm împotriva Clujului”

Sașa Ocokoljic, înaintea SuperCupei: „Întotdeauna este o plăcere să jucăm împotriva Clujului”

Marți, 27 septembrie, în Sala Olimpia din Ploiești, U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari se confruntă pentru al doilea an consecutiv în SuperCupa României. Acesta va fi primul meci oficial între două echipe din România în sezonul 2022-2023 și va putea fi urmărit pe Digisport 3 și Prima Sport 2, de la ora 19:00.

În ultimele două sezoane, CSO Voluntari și U-Banca Transilvania au câștigat toate trofeele puse în joc pe plan intern și s-au întâlnit în cinci din cele șase finale. Iată ce a declarat Sașa Ocokoljic, antrenorul ilfovenilor, referitor la duelurile între cele două grupări:

Am spus-o de multe ori în trecut: pentru noi întotdeauna este o plăcere să jucăm împotriva Clujului, cea mai bună echipă și cel mai bine organizat club din România. Faptul că în ultimii doi ani am ajuns în poziția de a fi aproape de ei și de a lupta contra lor pentru trofee este ceva cu care ne mândrim. Nu aș spune că e o rivalitate dar în ultimii doi ani am văzut multe meciuri de calitate între aceste două echipe, care și-au oferit respect maxim în orice situație, indiferent de rezultate.

Legat de duelul de marți, singurul jucat între cele două echipe în această primă fază a sezonului, Ocokoljic a răspuns următoarele:

Este începutul sezonului și, cu siguranță, niciuna dintre formații nu este în cea mai bună formă, fiindcă am avut doar șase săptămâni de antrenament. Dar cred că vom vedea un meci bun de baschet. Mă aștept ca jucătorii mei să dea maximul pe teren în fiecare moment, să respecte planul de joc și să lupte timp de 40 de minute. Dacă fac asta vom fi mai aproape de o victorie.

Tehnicianul sârb a identificat principala calitate a adversarilor și a explicat care sunt aspectele la care elevii săi trebuie să fie atenți pentru a avea o prestație solidă.

Cu siguranță va trebui să răspundem jocului fizic al Clujului. Această echipă este construită să lupte în EuroCup așa că, pe lângă calitatea uriașă, au și un potențial fizic mare. Trebuie să fim agresivi în apărare și să nu le permitem să își facă ușor jocul fiindcă au multă calitate. Trebuie să ne concentrăm la execuțiile noastre ofensive fiindcă întâlnim o echipă tare fizică și agresivă. Știm cât de puternici și buni sunt dar credem că și noi putem juca un baschet bun.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!