Stiri Cupa României Masculin

Sasa Ocokoljic: „Nu spun că sunt favoriți ca să pun presiune pe ei dar jucăm în fața unui oponent puternic”

Sasa Ocokoljic: „Nu spun că sunt favoriți ca să pun presiune pe ei dar jucăm în fața unui oponent puternic”

CSO Voluntari joacă finala Cupei României în fața lui CSM CSU Oradea. Ultimul act al competiției se joacă astăzi, 9 martie, de la ora 19:00 la BT Arena.

Înaintea acestei finale, Sasa Ocokoljic, antrenorul lui CSO Voluntari, a vorbit într-un scurt interviu pentru site-ul nostru despre cele petrecut în acest Final 8 și despre așteptările de la meciul care se joacă cu trofeul pe masă.

La primul sezon la Voluntari, jucați deja pentru primul trofeu al stagiunii...

Am avut obiective pentru primul sezon dar este un real succes că reușim să jucăm o finală cu o echipă complet nouă. Am avut două meciuri grele în sferturi și semifinale, în fața a două echipe bune. Am câștigat ambele meciuri și suntem în ultimul act. Vom vedea cum va fi în finală.

Ați câștigat în campionat cu Oradea, cum va fi acum în finala cupei?

Este cu totul o altă poveste pentru că acum jucăm pentru trofeu. Trofeul este pe masă și jucăm împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din România, echipă care a câștigat ultimele două campionate. Nu spun că sunt favoriți ca să pun presiune pe ei dar jucăm în fața unui oponent puternic.

Ați câștigat ambele meciuri la un punct, o dată ați revenit de la un deficit important și o dată ați cedat un avantaj important, cum a fost?

Am avut două meciuri diferite. Un lucru este important de știut. Toate echipele au venit la acest turneu după o pauză de o lună. Nu am avut oportunitatea de a jucat meciuri amicale și este greu de știut în ce formă va fi echipa ta la începerea meciului. Vorbind despre meciul cu Pitești, am avut start bun de meci dar în ultimul sfert le-am permis să facă un run important. Au avut 4 puncte în final de meci, am recuperat și am câștigat meciul. În meciul cu Craiova a controlat meciul timp de 30 de minute, fără probleme. Au revenit cu un parțial important și multe coșuri de 3 puncte. În baschetul de astăzi se întâmplă foarte des. Când o echipă începe să înscrie și vine de la un dificit mare, dacă nu reușești câteva opriri este dificil. Lucrul bun este că am rămas calmi, lucizi și am învățat din meciurile în care am condus și pe care le-am scăpat din mână. În meciul cu Craiova am fost foarte concentrați pe ultimele două faze de apărare și de aceea am câștigat.

Credeți că la meciul cu Oradea vor conta regulile din Cupa României?

Cred că toate meciurile în acest format au fost foarte bune. Cred că toți cei care au urmărit s-au bucurat de aceste meciuri. Un nivel al baschetului foarte bun. Am știu de la început că vor fi meciuri echilibrate. Acum trebuie să ne adaptăm. Ei au jucători tineri buni, noi la fel. Și la jucători cu experiență la fel. Am jucat deja două meciuri și suntem în formă pentru a juca astfel de meciuri. Sper ca meciul din finală să fie la același nivel.

Credeți că Oradea va fi mai motivată în aceasta finală, este pentru a 6-a oară când încearcă să câștige o cupă?

Chiar nu știu. Nu cred că va conta ce s-a întâmplat înainte. Nu contează câte titluri au, cu siguranță vor veni cu foame de victorie și pregătiți să câștige cupa. În același timp sunt mai experimentați, vorbind despre câștigarea trofeelor. Și noi avem în echipă jucători care au câștigat câte ceva. Cred că au un avantaj dar la start ambele echipe vor pleca din aceeași poziție. Ei au jucat mult timp împreună și au câștigat în această formulă. Noi suntem la primul sezon dar cu siguranță nu vom ceda.

foto: sportpictrues.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii