Stiri Cupa României Masculin

Schimbare de antrenor la cârma lui CS Dinamo București

Schimbare de antrenor la cârma lui CS Dinamo București

CS Dinamo București este formația din Liga Națională de Baschet Masculin care a schimbat cei mai mulți antrenori în sezonul 2021-2022. Problemele de acest gen continuă și în actuala stagiune, iar Aleksandar Trifunovic a fost înlocuit după doar patru etape.

Dinamo a început ediția precedentă cu Hristu Șapera, apoi l-a avut pentru o scurtă perioadă pe Dan Fleșeriu și a încheiat sezonul cu Hakan Demir. În această vară, secundul naționalei Turciei a fost înlocuit cu Aleksandar Trifunovic, iar trupa din Ștefan cel Mare și-a construit o echipă interesantă, cu un nucleu puternic de jucători autohtoni.

A urmat dezamăgirea din Cupa României, când înfrângerea din derby-ul cu Steaua i-a adus lui Dinamo eliminarea din această competiție. Apoi, „Câinii Roșii” au fost învinși de CSM Focșani în campionat. În acest moment, Dinamo are un bilanț de 2-2, după victorii cu CSM Galați și Laguna București și înfrângeri în fața lui CSM Focșani și CSM Oradea.

Prin urmare, conducerea grupării din Capitală a luat decizia de a produce o modificare la nivelul băncii tehnice. Locul lui Aleksandar Trifunovic a fost luat de Sotiris Manolopoulos, antrenorul secund al naționalei Greciei la EuroBasket 2022, care a semnat un contract cu valabilitate pe doi ani.

Manolopoulos a jucat baschet, la nivel profesionist, în perioada 1993-2004, pentru Papagou, Maroussi și Doukas. Apoi, a fost timp de 12 sezoane antrenor secund la Peristeri, Makedinos, Maroussi, Aris Salonic și Panathinaikos, preluând banca tehnică a „verzilor”, pentru o scurtă perioadă, în 2015.

După aceea, Manolopoulos le-a mai antrenat pe AEK Atena, Ifaistos Limnou și Peristeri. La Ifaistos Limnou, tehnicianul grec l-a avut ca jucător, vreme de un sezon, pe Vlad Moldoveanu, baschetbalist pe care îl va pregăti și la Dinamo București.

În 2021, Peristeri, sub cârma lui Manolopoulos, a găzduit turneul de calificare în grupele Basketball Champions League, acolo unde U-BT Cluj-Napoca a obținut trei victorii, răsturnând calculele hârtiei și ajungând, în premieră, în grupele competiției europene.

Sotiris Manolopoulos nu a terminat sezonul ca antrenor principal al lui Peristeri, dar a preluat echipa națională a elenilor. Noul tehnician al lui Dinamo a devenit secund al Greciei în 2021, când aceasta a fost condusă de legendarul Rick Pitino, iar după plecarea acestuia a preluat atribuțiile de antrenor principal. Totuși, la EuroBasket 2022, naționala Greciei a fost condusă de Dimitris Itoudis, în timp ce Manolopoulos o va conduce în preliminariile Campionatului Mondial din 2023.

Pentru CS Dinamo București urmează trei partide dificile cu CSO Voluntari, cu SCM Timișoara și cu CSA Steaua București.

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Are balta pește
    Se pare, la unii, chiar nu are sacul fund...

    De obicei astfel de practici cu aruncatul banilor se termină prost

    cu 1 an în urmă (27.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!