Stiri Cupa României Masculin

Schimbări în conducerea secției de baschet a Sport Club Municipal Timișoara

Baschet .ro

Baschet .ro
18.03.2020

Schimbări în conducerea secției de baschet a Sport Club Municipal Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara anunță că a operat mai multe schimbări de ordin administrativ la nivelul secțiilor sportive pe care le are în portofoliu, inclusiv la nivelul secției de baschet masculin. Ca urmare a acestor modificări, Ilie Trițoiu nu mai este președintele secției de baschet masculin a clubului.

Conform publicației locale tmsport.ro, decizia i-a aparținut noului director al clubului, Vasile Rușeț. Acesta i-a informat pe mai mulți președinți de secții, printre care și Ilie Trițoiu, că raporturile contractuale dintre părți vor înceta cu data de 1 aprilie. 

I-am chemat astăzi la mine ca să le spun că le încetează atribuțiile la conducerea secției. Până la 1 aprilie, ei trebuie să facă tot ce ține de predat anumite echipamente, etc. Consider că este un termen rezonabil două săptămâni, în contextul și al izolărilor la domiciliu din această perioadă. Am dispus încetarea și pentru managerul secției de handbal. Motivul ține de neconcordanțe în contractul de management în ceea ce privește aspecte ce țin de asumarea bugetului. Sportiv, în condițiile date (n.r. restanțe salariale destul de mari), am declarat mereu că sunt foarte mulțumit de echipe. Nu are nicio legătură decizia cu starea de urgență, este o simplă coincidență”, a declarat Rușeț pentru sursa mai sus amintită.

Fostul președinte al secției de baschet masculin, alături de doi colegi, au primit documentele de încetare a relațiilor contractuale, însă nu au dorit să le semneze, ”Ei sunt liberi să facă ce consideră. Noi le vom trimite documentele și la domiciliu, întrucât au refuzat să le semneze. Urmăm calea legală, a completat Rușeț. Contractele dintre părți au fost realizate sub formă de contracte de colaborare cu Persoane Fizice Autorizate, iar conform celor spuse de Rușeț, justificarea rezilierii este legată de faptul că respectivii nu puteau avea anumite sarcini sau obligații de natură bugetară sau financiară a secțiilor.

Acești responsabili nu au avut statut de angajați, ci au avut contracte de prestări servicii, încheiată ca și persoană juridică cu SCM Timișoara, prin acestea, respectivele persoane neputând avea anumite sarcini/obligații de asumare a reprezentativității sau responsabilitate financiară/bugetară a secțiilor. Noii conducători ai secțiilor sportive încheie cu SCM Timișoara Contracte de Activitate Sportivă, în conformitate cu legea sportului modificată, care prevăd sancțiuni pentru aspectele menționate mai sus (amintesc doar una: sancțiune 100% pentru depășirea bugetului local)”, se arată în comunicatul semnat de Vasile Rușeț.

După rezilierea contractului, Vasile Rușeț l-a numit interimar pe Dragan Petricevic. Contactat de către tmsport.ro, acesta a declarat că are atribuții de director tehnic și va asigura tranziția în acest final de sezon problematic, în care toate echipele se confruntă cu incertitudini legate de evoluția virusului COVID-19.

Manager e așa un termen… Eu am atribuții de director tehnic, sunt în continuare antrenor, dar am semnat un act adițional la contract. Practic, de acum încolo voi avea mai multă muncă. Oricum, eu nu eram străin de ce se întâmplă în Timișoara, am avut și în perioada aceasta discuții cu jucătorii, să-i liniștesc, dacă nu își primeau salariile. Am acceptat tocmai pentru că era nevoie de cineva din club, care să cunoască situația. Dacă tot m-am stabilit în Timișoara, am considerat că trebuie să mă implic. Să fiu de atâta timp în Timișoara, în diverse forme ale acestui club…și să vină cineva din exterior manager…Mai ales în situația dificilă a încheierii acestui campionat și pentru startul viitorului sezon, care va fi la fel de dificil”, a explicat Petricevic.

Întrebat dacă după reluarea competiției ipotetic îl va putea concedia pe antrenorul Petricevic, acesta a glumit și a afirmat că nu are de gând să rezilieze contractul cuiva de la club.

Sigur că da, o să-l dau afară imediat (n.r glumește). Eu atribuțiile de director tehnic le văd mai mult ca atribuții administrative. Nu am venit să dau afară pe cineva. Nici nu s-a pus problema aducerii altui antrenor. Directorul Vasile Rușeț mi-a dat asigurări că toți oamenii din secție vor rămâne. Acum se pune problema dacă ei nu vor mai dori sau dacă în viitor, bugetul de la primărie nu va avea de suferit. Eu nu am venit să dau oameni afară. Da, contractul este mai la sânge, nu putem depăși bugetul. Dar la secția de baschet nici până acum nu a fost risipă”, a precizat antrenorul-director tehnic  pentru tmsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!