Stiri Cupa României Masculin

SCM Universitatea Craiova se impune cu Athletic Constanța după o a doua parte excelentă

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.12.2021

SCM Universitatea Craiova se impune cu Athletic Constanța după o a doua parte excelentă

SCM Universitatea Craiova a câștigat primul meci după pauza internațională. Oltenii s-au impus cu 95-83, în fața celor de la Athletic Constanța, în etapa a 10-a a Ligii Naționale.

Michalis Kakiouzis a început cu Franklin, Qualls, Gavriloaia, Robinson, Olisemeka. Primul 5 trimis de Alexandru Olteanu a fost Wallace, Oprean, Corpodean, Mâinea, Lowrance.

După mai multe aruncări ușoare ratate de ambele echipe, Vlad Corpodean a dezghețat tabela cu un coș de la distanță. Olisemeka și Franklin au răspuns imediat și au dus scorul la 5-3 pentru olteni. Lowrance a egalat de la linia de libere, după care Corpodean a înscris din nou de la distanță. De la 8-8, a urmat un spectacol cu Qualls în prim-plan. Americanul a înscris 9 puncte consecutive, dintre care 3 au venit pe urma unor slam dunk-uri de efect, iar tabela indica 19-10. Dobrogenii au încheiat sfertul cu un parțial de 11-2, culminat cu o triplă a lui Gribinic din propria jumătate.

Pasa bună a marinarilor a continuat și în sfertul doi, deschis de coșurile înscrise de Mâinea și Gribinic. Athletic s-a distanțat și la 9 puncte (35-26), după coșul lui Marinov. Franklin și Hawley au înscris de afară și Craiova revenea la un singur punct, înainte ca Olteanu să ceară timp de odihnă. În urma unui timeout, dobrogenii au fost din nou mai agresivi decât adversarii. După ce Lowrance, Corpodean și Wallace au punctat, ecartul de pe tabelă era din nou de 9 puncte (43-34). Leii din Bănie au revenit din nou în meci prin Franklin și Robinson, înainte ca tehnicianul oaspeților să ceară un nou timeout. La pauză s-a intrat cu scorul de 47-43 pentru Gladiatorii din Tomis.

A doua jumătate a fost deschisă de o reușită în tranziție a lui Mâinea. Qualls a finalizat un lob spectaculos al lui Franklin și a inițiat un parțial de 9-0 al echipei sale la care au contribuit și Hawley și Robinson. După o secetă a ambelor echipe, Lowrance a înscris la inel. Qualls a reușit din nou un dunk. După mai multe libere ale gazdelor, scorul era 64-53 pentru gazde, cu trei minute rămase din acest act. Lowrance a marcat imediat după un timeout, înainte ca Wyatt să înscrie primele sale puncte de la linia de pedeapsă. Darling a făcut o greșeală de curtea școlii și i-a permis coșgheterului Craiovei să înscrie de sub coș. El și-a răscumpărat eroarea și a marcat la următoarea posesie. Înaintea ultimului sfert, scorul era 73-60 pentru elevii lui Kakiouzis.

Ultimul act a fost deschis de un dunk în tranziție al lui Olisemeka. Oltenii au continuat să facă spectacol și același Olisemeka se afla la finalizarea unui alley-oop. Defensiva gazdelor a continuat să fie la un nivel înalt, iar Wyatt a reușit să le refuze adversarilor un coș în situație de 3-1. Wyatt a marcat și el de afară și scorul era 80-62. După un timeout, constănțenii au reușit să trângă rândurile și să revină la 13 puncte, după triplele reușite de Oprean. Qualls nu a întârziat cu un răspuns din afara semicercului. Darling a înscris 5 puncte consecutive după un coș de trei al lui Gheorghe. Scorul final, 95-83, a fost stabilit de Lowrance.

Michael Qualls a fost din nou cel mai bun marcator al lui SCM Universitatea Craiova. El a înregistrat 34 de puncte,7 recuperări și 3 pase decisive. Troy Franklin a avut un double double cu 16 puncte și 12 assist-uri. De la Athletic Constanța s-a remarcat Max Darling cu 24 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

În etapa următoare, SCM Universitatea Craiova se deplasează în capitală pentru meciul cu Steaua București. Athletic Constanța va evolua pe terenul lui CSO Voluntari.

*foto: Facebook/SCM Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Divertisment
    Deconectant pentru o seara de sambata.Definitia de manual a streetball-ului.Il critica un expert p-aici pe Qualls,dar desi este dezordonat,baiatul este chiar DETERMINANT!Altminteri o dezamagire personala,dupa ce in meciul de la Ploiesti seriful Wyatt a aratat un baschet din alte ligi,inaccesibile noua,azi a fost schiop si orb,ce poti sa mai crezi?!Poate totusi ii prinde bine aceasta concurenta lui Franklin,care azi a aratat cum trebuie,fata de perioada cand avea back-up caricatura aia de grec.Cat despre marele Tibi mai are rost sa pomenim?Poate lse trezesc si ai nostri si aduc un pivot serios in locul lui Olisemeka,fiindca altfel scartaim rau sub panou.Si zau ca ar fi pacat sa nu ne intarim nitel,sezonul asta chiar ar fi loc sa facem o figura frumoasa,potential exista!

    cu 2 ani în urmă (05.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!