Stiri Cupa României Masculin

SCM Craiova și CSA Steaua se confruntă în al doilea sfert de finală din Final 8-ul Cupei României

SCM Craiova și CSA Steaua se confruntă în al doilea sfert de finală din Final 8-ul Cupei României

Al doilea sfert de finală din cadrul turneului Final 8 al Cupei României găzduit de BTarena din Cluj-Napoca pune față în față pe SCM U Craiova și CSA Steaua. Partida dintre cele două formații va demara sâmbătă, 6 martie, de la ora 14:45 și va fi transmisă în direct de posturile de televiziune DigiSport 4 și Look Sport 2.

SCM U Craiova a ajuns în sferturile de finală ale Cupei României după ce a câștigat neînvinsă grupa B, grupă din care au mai făcut parte CSM CSU Oradea, ABC Athletic Constanța, CSM Miercurea Ciuc și CSA Steaua. De partea cealaltă, steliștii s-au numărat printre cei mai bune echipe situate pe locul 3 cu 2/2 la general, echipa antrenată pe atunci de Cătălin Burlacu a trecut de Constanța și Miercurea Ciuc, dar a pierdut duelurile cu ultima campioană a României, CSM Oradea și cu adversara din sferturi, SCM Craiova. 

De altfel, la capitolul întâlnirilor directe din acest sezon, oltenii conduc cu 2-0. Trupa lui Aco Todorov s-a impus atât în Cupă (89 la 76), competiție în care este obligatorie utilizarea a doi jucători români pe tot parcursul jocului cât și în campionat (89 la 75).

Un alt aspect interesant al confruntării, este faptul că antrenorii celor două formații, Todorov și Eugen Ilie, au colaborat pe parcursul acestui sezon, sezon pe care Ilie l-a început drept antrenor secund al formației din Băniei. Conform bazei noastre de date, cei doi s-au întâlnit o singură dată în carieră din postura de adversari, pe vremea când antrenorul român se afla pe banca celor de la CSM Galați. Todorov a câștigat aceea partidă, disputată în luna ianuarie a anului 2020. 

În ciuda faptului că oltenii au câștigat confruntările directe din acest sezon, faptul că amândouă echipele vor aborda turneul în formula completă și modul în care este structurată Cupa României, dar și regulile privind folosirea baschetbaliștilor autohtoni, ne fac să credem că partida va fi una extrem de disputată, deschisă oricărui rezultat. 

*foto: Craiova Baschet Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!