Stiri Cupa României Masculin

SCM Craiova și "U"-BT Mobitelco inaugurează noul sezon competițional

Paul Olar

Paul Olar
18.09.2013

Cupa României

Manșa I

Sala Polivalentă

Craiova

  Fișa meciului  

Stagiunea 2013/2014 debutează oficial joi, cu ocazia duelului dintre SCM U Craiova și "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca. Încleștarea contează pentru prima manșă a Cupei României și va avea loc în "Bănie", sub transmisiunea directă a DigiSport, cu începere de la ora 17:15.

Problemele financiare, număr limitat de participante, respectiv "Telenovela Giurgiu" sunt cuvintele des auzite când vine vorba de noua ediție de campionat, una inaugurată totuși de un duel atractiv. SCM, ocupanta locului patru la finalul sezonului regulat și de asemenea revelația ediției trecute, dă piept cu reconstruita echipă a Clujului.

Având un antrenor debutant, în persoana lui Dorin Pintea, ardelenii pornesc la drum cu un nucleu schimbat în mare măsură. Din vechea gardă au fost păstrați Mihai Silvășan, Cătălin Baciu și Alex Pop, pe malul Someșului fiind repatriați Branko Cuic și Miljan Medvedj. Pe lângă experimentații sportivi sârbi, fosta campioana s-a întărit cu Boris Lalovic, Josh Sparks, Darius Hargrove sau Ivan Kuburovic. 

Noul proiect al lui "U" a putut fi văzut întâia oară la Sibiu, cu ocazia Memorialului "Elemer Tordai". Acolo, "alb-negrii" au bifat numai victorii și au câștigat turneul, șirul rezultatelor pozitive continuând până la cantonamentul din Serbia. În total, elevii lui Dorin Pintea au repurtat opt succese și două eșecuri în jocurile de verificare, punctul forte al acestora fiind baschetbaliștii veterani, obișnuiți cu întrecerea din România.

Experiența pare să fie cuvântul ce poate descrie și lotul SCM-ului, gazdele partidei de joi. Trupa pregătită de către Andjelko Mandic a bătut palma în vară cu Bogdan Popescu, Nemanja Maric sau Andrei Căpușan, sportivi bine cunoscuți publicului din țara noastră. În "alb-albastru" se vor îmbrăca și Mirko Kovac, alături de estonianul Sten Sokk. Important este însă și faptul că în "Bănie" a rămas nucleul format din Rade Dzambic, Travis Bureau, LeVar Seals, Ionuț Drăgușin.

Cu scopul de a face o figură frumoasă în competiția internă și Liga Balcanică, doljenii au susținut pe parcursul ultimelor luni o serie de meciuri de verificare extrem de solicitante. Craiovenii au întâlnit Energia Rovinari, BC Timba Timișoara, BCM U Pitești, CSU Ploiești, precum și diferite echipe din Serbia.

Strict legat de manșa întâi a celei de-a doua competiții baschetbalistice a țării, trebuie prezentat în primul rând avantajul ce-l va avea joi seara Dorin Pintea. Tehnicianul lui "U" nu este nevoit să-și facă griji în privința gurilor de foc sudiste. Din cauza unor accidentări, pe parchetul din Sala Polivalentă nu vor fi Ionuț Drăgușin și Mirko Kovac, iar conform site-ului ghidsportiv.ro, lista se poate lungi cu LeVar Seals. Necazurile nu se opresc aici, din moment ce Travis Bureau va privi partida de pe margine lângă Rade Dzambic, cei doi având la activ o suspendare.

În replică, Popescu și compania pot răspunde cu vulcanicul public ce va fi prezent la sală. Galeria "științei" și-a împins de la spate favoriții spre victorii spectaculoase cu granzii Gaz Metan Mediaș, CSM Oradea și chiar "U"-BT, echipă înfrântă de SCM în ultimele două dispute. Situația este totuși favorabilă sportivilor din Transilvania, care au un bilanț de 8-2.

*Foto: u-mobitelco.ro

18 comentarii la aceasta stire:
  • CS Concordia Chiajna Nicusor :

    ...
    O să-i bată pe olteni de o să le sune apa în cap. Haide U!

    cu 10 ani în urmă (18.09.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      "U"
      Sper sa ii batem dar sper sa fie in doua meciuri frumoase! Craiova pare handicapata (absentele nu altceva) dar asta nu inseamna ca nu pot sa produca surprize!

      Numai "U"

      cu 10 ani în urmă (18.09.2013)
    • SCM "U" Craiova Vladut10:

      ......
      Cel putin la fel de ''handicapata '' mi se pare si ''U''!...in plus,my opinion,si o sa vedeti ca am dreptate,nu aveti nici antrenor!...Pintea nu apuca sfarsitul campionatului pe banca Clujului!.....altfel,daca am fi avut tot lotul valid era 2-0 linistit pentru Craiova,ca si sezonul trecut ,de-altfel!....asa,vor fi 2 meciuri disputate,Craiova fara 5 titulari....Clujul mi se pare o echipa SUB cea de anul trecut!....Cuic si Hargrove sunt singurii care pot schimba ritmul ,restul sunt jucatori previzibili,liniari care nu te pot surprinde cu nimic!

      cu 10 ani în urmă (18.09.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      "Handicapata"
      Sper ca ai inteles bine la ce m-am referit, daca nu sa sti ca exista un regret in afirmatia mea si nu se vroia insulta, din punctul meu de vedere ii mai frumos sa castigi jucand cu toata echipa decat sa joci cu o echipa schioapa (din nou o spun cu regret si nu ca insulta). Cat despre "U" .... sa sti ca desi nu pare suna bine, Kuburovic este un jucator extrem de versat si extrem de capabil care si arunca foarte bine de la distanta. Meda pare foarte in forma, paseaza frumos, este mai energic ca de obicei(ultimul sezon la noi), Sparks are mult talent si urmareste extrem de frumos mingea si recupereaza, Lalovic..... mi s-a parut sters in meciul in care l-am vazut dar in meciul urmator alta a fost situatia! Branko si Hargrove sunt deja clasici.... Cat despre Bobo..... stai flex ca nu pleaca, crezi ca Perovic este acolo doar asa de umplutura? Nu uita ca atata "U" cat si Medias au ajuns unde au ajuns cu Perovic pe banca in postura de fin sfatuitor :P si pe langa asta mai este si Chetreanu si Branko ...... Eu zic ca lotul asta poate sa faca mai multe decat cel de anu trecut (valoarea individuala era mai buna sezonul trecut dar era trasa in jos de maimuta).... dar realitatea reala o sa o vedem dupa 4-5 meciuri oficiale.... Oricum nu cred ca suntem in situatia (nici noi nici voi)sa ne imbatam cu apa de ploaie!

      cu 10 ani în urmă (18.09.2013)
    • SCM "U" Craiova Vladut10:

      ....
      Corect: e anul Asesoft-ului!....si asta!.....am vazut Ases. la Craiova,anul asta nu prea are cine sa-i incurce!....sunt acoperiti pe toate posturile cu jucatori de valoare!
      Altfel,eu am inteles nuanta care ai dat-o dar o mare parte ,nu!
      Cat despre Pintea imi mentin afirmatia!....e ''sub'' lotul pe care-l aveti si personal nu-l vad impunandu-se in fata unor jucatori precum Hargrove sau Cuic care sunt sulfe batrane si care ''te simt'' daca esti un pic ''out''!
      Cuic e garantia voastra ca sezonul asta veti termina pe un loc mai bun decat anul trecut!
      Felicitari ca ati putut sa-l ''inrolati'' la voi!

      cu 10 ani în urmă (18.09.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      @Vladut
      Ce ai vrut sa zizi cu asta "Altfel,eu am inteles nuanta care ai dat-o dar o mare parte ,nu!" Poate reusesc sa ma fac mai bine inteles......

      Oricum eu zic ca Cuic este aici pentru a il ajuta pe Bobo (care sa sti ca nu este chiar un mielusel si asta chiar daca pare), poate chiar o sa isi asume rolul de antrenor jucator! Dar vom trai si vom vedea.....

      cu 10 ani în urmă (19.09.2013)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    duel sau duel?
    va fi interesant de urmarit Hargrove vs Maric si Ciuc vs Dzambic

    cu 10 ani în urmă (18.09.2013)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      doar unu...
      ...asta seara, pentru ca Rade e suspendat.

      cu 10 ani în urmă (19.09.2013)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      da
      ai dreptate, insa cand am scirs postul din cate am inteles nici cei de la Cluj nu prea stiau exact cum stiau treaba
      ar fi fost mai interesant ambele sa dueluri sa fie posibile

      cu 10 ani în urmă (19.09.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @nicusor!
    Pe ce te bazezi?...sau ce inseamna ''o sa le sune apa in cap''?...sau vorbesti sa te afii in treaba!...mai degraba ultima varianta!

    cu 10 ani în urmă (18.09.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @paul olar
    Esti din Cluj?.....articolul este scris cu o mare doza de subiectivism!.....ar trebui,macar cand postezi articole pe TB,sa fii OBIECTIV!.....impartial!.....zau,parca ai fii ultras Ú'!

    cu 10 ani în urmă (18.09.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    Forza Stiinta!
    Chiar daca avem multi indisponibili, cred ca o sa facem un meci frumos. Nu stiu de ce se joaca asa devreme, majoritatea spectatorilor termina lucrulul la 5.... sper sa se umple sala, echipa are nevoie de sprijinul nostru.

    cu 10 ani în urmă (19.09.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      ora
      Pai tu de ce crezi ca se joaca la ora aia? Tine fe(de)latia si conducerea clubului vostru cu echipa adversa..... Glumesc normal, in loc sa mediatizam sportul asta il punem la ore tampite...... sper sa nu faca la fel si la Cluj...... Fie ca cel mai bun sa castige!

      Numai "U"

      cu 10 ani în urmă (19.09.2013)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      ...
      S-ar putea ca ora sa fie impusa de televiziune, altfel chiar nu vad motivul... poate e ala de l-ai zis tu :)
      Forza stiinta!

      cu 10 ani în urmă (19.09.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      Ora
      Mda, am uitat de televiziune...... nasol.... sportul asta ii bun sa il vezi "pe viu" si nu la o samanta si cu o bere de doi lei in brate de parca ar fi folbal....... Oricum ora aia ii p;roasta si pentru televizare ca nu aduna prea multe vizualizari din aceleasi motive pentru care nu merge lumea la sala.....

      cu 10 ani în urmă (19.09.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    ...
    Aruncai o privire pe programul digi ... intervalul 19:00....21:00 digi 1 si 2 sunt ocupate de fotbal. In schimb pe digi3, unde e transmis meciul nostru, e handbal St.Petessburg - Veszprem.... s-ar putea prin Ardeal sa fie fani Vezprem :). Nasol e ca mai si ploua afara... hai ca ne pregatim sa plecam la sala... numa bine!

    cu 10 ani în urmă (19.09.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @Albastru
    Numa bine.....

    cu 10 ani în urmă (19.09.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    kék
    cand Marian Cosma a jucat la Veszprem, nu numai in ardeal erau fani.....e un meci de liga vcampionilor la handbal,asa ca e de inteles de ce a bagat digiul in grila.si veszpremul ce handbal joaca, are fani peste tot.

    cu 10 ani în urmă (19.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!